DETALJI ISTRAGE O LIKVIDACIJI MILANA PANIĆA: Ubice novinara su otkrivene, kao i ko je nalogodavac!
Foto: Youtube printscreen

privredna mafija

DETALJI ISTRAGE O LIKVIDACIJI MILANA PANIĆA: Ubice novinara su otkrivene, kao i ko je nalogodavac!

Nalogodavac je jedan lokalni privrednik, kako je istragom utvrđeno, bio je nezadovoljan serijom Pantićevih tekstova o privrednoj korupciji u Pomoravlju

Objavljeno: 12:04h

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić potvrdio je saznanja "Blica" i rekao da je policijska istraga najzad okončana, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca koji su sa teritorije Beograda i Jagodine dostavljena su tužiocu.

- Istraga je pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi, te da je Pantić ubijen upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije - kaže Matić.

Skinuta sumnja sa Kojića i Tešića

Istražitelji su ranije sumnjali da su mogući počinioci Stanko Kojić (nekada Savanović) iz Travnika, nekadašnji pripadnik 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske, koji u Foči služi kaznu od 35 godina zatvora zbog ratnih zločina u Srebrenici, kao i Dragan Tešić, koji živi u Nemačkoj pod imenom Dragan Antić i prijavljen je kao hrvatski državljanin.

Tešić, koji je rodom iz Bijeljine, bio je pripadnik SDG Željka Ražnatovića Arkana. Sada su otkriveni počinioci ubistva novinara Milana Pantića, ali je i skinuta sumnja sa Kojića i Tešića.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

(Espreso.co.rs / Izvor: blic.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.