"DOK SMO IGRALI DRUŠTVENE IGRE, DEČAK UBICA JE PRAVIO...": Svedočenje majke čija je ćerka UBIJENA u "Ribnikaru"
OŠ Vladislav Ribnikar, Foto: Nemanja Nikolić

svedočenje

"DOK SMO IGRALI DRUŠTVENE IGRE, DEČAK UBICA JE PRAVIO...": Svedočenje majke čija je ćerka UBIJENA u "Ribnikaru"

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljen parnični postupak protiv porodice dečaka (14) ubice koji je zverski 3. maja prošle godine ubio svojih devet drugara i školskog čuvara

Objavljeno:

Nakon porodice Kobiljski svedočila je M.A. policajka i majka jedne od devojčica, koja je ubijena u masakru 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar", koja je izjavila da njena ćerka nije trebalo da bude dežurna tog dana.

"Bila sam na poslu i koleginica mi javlja da je došlo do pucnjave u školi. Odsekla sam se jer mi je dete na ulazu, a i drugo dete mi je bilo isto školi, samo sa druge strane. Tada sam umrla. Mi smo 1. i 2. maja igrali društvene igre, a porodica dečaka ubice je pravila Molotovljeve koktele, to je razlika, doktor se ponosio neobezbeđenim oružjem u kući, dok moja deca nikada nisu videla oružje u kući iako sam policajka", rekla je i dodala da se njeno mlađe dete posle masakra plašilo da ide u školu.

OŠ Vladislav Ribnikar
OŠ Vladislav Ribnikarfoto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, nezapamćeni zločin dogodio se 3. maja oko 8 sati kada je tada trinaestogodišnji dečak sa rancem na leđim aušao u hol svoje škole, izvadio očev pištolj i prvo ubio radnika obezbeđenja, zatim tri devojčice, od kojih su dve bile dežurne učenice i stajale su tik do ulazih vrata.

Ubica se tu ne zaustavlja, nego svoj krvavi pir nastavlja ulaskom u učionicu gde njegov razred ima čas istorije. Ulazi unutra i rafalnom paljbom ubija petoro svojih drugara, dok njih šestoro ranjava. Nakon toga odlazi u dvorište škole, zove policiju i mirno ih čeka. Jedna povređena devojočica preminula je nakon mukotrpne borbe mesec dana kasnije.

Bonus video:

02:10

KOLIKA JE ODGOVORNOST ŠKOLE, A KOLIKA RODITELJA ZBOG MASAKRA U RIBNIKARU? Rajko Nedić bez dileme: Ovo saslušanje je najbitnije

(Espreso / MONDO/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.