DANAS BI ANGELINA NAPUNILA 15 GODINA: Potresne reči njenog oca kidaju dušu
Angelina Aćimović, Foto: Stefan Stojanović/Mondo

pretužno

DANAS BI ANGELINA NAPUNILA 15 GODINA: Potresne reči njenog oca kidaju dušu

Otac ubijene Angeline Aćimović je jutros sa njenom slikom došao u sudnicu

Objavljeno: 16:06h

Angelina Aćimović koje je posle 12 dana borbe za život preminula pošto je u krvavom pohodu dečaka ubice u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar 3. maja prošle godine bila teško ranjena, danas bi napunila 15 godina.

Njen otac, Anđelko Aćimović, prvi je danas ušao u Palatu pravde, noseći u rukama uramljenu fotografiju Angeline. Pre nego što su došli u sud, porodica je, kako je rekao, obišla njenu večnu kuću.

- Danas je našoj Angelini 15. rođendan. Bili smo na groblju i odneli joj poklon - zlatnu narukvicu i plišanog medu, Medu Brundu - rekao je Anđelko Aćimović.

U Angelininu čast, porodica je večaras na Tašmajdanu za decu iz "Ribnikara" organizovala klizanje i posluženje.

Angelina Aćimović, podsetimo, išla je u razred sa dečakom ubicom koji je tog jutra naoružan sa dva očeva pištolja i 92 metka ušao na čas istorije i počeo da puca u decu.

Angelina Aćimović
foto: STEFAN STOJANOVIĆ/MONDO

U školi je toga dana, nastradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja dok je njih petoro kao i nastavnica ranjeno.

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje njegovim roditelji, ocu i majci.

Na dan kada bi njegova ćerka napunila 15 godina, Anđelko Aćimović otkrio je da smatra da je njihova krivica u krvavom piru koji je počinio njihov sin velika i da mu je neshvatljivo da pred sudom izjave da nisu krivi.

- Glume da plaču, otac nije plakao ni kada su mu u istrazi pokazane slike nastradale dece, već je počeo da priča kako mu je uništena porodica. A kako su vaspitavali dete? Kako nisu znali šta im dete radi na internetu, kako je moguće da dva dana nisu primetili oružje i molotovljeve koktele u rancu? - ogorčen na držanje roditelja dečaka ubice pred sudom ali i tokom istrage rekao je Anđelko Aćimović.

On se osvrnuo i na ponašanje majke dečaka ubice, koja je zajedno sa ocem na optužnici. Naveo je da je ona, dok je njen sin putem video linka svedočio u istrazi "mrtva hladna" sedela pored njega.

O svojoj ćerki Anđelko Aćimović govorio je i u parničnom postupku

- Ona je u svojim ciljevima kojii se nalaze u dnevniku napisla "Planovi za 2023.- radiću domaći pre vikenda, dobiću dobre ocene odmah na početku, pročitati 4 knjige od kojih je jedna na francuskom, napraviću rođendan za 15 najbližih prijatelja uz muziku i kupiću 70 evra za tri meseca." To je pisalo u njenim ciljevima. Ona je neko, kada samo se preselili 2017. iz Podgorice našla stan, izabrala školu u koju će da ide, znala je šta hoće u životu - ispričao je tada otac pred sudom.

- Kada je bila mala, ja sam njoj i sestri izmišljao priče jer sam im do tada sve ispričao. Tada sam smislio lik Meda brunde i ona je verovala u njega. Jednom prilikom kada je porasla pitala me je da li verujem u Meda brundu ja sam rekao da verujem, nisam želeo da je izneverim, a ona mi je na jednom crtežu porodice napisala medo bendo ispod mene.

Bonus video:

10:00

VLADISLAV RIBNIKAR

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.