PAZITE SAD OVO! Kamere nisu radile samo u trenutku ubistva Olivera Ivanovića, uključene 10 minuta kasnije!
Foto: Beta/ Saša Đorđević

zataškavanje?

PAZITE SAD OVO! Kamere nisu radile samo u trenutku ubistva Olivera Ivanovića, uključene 10 minuta kasnije!

Ivanovićeva saradnica otkrila nove detalje iz istrage

Objavljeno: 15:55h
  • 67

Tužilaštvo u Prištini navodi da kamere na sedištu Građanske incijative SDP nisu snimile ništa, jer u vreme ubistva Ivanovića nisu radile, kaže Ksenija Božović.

Ivanovićeva saradnica je u izjavi za agenciju Beta navela da joj je u Prištini rečeno da su kamere proradile 10 minuta nakon ubistva i da su snimile samo kola Hitne pomoći koja su došla na poziv nakon što je pucano na Ivanovića.

Mesto na kojem je ubijen Oliver Ivanović
Mesto na kojem je ubijen Oliver Ivanovićfoto: Fonet/Fonetap

- Od međunarodnih predstavnika, Kfora i tužioca saznala sam samo to da kamere na našim prostorijama ispred kojih je Oliver ubijen nisu radile 12 dana, od 4. janura i da su proradile 16. januara, desetak minuta nakon ubistva kada su snimila kola Hitne pomoći - rekla je Božović agenciji Beta prenoseći šta joj je rečeno u tužilaštvu. Prema njenim rečima, GI SDP još nije dobila risiver koji je oduzet zbog istrage. - Istražni organi imaju odgovornost što nam nisu dali da pogledamo snimak već su kamere odneli dok smo bili u bolnici u koju je Oliver bio odvezen - rekla je Božović i dodala da je nemoguće da kamere nisu radile 12 dana.

Ksenija Božović
Ksenija Božovićfoto: Marina Lopičić

Božović je dodala da će videti šta će moći da urade ako im risiver bude vraćen nakon više od četiri meseca. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara. Na njega su nepoznate osobe pucale oko 8.15 minuta.

Oliver Ivanović
Oliver Ivanovićfoto: Beta/Saša Đorđević

Kamere su bile postavljene tako da postoji mogućnost da su snimile trenutak kada je Ivanović ubijen.

Šef operative Kosovske policije Željko Bojić tada je rekao da je policija skinula video zapis sa sigurnosnih kamera i sav materijal, kao i onaj prikupljen tokom uviđaja, i da ga je poslala na dalju obradu u Prištinu.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media