OVO SU DETALJI ZLOČINA U NEMAČKOJ: Srpski dečak zadavio devojku, pa uradio isto što i njegov otac nakon zločina
Foto: Bodo Marks / AFP / Profimedia

ŠTA JE OVO?!

OVO SU DETALJI ZLOČINA U NEMAČKOJ: Srpski dečak zadavio devojku, pa uradio isto što i njegov otac nakon zločina

Devojčica je preminula 1. januara u bolnici, a dečak je uhapšen u blizini mesta zločina ubrzo nakon što su pozvane hitne službe

Objavljeno: 08:28h

Devojčica (15) je umrla nakon što ju je navodno zadavio srpski dečak, takođe 15-godišnjak, u jednoj šumi kod Ulma. Više nemačkih medija piše da je osumnjičeni sin muškarca koji je prošle godine na uskršnji ponedeljak ubio devojčicu.

Srpski dečak je osumnjičen da je zadavio svoju devojku. Spasioci su uspeli da je stabilizuju po dolasku na lice mesta, ali je ona umrla u bolnici 1. januara.

Osumnjičeni sam pozvao policiju

Osumnjičeni je sada u pritvoru. Mediji pišu da je sam pozvao policiju uveče 29. decembra i privukao pažnju na svoj zločin. Sada se protiv njega vodi istraga za ubistvo iz nehata.

Zvaničnici su uhapsili osumnjičenog u blizini mesta zločina ubrzo nakon što su pozvane hitne službe. Nije se opirao.

Srpski dečak još uvek nije dao nikakve detalje u vezi sa zločinom, niti zašto je želeo da zadavi svoju devojku.

Pozadina zločina, kako objašnjava javni tužilac iz Ulma na pitanje, ostaje otvorena.

Nemački mediji pišu da je osumnjičeni sin muškarca koji je ubio svoju pastorku nožem u školskom centru u Viblingenu na uskršnji ponedeljak 2023. godine.

Pre samo nekoliko nedelja, regionalni sud u Ulmu odlučio je da li muškarac treba da bude trajno smešten u zatvorenu psihijatrijsku bolnicu. Kako se navodi da otac troje dece boluje od akutne šizofrenije, proglašen je neuračunljivim.

Niko ne želi zvanično da potvrdi da je dečak, koji je zadavio devojku u šumi prošle srede, zapravo njegov sin.

Međutim, opsežna istraživanja uredničkog tima nemačkog medija, kao i anonimni kontakti sa porodičnim poznanicima, potvrđuju da njih dvojica zapravo imaju blisku porodičnu vezu. Nekoliko medijskih izveštaja takođe potvrđuje vezu između ova dva slučaja.

Hamburg, Nemačka policija
foto: Printscreen/X/@PressePeters

Srbin (41) je ubio svoju sedmogodišnju pastorku dok su igrali "Indijance". Čovek je mesecima bio zaokupljen zbunjujućim teorijama i religijama, što je postalo jasno tokom sudskog postupka.

Iz uverenja da mora da žrtvuje svoju "omiljenu ćerku" Bogu da bi potom dobio nagradu, ubio ju je, kako je sam objasnio na sudu. On je takođe sam pozvao hitnu pomoć i telefonom priznao zločin, kao što je sada učinio 15-godišnjak.

Za sada nije poznato da li se su dečak i žrtva našli u šumi ili su zajedno otišli tamo.

Ukoliko osumnjičeni bude osuđen, po krivičnom zakonu za maloletnike može da se suoči sa maksimalno deset godina zatvora. Istraga takođe ima za cilj da proveri da li je optuženi bio pod dejstvom alkohola i/ili opojnih droga.

Ako dođe do suđenja, ono će se verovatno odvijati iza zatvorenih vrata jer osumnjičeni ima samo 15 godina. Dakle, pitanje zašto je srpski dečak ugušio svoju devojku može ostati bez odgovora u javnosti.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.