GDE JE JETMIR KOJI SE SUMNJIČI DA JE UBIO IVANU I MOŽE LI SLOBODNO DA SE KREĆE? Oglasio se advokat, postoji caka
Foto: Nemanja Nikolić, Društvene mreže

SLUČAJ KOJI TRESE SRBIJU

GDE JE JETMIR KOJI SE SUMNJIČI DA JE UBIO IVANU I MOŽE LI SLOBODNO DA SE KREĆE? Oglasio se advokat, postoji caka

Ivanino beživotno telo pronašla su braća. Kako im se nije javljala na telefon, razvalili su vrata stana i zatekli je na krevetu otkopčanih pantalona i podignute bluze

Objavljeno:

Beživotno telo mlade devojke Ivane Krivokapić (26) pronađeno je u stanu na Zvezdari 24. decembra prošle godine. Istragom je utvrđeno da je nesrećna devojka ubijena, policija je zatim objavila da je osumnjičeni za ubistvo Jetmir Gočaj, inače poreklom iz Albanije.

Međunarodna poternica za osumnjičenim Jetmirom raspisana je 16. januara i već skoro puna dva meseca od njega nema ni traga, ni glasa!

Ivanino beživotno telo pronašla su braća. Kako im se nije javljala na telefon, razvalili su vrata stana i zatekli je na krevetu otkopčanih pantalona i podignute bluze. Ugledali su modrice po vratu, a imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci i podlaktice.

Ubijena Ivana Krivokapić
Ubijena Ivana Krivokapićfoto: Društvene mreže

Kako je kasnije objavljeno, sumnja se da je Jetmir Gočaj 23. decembra 2022. godine između 00:37 i 5:30 časova lišio života Ivanu sa kojom je navodno bio u emotivnoj vezi.

On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gde je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije.

Sumnja se da se Jetmir krije u Crnoj Gori ili Albaniji, međutim, zvanične potvrde nadležnih organa o tome još uvek nema.

Osumnjičeni Jetmir
Osumnjičeni Jetmirfoto: Društvene mreže

Advokat Miloš Antić u razgovoru za portal Espreso objasnio je kakva je procedura kada se raspiše međunarodna poternica.

"Najpre se obaveštavaju sve granične policije u Srbiji, a potom se raspisuje međunarodna poternica. Kada se raspiše međunarodna poternica za određenim licem, preko Interpola se obaveštavaju policije svih zemalja koje su članice Interpola, a skoro sve civilizovane zemlje sveta jesu. Interpol ima ulogu da obavesti sve matične policije nakon čega svi imaju obavezu da traže osumnjičeno lice", kazao je naš sagovornik.

Važno je napomenuti da su i Crna Gora, ali i Albanija članice Interpola!

Jedno od najvažnijih pitanja jeste da li osoba sa poternice može da živi legalno van granica države koja ga krivično goni, kao i na koji način države međusobno sarađuju u ovakvim slučajevima?

"Lice za kojim se traga može legalno živeti samo u zemljama koje nisu članice Interpola, a takvih je malo. Takođe, neke zemlje, uključujući i Srbiju, ne isporučuju svoje državljane drugim državama za krivična dela učinjena u inostranstvu, ali samo određena krivična dela. Međutim, u konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja za teško ubistvo i u takvim situacijama svaka država je družna da isporuči osumnjičeno lice državi koja je raspisala poternicu", pojasnio je advokat za Espreso.

Podsetimo, Jetmir se nakon zločina oglašavao na društvenim mrežama, a nakon što je zvanično postao jedini osumnjičeni, obrisao je sve objave i više se nije oglašavao!

(Espreso/Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.