"NISTE POKAZALI KAJANJE, OVO JE MONSTRUOZAN ZLOČIN": Obrazloženje sudije koji je poslao Džonića na DOŽIVOTNU ROBIJU
Ubijena porodica Đokić, Foto: KURIR/MARKO SMILJKOVIĆ/D.ILIĆ

TEŠKE REČI

"NISTE POKAZALI KAJANJE, OVO JE MONSTRUOZAN ZLOČIN": Obrazloženje sudije koji je poslao Džonića na DOŽIVOTNU ROBIJU

Komentarišući visinu kazne, sudija je rekao da je samo najstroža odgovarala zločinu.

Objavljeno:

Goran Džonić osuđen je danas na jedinstvenu kaznu dioživotne robije zbog teškog ubistva porodice Đokić i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja.

Obrazlažući odluku sudija Mirko Drašković je istakao da je dokazano da je Džonić ubio troje rođaka.

- Mi smo većali sve dokaze i našli smo da ste krivi. I vi ste priznali da ste bili na licu mesta te ste umešali i druge osobe za koje je utvrđeno da nisu bile sa vama. Na glavnom pretresu ste izmenili odbranu, tvrdili ste da vas je tukla policija zašta nije bilo dokaza. Tvrdili ste da niste krivi, da su sve besmislice. Međutim, niste odgovorili na pitanja kako to da su čaure pronađene na mestu zločina ispaljene iz pištolja koji je oduzet iz stana u Aleksincu. A rekli ste da ste vi jedina osoba koja je imala kontakt sa tim pištoljem. Niste objasnili odakle Lidijin DNK na pištolju niti odakle vaš DNK na novcu oduzetom od Đokića i kesama u kojima se nalazio. Postoji čitav niz drugih dokaza, izjave svedoka, snimci video nadzora kako kupujete benzin koiji dokazuju da ste baš vi izvršili zločin – kazao je Drašković.

1 / 5 Foto: Kurir/M.S.

Komentarišući visinu kazne, sudija je rekao da je samo najstroža odgovarala zločinu.

- Ovakva kazna je jedino ispravna za ovako monstrouzan zločin. Ona neće vratiti Đokiće ali predstavlja satisfakciju porodici i odgovor društva da postoji nulta tolerancija na ovakva dela. Niste pokazali kajanje a o monstrouznosti zločina govori to što ste tela zapalili – kazao je Drašković.

Sudija je Džoniću produžio pritvor do pravnosnažnosti presude. Na današnju presudu Džonić ima pravo žalbe a njegov branilac Biljana Pešić je najavila je da će je podneti.

Ovo je drugi put da niški sud izriče najtežu kaznu. Pre dve godine na doživotnu robiju osuđen je i Ninoslav Jovanović zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnjakinje ali je on nakon nešto više od godinu dana preminuo u zatvoru.

Bonus video:

00:18

Džonić osuđen na doživotni zatvor za trostruko ubistvo Đokića

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.