PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA SMRT BIVŠEG DIREKTORA I PROFESORA: Mile Novaković poginuo u nesreći u Nišu
Mile Novaković, Foto: Privatna arhiva/Kurir

javljeno je

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA SMRT BIVŠEG DIREKTORA I PROFESORA: Mile Novaković poginuo u nesreći u Nišu

Tragični događaj se zbio oko 13.20 sati tog dana, kada je Novaković prelazio Bulevar Zorana Đinđića u Nišu van pešačkog prelaza

Objavljeno:

Ivan J. (40) iz Voljčinca u opštini Žitorađa braniće se na optuženičkoj klupi Osnovnog suda u Nišu jer ga tužilaštvo tereti da je svojim motorom "honda" 21. maja ove godine usmrtio bivšeg dugogodišnjeg direktora "Niteksa" Mileta Novakovića. Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv njega i traži se tri godine zatvora jer se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tragični događaj se zbio oko 13.20 sati tog dana, kada je Novaković prelazio Bulevar Zorana Đinđića u Nišu van pešačkog prelaza.

U optužnom aktu se navodi da se Ivan J. upravljajući motociklom „honda CPR 600F“ nije pridržavao saobrarćajnih propisa i ugrozio javni saobraćaj. Novaković je odbačen u sudaru sa motociklistom sa kolovoza i pritom je zadobio niz preloma i povreda na telu od kojih je preminuo u Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu.

Jovanović se, kako je istraga otkrila, kretao desnom stranom saobraćajnice, nije primetio da je pešak stupio na kolovoz i nastavio da vozi prema njemu, ali nije počeo da koči na vreme jer je po analizi mogao da izbegne direktan kontakt.

Tada je vozio 45 kilometara na čas, a prilikom udara u čoveka, brzina njegovog motora bila je 23 kilometra na čas. Ivan J. se nalazi u pritvoru.

Prof. dr Mile Novaković je bio dugogodišnji član Socijalističke partije Srbije i preko 25 godina direktor tekstilnog preduzeća "Niteks", kao i predsednik Skupštine udruženja stvaralaca Niša. Bio je i stalni predavač na niškom Univerzitetu i Tehnološkom fakultetu u Leskovcu.

Bonus video: TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

00:02

TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

(Espreso/Kurir.rs - M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.