EKSKLUZIVNO! PLAN UCENE TAČIJA I HARADINAJA: Uhapšenim krimosima MILIONI da lažno optuže Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića!
Foto: Vijesti, Profimedia

otkrivamo

EKSKLUZIVNO! PLAN UCENE TAČIJA I HARADINAJA: Uhapšenim krimosima MILIONI da lažno optuže Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića!

Pripadnici albanskih bezbednosnih službi na Kosovu ponudili su petorici begunaca s Interpolove poternice milionske sume i potpunu zaštitu ukoliko pristanu na „nagodbu“, odnosno da lažno svedoče da su učestvovali u pripremi i ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da im je „posao“ naručen iz Beograda!

Objavljeno: 18:10h

Kriminalna grupa iz Crne Gore i Srbije koja je prošle nedelje uhapšena u Prištini, po međunarodnim poternicama, sumnjiči se da je sredinom januara ove godine likvidirala lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na Kosovu.

Među uhapšenima našao se i Podgoričanin Mario Milošević, koji je lišen slobode po međunarodnoj poternici zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Radomira Đuričkovića na Cetinju.

foto: Uprava policije Crne Gore/ Promo

Osim njega, tada je uhapšen i Strahinja Danković, navijač Rada, za kojim je beogradski Interpol raspisao poternicu zbog sumnje da je krajem februara ove godine u beogradskom naselju Vidikovac ubio Petra Arsića (38), člana iste navijačke grupe.

Njih dvojica, navodno, najviše se spominju u novim detaljima u istrazi o ubistvu Ivanovića. Na te okolnosti su i saslušani u tužilaštvu na Kosmetu, ali su negirali bilo kakvu povezanost sa tim zločinom.

Spekuliše se i da su u ubistvu Ivanovića, prema novim podacima, učestvovali i navijači jednog kluba iz Srbije.

Srpski mediji navode da je ovoj grupi ponuđena velika suma novca kako bi priznali da su učestvovali u ubistvu na Kosovu i optužili Beograd. Osim novca, kako tvrde mediji, osumnjičeni će dobiti promenu identiteta, ali i zaštitu.

Upravo ova ponuda, stoji iza najave prištinskih vlasti da će da saopšte detalje o ubistvu lidera GI SDP-a Olivera Ivanovića, odnosno iza političkog sukoba između predsjednika i premijera Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja.

Ivanović je ubijen ispred prostorija stranke u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Pogođen je sa pet metaka u grudi, a pucano mu je s leđa. Napadači su pucali iz automobila „opel astra” u pokretu, koji je nedugo zatim pronađen zapaljen.

Ivanovićevo telo pronašla je prolaznica, a, prema prvim informacijama, niko nije čuo pucnje. Ivanović je likvidiran dok je ulazio u prostorije svoje stranke. U bolnicu je dovezen u besvesnom stanju, a nedugo zatim, uprkos svim naporima da mu spasu život, Ivanović je podlegao povredama.

foto: Zoran Šaponjić, Beta, Aleksandar Jovanović Cile, Ilustracija

Iako su kosovski mediji detaljno prenosili podatke sa hapšenja i ispitivanja Miloševića i ostalih uhapšenih, o najnovijim podacima u vezi sa učešćem u likvidaciji Ivanovića nisu izveštavali. Milošević je odmah posle hapšenja odbio da odgovara na pitanja istražitelja, a tvrdio je samo da nije osoba za koju istražitelji misle da jeste.

Tamošnjim inspektorima pokazao je dokumenta na ime Miroslava Kostića, državljanina KiM. U tom dokumentu navedeno je da je Kostić, kako se predstavljao Milošević, rođen u severnoj Mitrovici i stalno nastanjen u Prištini. Ipak, prvi deo istrage, otisci prstiju odali su ga i potvrdili da nije bilo greške, već da je zaista u pitanju Milošević.

U istoj akciji s njim je uhapšen i Đorđe Pavićević, koji je 3. jula pobegao sa lečenja iz bolnice u Dobroti, u koju je upućen po pravosnažnosti presude za otmicu. Milošević je prilikom hapšenja bio naoružan, a kasnije je policija pretresima pronašla još oružja, drogu, automobil „mercedes“, novac i dokumenta koja su, najvjerovatnije, falsifikovana. Na teret im je, osim nedozvoljenog oružja, stavljeno i da su se na Kosovu bavili švercom droge.

Naime, u stanu koji je koristio Milošević pronađeno je nešto više od dva kilograma marihuane. Milošević i Pavićević su to negirali, a njihovi branioci tvrdili da su uhapšeni drogu koristili za ličnu upotrebu, te da nema ni sumnji o švercu.

Takođe, Miloševićev branilac tvrdio je da je u pitanju greška i da ovo lice nije državljanin Crne Gore, već Kostić sa Kosova. Odbrana je posedovanje oružja ovog uhapšenog pravdala brigom za bezbednost. Naime, zbog nacionalne pripadnosti, on je na Kosovu, kako je pojasnio njegov advokat sudiji, bio ugrožen i zbog toga je nosio pištolj.

Uhapšeni Đorđe Pavićević imao je dokumenta na ime Jovan Pavićević, ali su i njegove tvrdnje ubrzo osporene. On je, takođe, tvrdio da se njegov prijatelj ne zove Mario Milošević, već Miroslav Kostić. Pavićević je kosovskim istražnim organima ispričao da je svega četiri dana prije hapšenja boravio na teritoriji njihove države. Dva dana nakon Miloševića i ekipe, uhapšeni su i Igor Mašanović (22) i Vukan Vujačić (23), koji se takođe potražuju zbog ubistva Đuričkovića. I njima su lisice na ruke stavljene u Prištini. Nema podataka o izručenju

Nadležni organi Crne Gore odmah nakon hapšenja Miloševića i ostalih dali su saaopštenje o uspešno izedenoj akciji i lišenju slobode osumnjičenih za likvidaciju Đuričkovića. Ipak, posle toga niko se nije oglašavao povodom izručenja uhapšenih. Zvanično nema još podataka da li će odmah biti izručeni Crnoj Gori ili će im se zbog droge i oružja prvo suditi na Kosovu.

(Espreso.co.rs / dan.co.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.