ŽENA KOJA JE OTKRILA "OCA IZ PAKLA" KOJI JE DRŽAO DEVOJČICU U KADI DANAS SVEDOČI NA SUDU: I ona je bila žrtva
Foto: Kurir, Printscreen/Instagram

STRAŠNO

ŽENA KOJA JE OTKRILA "OCA IZ PAKLA" KOJI JE DRŽAO DEVOJČICU U KADI DANAS SVEDOČI NA SUDU: I ona je bila žrtva

Pašajlić je optužen i za nasilje u porodici u odnosu na Ivanu L, koja ga je pretučena prijavila policiji i rekla da u drugom stanu drži zaključanu ćerku

Objavljeno:

Suđenje Urošu Pašajliću koji je optužen za zlostavljanje i zanemarivanje čerke koju je držao zaključanu u stanu, kao i za porodično nasilje, nastavlja se danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Danas bi trebalo da bude saslušana njegova vanbračna supruga Ivana L.

Pašajlić je optužen i za nasilje u porodici u odnosu na Ivanu L, koja ga je pretučena prijavila policiji i rekla da u drugom stanu drži zaključanu ćerku. Ona je za dete navodno saznala jer je Pašajlić tokom svađe u besu rekao da njegova ćerka danima ne jede zbog nje, a adresu je saznala tako štoje našla račune za taj stan na Zvezdari.

- Ivana L, koja je pretrpela nasilje izjavila je i da dok je bila zarobljena - zaključana u stanu, pokušala je da pronađe neke račune kako bi utvrdila tačnu adresu tog Uroševog iznajmljenog stana i uspela je da pronađe i saopštila policiji taj podatak, kada je uspela da pobegne iz stana i kada je sve i prijavila. A u taj stan nije išla nikad jer je Uroš govorio da je taj stan mali, i kada ga pita za dete nervozno je reagovao i odgovarao joj da nije njeno dete i da brine o svom detetu - rekao ranije za Telegraf.rs sagovornik iz istrage.

Uroš Pašajlić, Mirijevo
foto: Facebook

Prema njenim rečima, on ju je pretukao 19. marta, a ona je skupila snagu da pobegne 5 dana kasnije i prijavi ga. Rekla je da nije smela da izađe iz stana u Borči jer ga se plašila i da joj je glavom polomio nos. Takođe je navela da je saznala da ima ćerku koju drži zaključanu u stanu na Zvezdari i koja tamo sama živi, ima osam godina i on je ponekad obilazi i donosi hranu.

- Nisam znala da je dete samo u stanu. Sa Urošem sam u vezi bila od 2019. i te godine sam upoznala i devojčicu, bila je kod mene tri nedelje. Dve godine kasnije, u decembru 2021. godine, on se doselio u moj stan. Rekao mi je da je dete kod njegove strine, koja brine o njoj, nisam mogla ni da zamislim šta se dešava. Posumnjala sam u njegovu priču tek kada mi je u svađi rekao da njegova ćerka zbog mene nije jela pet dana. Tada sam posumnjala da nešto nije u redu, jer je ON jon bio sa mnom pet dana. Uroš mi je govorio da neće da me vodi u stan u Mirijevo jer je mnogo mali i da je bolje da budemo u Borči -saopšteno je za Telegraf.

"Slučajno sam je udario"

Pašajlić je, iznoseći odbranu pred sudom, za dete samo priznao krivicu, dok je većinu vremena govorio upravo o Ivani L.

On je opisivao period kad je došlo do nasilja i konstantno ponavljao da mu je Ivana L. non-stop tražila kokain, kao i da je bila nasilna prema njemu, a da je on bio zabrinut za nju i išao po nju na žurku kako bi mogla da se vrati kući. Rekao je da je svađa oko njih izbila zbog cedulje sa brojem telefona i muškim imenom koju je našao kod Ivane nakon što se vratila sa žurke svoje firme.

Pašajlić je tvrdio da nikada ništa loše nije učinio svojoj partnerki, ali da joj je to veče dok je spavala slomio dve maskare, ispraznio tečni puder i u pakovanje sipao vodi, da ne bi mogla da se našminka jer se "šminkala za drugog".

- Ivana je ujutru videla šminku i pobesnela je kao i mnogo puta do tada. Razbila je Tv, koji je bio njen, uzela ga je i bacila na dušek i počela da skače po njemu. Iščupala je internet i počela da ga lomi, a onda je uzela laptop koji mi je poklonio njen brat i razbila ga jer je znala da je unutra moj hard disk na kom su se nalazili podaci koji su mi bili bitni za posao i slike mog oca koji je umro 2007. godine - dodao je.

Uroš Pašajlić, Mirijevo
foto: Facebook

Kako je rekao, kad je završila sa lomljavom, sve je pokupila i bacila u kontejner ispred zgrade.

- Nisam je udario, ona je mene prva u svađi gde smo jedno drugom svašta rekli. Bio sam u teškom stanju poslednje dve godine. Iskreno, ja se nje bojim. Pokušao sam da je smirim tako što sam je zagrlio. Ne sećam se da sam joj rekao da je ku*va. Nisam joj rekao da ču joj je*ati i seme i pleme, to nije moj rečnik - rekao je Pašajlić odgovarajući na pitanja sudije.

Dodao je da su rupe na vratima nastale ranije, "u periodu kada ga je Ivana L. psihički maltretirala i dovodila u takvo stanje".

- Udarila me je pesnicom u nos, išla mi je krv. Potom me je udarila rukom u pleksus, a ja sam je refleksno udario glavom. Bilo je slučajno. Meni je išla krv na nos, a njoj se pojavio podliv ispod oka. Kad se to desilo, uhvatila se za glavu i ispalo je da sam je ja udario - dodao je.

Uroš Pašajlić
foto: Nenad Kostić, MUP

Pašajlić je priznao da je Ivani L. rekao da mu je ćerka onemoćala zbog nje, jer nije mogao da joj nosi hranu. Takođe je priznao i da je partnerki govorio da je veštica, a to je obrazložio time što je rekao da je "ona sama sebe nazivala vešticom".

- Govorila mi je da je veštica vešta žena. Ona se bavila belom magijom. A možda i crnom. Mislim da je u nekim sektama - rekao je Pašajlić.

On je kao poslednju komunikaciju sa Ivanom L. naveo svađu oko cigareta, nakon čega se ona, prema njegovim rečima, spakovala i otišla iz stana. Tvrdio je da je nikada nije zaključao, niti joj zabranio da ide napolčje, a njegov advokat je zatražio da se od fitnes studija u koji je išla Ivana L. koja je Pašajlića prijavila, kako bi bilo provereno da li je u periodu od 19. do 24. marta išla u teretanu.

Odrekao se roditeljskog prava

Pašajlićev branilac je na prethodnom ročištu dostavio je sudu dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom Pašajlić navodi da se odriče roditeljskog prava.

- On je priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava - rekao je advokat Lukić.

Pašajličev advokat zamolio je sud da njegov branjenik odbranu iznese na narednom ročištu jer je mislio da je u pitanju pripremno ročište. On je takođe zatražio da bude saslušana Ivana L. pre nego što bude doneta odluka o neuropsihijatrijskom veštačenju.

Bonus video: Otac o smrti devojčice u hraniteljskoj porodici

06:11

Otac o smrti devojčice u hraniteljskoj porodici

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.