OTKRIVENO KO JE UBIO ZORANA ĐINĐIĆA?! Učestvovali policijski vrh i britanska služba, a ON JE ATENTATOR!
Prvi demokratski premijer Zoran Đinđić, Foto: Profimedia

engleski snajperista sada poznat

OTKRIVENO KO JE UBIO ZORANA ĐINĐIĆA?! Učestvovali policijski vrh i britanska služba, a ON JE ATENTATOR!

Engleski obaveštajac je dan pre ubistva Đinđića, 11. marta 2003, doveo Hila, jednog od najboljih engleskih snajperista

Objavljeno: 22:03h

Engleski špijun iz službe MI6 rukovodio je akcijom ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, a pre i posle atentata viđan je u kancelariji jednog našeg visokopozicioniranog oficira MUP-a Srbije, kaže za „Alo!“ izvor koji je dobro upoznat sa tadašnjom istragom.

Sagovornik „Alo!“ navodi da je visokorangirani engleski obaveštajac viđan u sedištu MUP-a u Makišu i da je bio zadužen za skrivanje ubica.

- On je legalno boravio u našoj zemlji i bio je zadužen za dovođenje snajperiste iz Londona koji je ubio Đinđića, a kasnije za njegovo skrivanje i bekstvo. Pre i posle ubistva Đinđića viđan je kod našeg policijskog funkcionera (ime poznato redakciji), a bio je zadužen da zataška čitav slučaj i istragu usmeri u pogrešnom pravcu. Prema mojim informacijama, on se sada nalazi u Ukrajini - navodi sagovornik „Alo!“.

Prema njegovim rečima, engleski obaveštajac je dan pre ubistva Đinđića, 11. marta 2003, doveo Hila, jednog od najboljih engleskih snajperista, kao i njegovu pratnju, a nakon atentata se pobrinuo da oni u roku tri sata napuste zemlju.

- Tog snajperistu je najbolje opisao svedok Kujo Kriještorac (52), koji je policiji dao njegov opis, a na osnovu kojeg je policija napravila foto-robot, a onda su ga izbrisali. Kriještorac je policiji rekao da je na dan ubistva video kako iz zgrade u Gepratovoj beži osoba svetle kose. Kriještorca su 1. marta 2004. ubili sa desetak hitaca iz oružja sa prigušivačem - dodaje izvor „Alo!“.

Sagovornik „Alo!“ navodi da uloga engleskog snajperiste nikad nije otkrivena. Svojevremeno je jedan izvor blizak obaveštajnim krugovima rekao da je na sastanku u vili saradnika engleske obaveštajne službe, izvesnog Marka, ugovoreno kako će se ubica i njegovi pomagači posle atentata izvući na bezbednu lokaciju, piše „Alo!“.

Plan je bio da se sve tri ekipe sa lokacija izvuku vozilima s rotacionim svetlima i upute u pravcu Novog Beograda. Prema tim izvorima, atentator je brifovan o svemu. Operativci i engleski obaveštajac su ga obavestili o svim važnim parametrima neophodnim za planiranu akciju.

Kako su mediji izveštavali pet godina nakon ubistva, atentatoru su predočeni dosijei svih članova Đinđićevog obezbeđenja, čak i samog premijera. U njima su bili i njihovi psihološki profili, analiza njihovog ponašanja i drugi detalji.

Navodno su mu dati i svi podaci o meteorološkim prilikama, padavinama, vetru, vazdušnom pritisku. Pretpostavka njihovih stručnjaka bila je da će vreme biti idealno za akciju.

Tada je, veruje se, engleski obaveštajac rekao da sve zavisi od njega, da je upravo Hil taj koji određuje početak akcije i da sve mora biti sinhronizovano s njim.

Kad je pogledao sva dokumenta i neke snimke koji su mu bili pripremljeni, atentator je doneo odluku kako da postupi.

Hil je obavestio prisutne da će odabrati trenutak kada će pucati i da će to biti onda kad Đinđić bude bio najmanje pokretan, odnosno kad bude bio na vratima ulaza broj pet u zgradu Vlade. Naglasio je da odmah posle njegovog hica simultano mora biti otvorena vatra i iz druga dva snajperska gnezda i da strelci moraju eliminisati Milana Veruovića, prvog pratioca Zorana Đinđića - otkrio je taj obaveštajni izvor.

(Espreso.co.rs/Alo.rs/Danica Ćuruvija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.