"OSMEH SE VRATIO NA NJENO LICE": Kisić otkrila STANJE devojčice koju je OTAC držao ZATOČENU,pokrenut BITAN postupak
Stan u kome je bila devojčica, Foto: Kurir

MONSTRUM!

"OSMEH SE VRATIO NA NJENO LICE": Kisić otkrila STANJE devojčice koju je OTAC držao ZATOČENU,pokrenut BITAN postupak

Osmogodišnja devojčica je pronađena u stanu u Mirijevu 27. marta u kojem je bila zatočena više godina

Objavljeno:

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla je da je osmogodišnja devojčica sa Zvezdare koju je otac držao zatočenu u stanu dobrog zdravstvenog stanja, da je i dalje u Dečjoj klinici u Tiršovoj, a da je pokrenut postupak kod nadležnih za lišavanje prava oba roditelja, prenosi RTS.

- Osmeh se vratio na njeno lice, ona je još uvek smeštena u Tiršovoj i fizički napreduje svakog dana. Biće potreban duži vremenski period i psihološka podrška za oporavak. Imamo plan za njen oporavak - rekla je Kisić u Skupštini Srbije.

Navela je da je kod nadležnih pokrenut postupak za lišavanje prava oba roditelja.

- Ne kažem da nema propusta, da nema pojedinaca koji nisu radili svoj posao kako treba i oni i te kako treba da snose posledice svojih postupaka. Činjenica je da je u ovom konkretnom slučaju Centar za socijalni rad napravio takvu vrstu procene gde se apsolutno vidi da je saglasan sa mišljenjem da roditeljima treba oduzeti roditeljsko pravo - rekla je Darija Kisić.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Osmogodišnja devojčica je pronađena u stanu u Mirijevu 27. marta u kojem je bila zatočena više godina. Policija je devojčicu našla u veoma teškom stanju, a hitna pomoć ju je zbrinula u nadležnu instituciju. Njen otac je uhapšen dan kasnije, nakon potrage, zbog sumnje da je ćerku držao zatočenu u stanu i za nasilje nad partnerkom.

(Espreso/ Telegraf/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.