KRV NAĐENA NA DEPONIJAMA PRIPADA SRPKINJI ANI VOLŠ? Nastavlja se suđenje Brajanu za UBISTVO, evo šta on TVRDI
Ana Volš i Brajan Volš, Foto: Facebook / Ana Ljubičić

strašno

KRV NAĐENA NA DEPONIJAMA PRIPADA SRPKINJI ANI VOLŠ? Nastavlja se suđenje Brajanu za UBISTVO, evo šta on TVRDI

Na poslednjem ročištu u aprilu, Volš je izjavio da nije kriv

Objavljeno:

Pred sudom u Bostonu u SAD u sredu se nastavlja pripremno ročište u postupku za ubistvo Srpkinje Ane Volš, za šta je tužilaštvo optužilo njenog muža Brajana Volša. Telo ove žene koja je nestala u novogodišnjoj noći iz kuće u Kohasetu, kod Bostona, u kojoj su supružnici živeli sa decom, do danas nije nađeno. Očekuje se da će na ročištu tužilaštvo obelodaniti do kojih je dokaza došlo u međuvremenu, kao i rezultate veštačenja tragova krvi nađenih na deponijama u okolini grada.

Na poslednjem ročištu u aprilu, Volš je izjavio da nije kriv, a zatim je zamenik tužioca Greg Konor otkrio da je optuženi svoju suprugu sumnjičio za neverstvo, što je tada bila nova informacija koja je ukazala na motiv zločina. Utvrđeno je da je Volš često pratio instagram stranicu jednog Aninog prijatelja. A 26. decembra prošle godine njegova majka je po njegovim uputstvima angažovala privatnog detektiva da prati Anu tokom njenog boravka u Vašingtonu, gde je radila u agenciji za nekretnine. Trejsi Majner, Volšov advokat kazala je da nema dokaza za navode o Aninoj vezi sa drugim muškarcem kao i da je njen klijent majci rekao da otkaže detektiva jer ništa neće naći, pošto je Ana 'dobra devojka'.

Ana Volš
foto: Društvene mreže

Odbrana tvrdi da Volš nije znao da je Ana imala vezu sa drugim muškarcem, dok to nije saopštilo tužilaštvo u ovom procesu. Tužilaštvo je tada otkrilo i da je Brajan jedini korisnik polise njenog životnog osiguranja koja vredi 2,7 miliona evra.

Tužilac Konor je naveo da je Ana večerala sa prijateljem 28. decembra 2022. godine u Vašingtonu i da je tada bila neuobičajeno uznemirena. Navodno, tada je prijatelju ispričala da će Brajan otići u zatvor zbog ranije počinjenog krivičnog dela i da ona planira da ga napusti i da se sa decom preseli u Vašington.

Na ročištu u aprilu tužilaštvo je predstavilo sve pretrage na 'Guglu' po danima kada je Volš, kako se veruje, istraživao kako da ubije suprugu i oslobodi se tela. Na ajpedu jednog od svojih sinova pretragu je započeo 27. decembra, kada se interesovao u kojoj državi je najbolje razvesti se. Sve ostale pretrage od 1. do 3. januara odnosile su se na načine prikrivanja ubistva.

Brajan Volš, Gugl pretraga
foto: EPA/CRAIG WALKER / POOL, Društvene mreže

Među pitanjima koja su ga zanimala su – koliko je vremena potrebno dok telo počne da se oseća, kako zaustaviti raspadanje tela, 10 načina da razložite telo ako zaista morate, šta rade formaldehid i amonijak, koliko dugo traju DNK tragovi, da li se telo može identifikovati samo iz delova i kako ukloniti krv sa drvenog poda.

Zatim je narednog dana istraživao da li je testera najbolji način da se telo iseče i da li neko može da bude optužen za ubistvo ako telo nije nađeno, prenosi Politika.Trećeg dana posle zločina, Volš je proveravao šta se dešava sa kosom posle smrti i da li soda bikarbona može da zaustavi mirise.

I dok je Volš optužen i za ometanje istrage jer je policiji davao lažne informacije kako je Ana rano ujutro otišla taksijem na aerodrom, Majnerova, braneći ga, naglašava da je on od prvog dana sarađivao sa istražiteljima i da u toj porodici nikad nije bilo problema. Ona se saglasila da su Volšove pretrage na 'Guglu' problematične, ali je izjavila da je on u isto vreme istraživao i kako osnovati humanitarnu organizaciju, kako donirati dobitak na lutriji i koja su najbolja mesta za porodični odmor.

1 / 4 Foto: Instagram/anawalshe

Volš je, da podsetimo, uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, dok je za ubistvo okrivljen deset dana kasnije kada je tužilaštvo otkrilo i da sumnja da je Ana Volš ubijena. Pre nego što je slučaj iz okružnog prešao u viši sud, navedeno je da je Volš hteo da ubije Anu, koja je posedovala više vrednih nekretnina, da bi na taj način okončao njihov brak.

Policija i tužilaštvo rekonstruisali su Anine poslednje sate, utvrdivši da su supružnici ostali sami sa decom nakon što je posle proslave Nove godine njihov prijatelj otišao kući. Brajanova priča da je Ana iznenada ujutro otputovala u Vašington na posao ispostavila se kao lažna. Utvrđeno je da je Brajan narednog dana išao u nabavku noseći hiruršku masku i rukavice, pa je za 450 dolara kupio sredstva za čišćenje, krpe i tepihe.

Njegov telefon otkriven je u stambenom kompleksu u Abingtonu, a sigurnosne kamere snimile su ga kako iz automobila iznosi nešto teško i ubacuje u kontejner. Snimljen je i u drugom kvartu kako baca kese u smeće. Narednih dana policija je na deponiji našla Anine lične predmete i garderobu kao i krvavu testeru ali i druge predmete koji su Volšu, kako se veruje, poslužili za uklanjanje tragova. Tužilaštvo još nije otkrilo da li su nađeni delovi njenog tela. Nestanak a zatim i otkriće da je Srpkinja Ana Volš ubijena, kao i da se za to tereti njen suprug, Amerikanac, izazvao je veliko interesovanje medija širom SAD koji s pažnjom prate sudski proces.

Najlepše želje u testamentu

Istraga je otkrila i da je Volš pre tri godine pokušao da falsifikuje očev testament. U njemu je pisalo da doktor Tomas Volš, neurolog koji je 2018. preminuo u Indiji, sinu ostavlja 'najlepše želje i ništa više', navodi se u sudskim dokumentima koje citiraju američki mediji. Njegovi rođaci i prijatelji su ga opisali kao ljutog, nasilnog čoveka i sociopatu.

Brajan se ipak prijavio kao jedan od dva očeva naslednika, rekavši da je Tomas Volš bio lošeg zdravlja i da sumnja da je njegov testament falsifikovan. Objasnio je da je tačno da je sa ocem imao nesuglasica ali da su to rešili, tvrdeći da ima pravo na nasledstvo nekretnina vrednih više od milion evra. Endrju Volš, sinovac Brajanovog oca izjavio je za medije da je izričita pokojnikova želja bila da Brajan ne nasledi ništa jer je i ranije uzeo neki porodični novac.

Kućni pritvor zbog falsifikovanja Vorhola

U odvojenom postupku, Volšu se sudi po optužbama za falsifikovanje slika Endija Vorhola koje je prodavao preko „Ibeja” i zbog toga je u vreme zločina bio u kućnom pritvoru, čekajući izricanje kazne. Volš je sudu napisao pismo da mu je izuzetno žao zbog svega što je učinio i da se posle toga promenio. Ana Volš takođe se obratila sudu rečima da je zahvalna što je mogao da ostane u svom domu za vreme suđenja.

Bonus video:

00:57

KAKO SU SE UPOZNALI BRAJAN I ANA VOLŠ

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.