"NEMA SAVRŠENOG ZLOČINA": Stručnjaci o ubistvu Ivane Krivokapić, ZLOČINAC i dalje u BEKSTVU
Ubijena Ivana K. i osumnjičeni Jetmir G., Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva, Facebook

ŠTA DALJE?

"NEMA SAVRŠENOG ZLOČINA": Stručnjaci o ubistvu Ivane Krivokapić, ZLOČINAC i dalje u BEKSTVU

Šta se dešava dalje u tom slučaju? Kako teče saradnja sa stranim službama i policijom?

Objavljeno:

Utvrđeno je da je osumnjičeni Gočaj odmah nakon zločina napustio Srbiju.

"Potraga za Jetmirom Gočajem (24) osumnjičenim da je ubio Ivanu Krivokapić (26) na Zvezdari 23. decembra prošle godine i dalje traje, a u međuvremenu ispitane su komšije nesrećne devojke, njena familija i prijatelji, njegova familija i prijatelji i, kako se nezvanično saznaje, u ovom slučaju samo jedna osoba iz ulaza u kojem je ona živela dala je iskaz istražiteljima."

Šta se dešava dalje u tom slučaju? Kako teče saradnja sa stranim službama i policijom, rekli su, tokom razgovora sa voditeljkom jutarnjeg programa "Redakcija" Oljom Lazarević - Gordana Mišev stručnjak za bezbednost i Časlav Ristić, forenzičar.

Ubijena Ivana Krivokapić
Ubijena Ivana Krivokapićfoto: Nemanja Nikolić

- Biološki tragovi i svi ostali tragovi su najbitniji, preko kojih su identifikovali zločinca. Početi sa lica mesta, jer kada tu nađete tragove kao forenzičari, onda nastupaju operativci trećeg odeljenja i tužilaštvo - odgovorio je Ristić.

- Po dolasku na lice mesta policija je videla Ivanu koja nepomično leži podignute majice i otkopčanih pantalona. Na Ivaninom telu policajci su uočili modre povrede na vratu, ozlede podlaktice, usana, oka, ali i prstiju na šaci. Ivanino telo je potpom poslato na obdukciju.

- Konačni rezultati obdukcije pokazali su da je devojka ugušena da joj je stavljana ruka preko nosa i usta, da se branila da joj je tako onemogućano disanje, da se branila i da od toga ima povrede po rukama - navela je Antonijević."

1 / 4 Foto: Društvene mreže

Mišev smatra da je ovo ubistvo zločin iz strasti.

- Ovo je verovatno ubistvo iz strasti. Forenzika tu igra najveću ulogu - rekla je Mišev, prisetivši se sličnih zločina u proteklih nekoliko godina:

- Dokazi igraju veliku ulogu i sposobnost advokata da svaki dokaz obori. Ipak u poslednjih nekoliko godina ubistva su drastično umanjena u odnosu na Evropu i Zapad - dodala je.

Ristić ističe da ne postoji savršen zločin nego loše vođena istraga.

- Devedeset odsto mafijaških ubistva nije rešeno. Zašto? Zato što izvršilac mora da ostavi bar jedan trag na osnovu kojeg će ga identifikovati. Pojedini tragovi mogu biti urušeni sami po sebi. Sva ubistva koja su izvršena iz vatrenog oružja, i poznati "beogradski stil ubijanja" takozvana sačekuša, to pokazuje: Pronađete zapaljeno vozilo, zapaljene puške i ne možete ništa sa tim da uradite, niti da povežete sa zločinom - dao je primer Ristić i zaključio:

- Postoji zastarelost ubistva, ne postoji zastarevanje za slučaj genocida - rekao je Ristić koji je mišljenja da ubice uvek pogreše.

Bonus video:

03:10

Slučaj ubistva Ivane Krivokapić i dalje čeka tačku na istrazi - ubicu

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.