ŠEŠELJ OTKRIO POZADINU ĐINĐIĆEVOG UBISTVA: Čeda i Mihajlović naredili streljanje, važna i otmica Breninog sina!
Pričao i o Šilerovoj, 2 POLITIČARA NAREDILA UBISTVO ZEMUNACA, Foto: Printscreen

KUKU

ŠEŠELJ OTKRIO POZADINU ĐINĐIĆEVOG UBISTVA: Čeda i Mihajlović naredili streljanje, važna i otmica Breninog sina!

Predsednik SRS naglašava da ubistvo premijera Zorana Đinđića „vodi u engleskom pravcu“

Objavljeno:

Lider radikala Vojislav Šešelj optužio je juče bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića i predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića da su naredili ubistvo vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, jer su previše znali o njihovom šurovanju s kriminalcima!

Šešelj tvrdi da je general policije Rodoljub Milović lično ubio Šiptara, piše Alo.

- Mihajlović i Jovanović su naredili likvidaciju Šiptara i Kuma kako se ne bi otkrile njihove kriminalne veze sa „zemuncima“. Hteli su da sakriju kako su sa njima učestvovali u otmicama i kako su delili pare od trgovine drogom, a između ostalog i novac od kidnapovanja sina Lepe Brene - kaže za „Alo!“ Vojislav Šešelj.

Vođa SRS-a tvrdi da je naredba za likvidaciju „zemunaca“ koji su, kako navodi, prethodno uhapšeni stigla od tadašnjih političara.

- Šiptar i Kum su uhvaćeni živi, a onda mučeni, premlaćeni i saslušavani u stanici policije u Ulici 29. novembra. Rodoljub Milović, zvani general Papaja, kasnije je lično ubio Šiptara. Priča da su ubijeni u Meljaku bila je samo zamazivanje očiju javnosti - kategoričan je Šešelj.

foto: FACEBOOK / MATEJ BIMBO PETRUNIĆ

On optužuje Čedu Jovanovića da je naredio da se kuća „zemunaca“ u Šilerovoj sruši da se ne bi našao ni jedan jedini trag boravka tadašnjih političara tamo.

- Hteli su da sakriju ko je sve dolazio tamo i uklone sve snimke na kojima se to vidi. Kada su je minirali i sravnili sa zemljom, onda su tucali kamen po kamen ne bi li slučajno našli nešto što može da ih ocrni - ređa Šešelj optužbe na račun Čede i Mihajlovića.

Predsednik SRS naglašava da ubistvo premijera Zorana Đinđića „vodi u engleskom pravcu“.

foto: Printscreen

- Strani faktor igra ulogu u ubistvu Zorana Đinđića, a onda je Zvezdan Jovanović nateran da prizna ubistvo. On je pre toga tučen, mučen i prećeno mu je ubistvom porodice, pa je pristao da potpiše priznanje. To mi je rekao u zatvoru kada sam ga posetio. Onda su se setili da su ga saslušavali bez advokata, pa su brže-bolje našli Vesnu Radomirović, koja je potpisala da je bila prisutna na saslušanju. Kasnije su uhapsili Milorada Ulemeka Legiju i montirali proces - kaže Šešelj za „Alo!“.

On smatra da obavezno treba održati novo suđenje Zvezdanu Jovanoviću, Miloradu Ulemeku Legiji i drugima.

foto: Profimedia

- Pošto je iznuđeno Zvezdanovo priznaje i falsifikovano prisustvo njegovog advokata na saslušanju, a sudila Nata Mesarović, koja nije ni bila sudija Specijalnog suda, potrebno je poništiti suđenje za ubistvo Đinđića. Na novom suđenju treba dati status svedoka-saradnika generalu Papaji i ponuditi mu nagodbu da kaže istinu. Mihajloviću, Čedi i ostalim krivcima treba suditi - poručuje Šešelj.

Komentar Dušana Mihajlovića na Šešeljeve optužbe nismo mogli da dobijemo.

Iz kabineta Čedomira Jovanovića nam je poručeno da je on „sve što je imao da kaže rekao na sudu“.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.