OPTUŽEN UROŠ KOJI JE ĆERKU (8) DRŽAO ZATOČENU U STANU U MIRIJEVU: Dva dela mu se stavljaju na teret
Uroš Pašajlić, Foto: Zorana Jevtić

UPRAVO JE JAVLJENO

OPTUŽEN UROŠ KOJI JE ĆERKU (8) DRŽAO ZATOČENU U STANU U MIRIJEVU: Dva dela mu se stavljaju na teret

Tereti se za Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje

Objavljeno:

Prvi osnovni sud u Beogradu je potvrdio optužnicu Prvog osnovnog tužilaštva podnetu protiv Uroša Pašajlića zbog krivičnih dela Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje na štetu njegove maloletne ćerke (8) koju je držao zaključanu u stanu u Mirijevu.

Slučaj je, podsetimo, otkrila Pašajlićeva partnerka Ivana L.

Prema njenim rečima on ju je pretukao 19. marta, a ona je skupila snagu da pobegne 5 dana kasnije i prijavi ga. Rekla je da nije smela da izađe iz stana u Borči jer ga se plašila i da joj je glavom polomio nos.

"Ivana L. devojka osumnjičenog koja je pretrpela nasilje izjavila je i da dok je bila zarobljena - zaključana u stanu, pokušala je da pronađe neke račune kako bi utvrdila tačnu adresu tog Uroševog iznajmljenog stana i uspela je da pronađe i saopštila policiji taj podatak, kada je uspela da pobegne iz stana i kada je sve i prijavila. A u taj stan nije išla nikad jer je Uroš govorio da je mali, i kada ga pita za dete nervozno je reagovao i odgovarao joj da nije njeno dete i da brine o svom detetu, a o njegovom detetu brinu samo on i strina", rekao nam je sagovornik iz istrage.

Za medije je potvrđeno i da je Ivana izjavila da nije znala da je dete samo u stanu.

Uroš Pašajlić, Mirijevo
foto: Facebook

"Nisam znala da je dete samo u stanu. Sa Urošem sam u vezi bila od 2019. i te godine sam upoznala i devojčicu, bila je kod mene tri nedelje. Dve godine kasnije, u decembru 2021., on se doselio u moj stan. Rekao mi je da je dete kod njegove strine, koja brine o njoj, nisam mogla ni da zamislim šta se dešava. Posumnjala sam u njegovu priču tek kada mi je u svađi rekao da njegova ćerka zbog mene nije jela 5 dana. Tada sam posumnjala da nešto nije u redu, jer je on bio sa mnom 5 dana. Uroš mi je govorio da neće da me vodi u stan u Mirijevo jer je mnogo mali i da je bolje da budemo u Borči", saopšteno je za Telegraf.

Nakon što je, kako smo gore naveli, našla račune, Ivana je sva krvava u otišla u policiju, ispričala sve i dala račune na kojima je adresa na Zvezdari.

"Nisam mogla da verujem kako je ona izgledala kada sam sa policijom ušla u stan. Garderoba na njoj je delovala kao da joj je velika koliko je bila mršava. Sve je smrdelo, nije umela više da priča normalno, a kada je boravila kod mene, pričala je normalno. U kesi nije bilo hrane, samo prazne ambalaže, a ona nam je pokazala rukom na kesu čim smo ušli u kupatilo. Htela je da kaže da je gladna... Ono je bilo strašno", rekla je Ivana L.

U toku istrage ispitana je i majka devojčice, kao i policajke koje su bile na uviđaju.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Prema nezvaničnim informacijama policajka je opisala sa kakvim užasom se srela dok je ulazila u stan.

"Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela".

Majka devojčice koja je nađena u kadi, N. T. rekla je da nije viđala Lanu jer joj je Uroš to stalno branio i govorio joj da ima sve što joj treba za život.

Inače, N. T. se lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Uroš Pašajlić se na saslušanju branio ćutanjem, a jedino što je izjavio je da je zavisnik od alkohola i droge.

Tim povodom, naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je Pašajlić bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola. Takođe je pribavljena medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Naime, nakon što je 24. aprila izvršen pretres stana na Zvezdari u kome je pronađena devojčica, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim Urošem Pašajlićem koji se dao u bekstvo, te je okrivljeni 4 dana kasnije pronađen, luhapšen i doneto je rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova. Nakon saslušanja, na predlog tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju od 30 dana po svim zakonskim osnovima i isti je dana 26. aprila produžen rešenjem sudije za prethodni postupak za još 30 dana.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti Obavezno lečenje narkomana i Obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obeležja krivičnog dela Pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.