NOVI DOKAZI PROTIV BRAJANA VOLŠA PRIKUPLJENI, ČEKA SE 1 STVAR: Suđenje za ubistvo Beograđanke OPET ODLOŽENO
Brajan Volš, Foto: Craig F Walker The Boston Globe via AP AP, printscreen/twitter/bob ward boston

javljeno je

NOVI DOKAZI PROTIV BRAJANA VOLŠA PRIKUPLJENI, ČEKA SE 1 STVAR: Suđenje za ubistvo Beograđanke OPET ODLOŽENO

Brajan Volš se sumnjiči da je suprugu ubio u podrumu kuće, potom njeno telo raskomadao

Objavljeno:

Suđenje Brajanu Volšu (48), koji je optužen da je u novogodišnjoj noći ubio suprugu, Beograđanku Anu Volš (39), odloženo je za novembar. Podsetimo, suđenje je trebalo da bude nastavljeno danas, ali je kancelarija okružnog tužioca poslala saopštenje da će se ono ipak nastaviti 2. novembra.

- Pribavljeni su novi dokazi i očekuje se da će rezultati DNK analize koji su poslati na veštačenje u nezavisnu laboratoriju stići za oko dve nedelje - prenose američki mediji razlog odlaganja suđenja Volšu.

Podsetimo, on je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, a kasnije je optužen i za ubistvo supruge. Na prvom suđenju izjavio je da nije kriv, a sudija mu je odredio pritvor, bez mogućnosti kaucije.

Brajan Volš
foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Prema navodima tužilaštva, Brajan Volš se sumnjiči da je suprugu ubio u podrumu kuće, potom njeno telo raskomadao i delove odneo na deponiju u kojoj se spaljuje smeće, kako njeni ostaci nikada ne bi bili pronađeni.

Inače, mediji su preneli i da je juče, na novom lokaciji vršena pretraga terena pošto su građani prijavili da bi u šumovitom predelu u blizini mesta na kom su živeli mogli da budu pronađeni novi dokazi, ali specijalni timovi policije nisu pronašli ništa što bi moglo da bude povezano sa ubistvom Ane Volš.

- Telo Ane Volš nije pronađeno ali postoje brojni dokazi koji idu u prilog tvrdnji tužilaštva da je suprug Beograđanku ubio u kući, dok su njihova deca spavala na spratu, potom je raskomadao i uništio njeno telo. Pronađen je krvav tepih, tragovi krvi u podrumu, krvav nož, a u kontejneru za smeđe i testera na kojoj je bilo DNK tragova - preneli su mediji.

1 / 5 Foto: Facebook/anawalshe

Dokazi su, kako navode, prikupljeni u 10 kesa, i to u kontejnerima u blizini kuće njegove majke.

- Među dokazima su i ogrlica koju je Ana nosila, Prada torbica, potvrda o vakcinaciji protiv kovida, na njego ime, kao i drugi predmeti koji sadrže Anin i Brajanov DNK - navode oni.

Jedan od dokaza je i njegova pretraga preko interneta u vreme ubistva. Između ostalog, on je pretraživao "kako se rešiti tela, 10 načina da se uništi telo, koliko dugo se telo oseća".

Bonus video:

00:57

KAKO SU SE UPOZNALI BRAJAN I ANA VOLŠ

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.