MARIJA JE POSTALA KLJUČNI SVEDOK NA SUĐENJU ZA NJENO UBISTVO: Neverovatan SPLET otkrio je da ju je ubio... (FOTO)
Marija Munjoz, Foto: PrintScreen/ Facebook

femicid

MARIJA JE POSTALA KLJUČNI SVEDOK NA SUĐENJU ZA NJENO UBISTVO: Neverovatan SPLET otkrio je da ju je ubio... (FOTO)

Dnevnike pišu nesrećne žene (i kad kad muškarci) jer srećne nemaju potrebu da "olakšaju" sebi dan pisanjem, a upravo dnevnik Marije Munjoz rasvetlio je njenu smrt

Objavljeno:

Marija Munjoz (31) postala je ključni svedok na suđenju za njeno ubistvo, a njen dnevnik ubedio je porotu da nije izvršila samoubistvo, već da ju je ubio njen suprug preljubnik.

Njenoj smrti prethodila je rasprava zbog preljube, a njen suprug Džoel Pelot napustio njihov dom u Laredu i ostavio je sa dvoje male dece.

Narednog jutra pronađena je mrtva, ali je Džoel tvrdio da se Marija predozirala lekovima.

Policija
Policijafoto: Profimedia

Međutim, ispostavilo se da je Džoel, koji je anestezilog, Mariji ubrizgao toksične lekove koje je ukrao iz bolnice gde je radio kako bi izbegao skup razvod.

Srećom, Marijin dnevnik i podaci iz mobilnog telefona pomogli su inspektorima da otkriju zaveru njenog supruga.

"Šta je to što želim? Želim da idem dalje", napisala je Marija u svom dnevniku dan pre nego što je pronađena mrtva.

Žrtvovala karijeru da bi on bio uspešan

Marija i Džoel su se upoznali kada je ona radila kao medicinska sestra u Portoriku, a on bio ambiciozni student medicine.

Venčali su se 2011. godine i nastanili u blizini granice sa Teksasom. Marija je tada digla ruke od svoje karijere, kako bi podržala supruga.

Idilični brak je počeo da puca kada je Marija 2020. godine naslutila da je suprug vara. Naime, pronašla je avio-karte za Evropu, a ispostavilo se da njen muž planira da povede koleginicu sa posla na romantično putovanje.

Marija Munjoz
Marija Munjozfoto: PrintScreen/ Facebook

Sve joj je bilo jasno 19. septembra, par dana uoči smrti, kada je videla Džoelov automobil ispred kuće koleginice Dženet Aredondo.

Usledila je svađa, a Džoel je krenuo sa Marijom kolima kući i raspravljali su se u vozilu. Aredondo je u međuvremenu pozvala policiju, koja je potom pozvala Mariju.

"Hej, j***** pričam sa tobom. Prekini j***** vezu", čulo se kako Džoel vrišti u automobilu. Dok su išli ka kući Džoel je u besu razbio pesnicom šoferšajbnu. Te noći nije ostao kod kuće, a narednog jutra Marija mu je poslala poruku u kojoj ga obaveštava da će unajmiti advokata.

"Možemo sve ovo da završimo iz bez advokata, to košta", odgovorio joj je.

Međutim, nekoliko sati kasnije poslao joj je mnogo mirniju poruku.

"Mnogo sam tužan, patim. Hoću da sednemo i porazgovaramo, otvorena srca, neću da se svađamo", napisao je Džoel u poruci.

Marija je na kraju pristala da se vidi sa njim.

"Večeras ćemo on i ja pričati, moli se za mene", pisalo je u poruci koju je Marija u ponedeljak poslala svojoj prijateljici Jasmini.

U utorak ujutru policija je dobila poziv od Džoela, koji je rekao da je pronašao svoju suprugu bez znakova života. Rekao je da sumnja da je progutala veliku količinu lekova.

Pronašli su ga u lekarskoj uniformi kako kleči ka žene i daje joj veštačko disanje, dok su njihovi sinovi spavali u drugoj sobi.

Kada su policajci stigli i krenuli sami da je reanimiraju, Džoel je navodno sav pogubljen ustao, otišao do kupatila i iz ormarića izvadio bočicu klonazepama koju je gurnuo u džep.

"Bila je depresivna", pričao je policajcima koji su pokušavali da ožive Mariju.

On je odveden u policijsku stanicu na saslušanje. Dok je bio sam u prostoriji kamere su ga snimile kako plače, vrišti i gura stolice. Priznao je da su špricevi i igle koje su policajci pronašli u kući njegovi, ali je rekao da je lekar i da mu je to sredstvo za rad.

Inspektori su primetili i trag uboda na Marijinoj ruci, ali Džoel navodno nije znao ništa o tome. Pušten je na slobodu, u suzama je sahranio suprugu, a policija je tek nakon četiri meseca, kada je stigao toksikološki izveštaj, shvatila da ju je upravo Džoel otrovao.

Šta je policija otkrila u dnevnicima?

Ono što je Marija pisala u dnevniku danima uoči smrti dalo je policiji "širu sliku" i nijednog trenutka nisu Džoela puštali iz vida.

Marija je u dnevniku pisala da život nije fer.

"Moj muž, čovek kojeg toliko volim mi zadaje bol. Neću da budem tužna, neću da me srca boli i misli muče", pisala je u dnevniku.

Dnevnik
Dnevnikfoto: Profimedia

Potom je ponovo zapisala nekoliko svojih misli nakon što su razmenili "poruke pomirenja".

"Bože, ovo je previše. Stvarno hoću da vidim da se promenio", napisano je u dnevniku.

Policija je i u njenom telefonu pronašla video snimke koje je Marija napravila, među kojima je i snimak kako je Džoel besneo u vozilu kada je razbio staklo.

"Šta hoćeš da uradim? Kakva ti očekivanja imaš od našeg braka? Ako napustiš kuću, to je to, razvodimo se", rekla mu je Marija tog dana u kolima.

"Uredu, shvatila si", odgovorio joj je Džoel koji je potom izašao iz automobila i zalupio vrata.

Iako je patolog pronašao preveliku dozu lekova u njenoj krvi, tek uz dnevnike i snimke sa mobilnog bilo je dovoljno dokaza da se isključi samoubistvo.

Da čitav slučaj bude još bizarniji, upravo je Džoelov šef ukazao da nešto nije uredu sa toksikološkim nalazima. On je taj koji je policiji ukazao na to da u krvi nije pronađen klonazepam, već sedam drugih lekova, koji se uglavnom koriste tokom operacija.

"Šokirao sam se kada sam video na spisku propofol i to u nenormalnim dozama", rekao je dr Hantsinger.

U istrazi je pomogla i Džoelova ljubavnica, koja je policiji priznala da je Džoel redovno donosio lekove sa posla, između ostalog i propofol.

Otkrila je i da joj je kobne večeri rekao da je Mariji dao injekciju.

"Hteo je samo da je smiri, zato joj je dao injekciju", rekla je ljubavnica.

Džoel je na sudu tvrdio da je Mariji ubrizgao narkan, lek koji se daje kod predoziranja od narkotika. Njegov advokat je to iskoristio kao argument da je Džoel Mariju ustvari pokušavao da spasi.

Sud ga je u martu osudio na doživotnu robiju.

Tužilac je rekao da je najvažniji svedok na suđenju zapravo bila mrtva Marija, jer su uz pomoć njenih dnevnika i telefona dokazali da je bila odlučna u tome da se razvede i da nije bila suicidialna.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Telegraf.rs/ I.N/ Prenela V. A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.