ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO TINE KOJA JE ŽIVA IZGORELA U AUTU: Divljao je PIJAN 250 km na sat, a šta je s kaznom?
Tina Tintor, Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen/Twitter

tragedija

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO TINE KOJA JE ŽIVA IZGORELA U AUTU: Divljao je PIJAN 250 km na sat, a šta je s kaznom?

Advokati optuženog bivšeg sportiste rekli su da će ovo pitanje ponovo podneti Okružnom sudu, gde je sudija u januaru rekao da bi slučaj trebalo da bude dodeljen specijalnom sudu u Las Vegasu

Objavljeno:

Suđenje za smrt Tine Tintor, devojke iz Srbije, koja je tragično stradala kada je na njeno vozilo u punoj brzini naleteo NFL igrač Henri Rags odloženo je za početak maja zbog rasprave sudija.

Sudija iz Las Vegasa rekla je prošle sedmice Ragsu i njegovim advokatima da nema ovlašćenja da odluči da li ona ili neki drugi sudija treba da predsedava saslušanjem o tome da li ima dovoljno dokaza koji bi garantovali da se Ragsu sudi po optužbi za nesavesnu vožnju i vožnju pod uticajem alokohola koja je prouzrokovala smrt.

Advokati optuženog bivšeg sportiste rekli su da će ovo pitanje ponovo podneti Okružnom sudu, gde je sudija u januaru rekao da bi slučaj trebalo da bude dodeljen specijalnom sudu u Las Vegasu.

Ali sudija, koji je vodio te slučajeve, izuzeo je sebe, uz obrazloženje da je pričao o Ragsovom slučaju tokom njegove predizborne kampanje 2022.

1 / 5 Foto: Facebook/ Tina Tintor

Tužioci planiraju da iznesu dokaze da je Rags imao duplo veći nivo alkohola u krvi i da je njegov "ševrolet" jurio brzinom od 251 km/h pre nesreće u kojoj su poginuli Tina (23) i njen pas.

Nakon stravičnog udesa, koji se dogodio 2. novembra 2021. godine, Tinin automobil se zapalio i ona je živa izgorela u vozilu.

Rags je u toj nesreći zadobio teže povrede i bio je kratko u bolnici.

On je pušten iz pritvora uz kauciju od 150.000 dolara i od tada nosi nanogicu i naloženo je stalno praćenje količine alkohola u krvi.

Ukoliko ga osude preti mu do 50 godina zatvora.

Za sada nije poznato da li će se održati novo ročište, koje je zakazano za 4. maj.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.