VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE MUP-A: Mapirani najveći trgovci drogom
Foto: Nenad Kostić

obraćanje

VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE MUP-A: Mapirani najveći trgovci drogom

Akcija je sprovedena u najvećoj tajnosti u saradnji sa policijama Holandije i Belgije uz koordinaciju Europola

Objavljeno: 16:24h

Vanredna konferencija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije upravo je počela u Palati Srbije.

Tema konferencije su akcija u kojoj su uhapšeni pripadnici Balkanskog kartela, hapšenja u vezi sa EPS-om i hapšenje šest osoba u vezi sa prostitucijom.

- Uhapšeno je 13 lica pripadnika kriminalne grupe koje su funkcionisale kao Balkanski kartel. Srbija je uspela d amapira njihove aktivnosti širom sveta. U akciji koja je sprovedeno u više gradova uhvaćeni su organizatori M.S. i M.L. Radi se o 5 tona kokaina zaplenjenog na Arubi, 1, 2 tone u Belgiji, 740 kilograma u Holandiji.

Načelnik je naveo da je u akciji bila ključna Skaj aplikacija.

- Ova akcija se vodi od 2021. godine, od kada je preuzeta aplikacija, vodi se u tajnosti u tajnosti, do današnjeg dana, dana realizacije.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

Podsetimo, u okviru međunarodne akcije “EASY”, ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Europolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsilo je i privelo vođe Balkanskog kartela koji je poslednjih godina organizovao šverc više od sedam tona kokaina na područije Evrope. U akciji su uhapšena lica koja su vođe ovog najvećeg kartela u Evropi.

Akcija je sprovedena u najvećoj tajnosti u saradnji sa policijama Holandije i Belgije uz koordinaciju Europola.

Takođe, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Poreske policije Ministarstva finansija Srbije uhapsili četvoro osumnjičenih za pranje novca i poreska krivična dela, u okviru proširenja istrage koja se vodi protiv šest osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS).

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.