PROF. MILE NOVAKOVIĆ POGINUO U NESREĆI U NIŠU: Motociklista vozio velikom brzinom, NIJE MU BILO SPASA
Hitna pomoć (ilustracija), Foto: Damir Dervišagić

strašno

PROF. MILE NOVAKOVIĆ POGINUO U NESREĆI U NIŠU: Motociklista vozio velikom brzinom, NIJE MU BILO SPASA

Njegov sin, Igor Novaković potvrdio je da mu je otac stradao na tragičan način

Objavljeno: 15:56h

Nekadašnji stalni predavač na niškom Univerzitetu i Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, profesor doktor Mile Novaković (81) izgubio je juče život kada je na njega naleteo motociklista Ivan J. (40) iz okoline Žitorađe.

Profesor je prelazio ulicu na pešačkom prelazu oko 13,45 sati u nedelju, u blizini Lutkarskog pozorišta, na Bulevaru Zorana Điđića kada je došlo do fatalne sabraćajne tragedije. Prema rečima prisutnih, udarac je bio jak i bučan. Tužilaštvo je pritvorilo motociklistu, a utvrđuje se kojom se Ivan J. brzinom kretao svojim motorom marke "Honda" u trenutku udara.

Doktori nisu uspeli da spasu ovog poštovanog profesora koji je zadobio prelom kostiju glave uz obilno krvarenje. Kako su naveli iz Univerzitetsko kliničkog centra on je dovezen bez svesti, a lekari nisu uspeli, usled krupnih povreda, da ga spasu.

Mile Novaković, Dr Mile Novaković
foto: Privatna arhiva/Kurir

Njegov sin, Igor Novaković potvrdio je da mu je otac stradao na tragičan način. Novaković je bio narodni poslanik iz redova Socijalističke partije Srbije. Bio je dobitnik mnogih priznanja, a uvršten je u sklopu Enciklopedije "Znamenite ličnosti grada Niša 2".

On se pamti kao višegodišnji direktor "Niteksa" u periodu od 1975 do 2000. godine. Objavio je dva udžbenika iz hemijske tehnologije tekstila i bio autor mnogih naučnih radova kao i dobitnik velikog broja obrazovnih i privrednih nagrada.

Bonus video:

00:39

Saobraćajna nesreća na putu ka Šidu

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.