SADA JE POZNATO ZAŠTO JE OTAC IZ PAKLA 15 MESECI DRŽAO ĆERKU (8) U KADI: Sramno priznanje Uroša Pašajlića
Uroš Pašajlić, Foto: Nenad Kostić, MUP

suđenje!

SADA JE POZNATO ZAŠTO JE OTAC IZ PAKLA 15 MESECI DRŽAO ĆERKU (8) U KADI: Sramno priznanje Uroša Pašajlića

Uroš Pašajlić je nekoliko dana bio u bekstvu

Objavljeno:

Uroš Pašajlić, koji je optužen da je u stanu u Beogradu držao zatočenu ćerku (8), juče je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu izjavio da priznaje da je devojčica boravila sama i da nije vodio računa o njoj, a njegov branilac sudu je dostavio dokument Centra za socijalni rad Zvezdrava u kom se, kako je rekao, navodi da"Pašajlić priznaje svoju grešku i odriče se roditeljskog prava".

Međutim, otac je tokom kratkog izjašnjenja o optužnici izjavio da nije tačno da je tukao partnerku I. L. s kojom je živeo u Borči.

- Ovo u vezi I. L., negiram izvršenje krivičnog dela, a što se tiče ćerke priznajem. To sam radio zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci i teške situacije u kojoj sam bio. Priznajem za dete, za ženu ne - mirnim tonom je rekao pred sudom Pašajlić, posle čega mu je sudija rekao da će detaljnu odbranu izneti na sledećem suđenju zakazanom za 5. oktobar.

Branilac optuženog javio se za reč i pojasnio da Pašajlić ne priznaje pravnu kvalifikaciju koja mu je stavljena na teret u odnosu na dete, već samo opis.

Podsetimo, prema navodima optužnice, Pašajlić se tereti da je tokom 2022. do 24. marta ove godine, ugrozio zdravstveno i psihičko stanje svoje maloletne ćerke, tako što je držao samu zaključanu u stanu. Ceo slučaj otkriven je kada je njegova partnerka, s kojom je živeo u Borči, uspela da mu pobegne pošto je navodno i nju nekoliko dana maltretirao zatočenu u stanu. Otišla je u policiju i prijavila nasilje, ali i da sumnja da ćerka njenog prarnera iz prvog braka, na Zvezdari živi sama.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Policija je odmah otišla na adresu i zatekla neuhranjenu devojčicu, kako sedi u kadi.

- Na sebi je imala jaknicu i donji deo trenerke, kada sam je uzela u ruke, garderoba je spadala sa nje koliko je bila mršava - ispričala je u istrazi policajka koja je prva prišla devojčici.

Pašajlić je nekoliko dana bio u bekstvu, a potom je uhapšen. Devojčica je u teškom stanju prebačena u bolnicu u kojoj se na sreću oporavila, a pronađena joj je i hraniteljska porodica. Utvrđeno je i da dete nije išlo u školu, nije išlo kod lekara, nije primilo vakcine...

Pašajlić je inače juče pokušao da ospori iskaz devojke koja ga je prijavila policiji, navodeći da je ona zavisnik od opijata, ali i da nije tačno da je bila zatvorena u stanu. Njegov advokat, predložio je da se sasluša prijatelj koji im je bio u poseti.

Inače, otac koji se posle jezivog zanemarivanja ćerke odrekao roditeljskog prava, u sudnicu je doveden iz Centralnog zatvora u pratnji jednog stražara, vezan lisicama. On je bez reakcije pratio izlaganja.

Pre početka suđenja odbrana i tužilaštvo zataržili su da postupak zbog interesa devojčice bude zatvoren za javnost, ali je sudija odlučio da ipak suđenje bude javno.

Lični podaci

Programer bez primanja

Prethodno, Pašajlić koji ni danas kao ni na saslušanju u tužilastvu nije izrazio kajanje, izneo je lične podatke. Naveo je da je neoženjen i nezaposlen.

- Po zanimanju sam programer, završio sam srednju školu za veb dizajn u Hamburgu. Poslednje prebivalište mi je u Borči, ali ga vise nemam. Od imovine imam automohil krajsler, osuđivan sam davno, kada sam zbog smrti oca konzumirao marihuanu - rekao je Pašajlić.

Bonus video:

04:34

Otac iz Mirijeva se snimao u kadi

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.