NOVA ODLUKA NA SUĐENJU ZA TININU SMRT: Odnosi se na devojku NFL zvezde
Nastradala Tina Tintor, Foto: Facebook/ Tina Tintor

SAOPŠTENO JE

NOVA ODLUKA NA SUĐENJU ZA TININU SMRT: Odnosi se na devojku NFL zvezde

Vašington se ne suočava sa optužbama u vezi sa sudarom, ali tužioci su rekli da pokušavaju da dokažu da je pretrpela teške telesne povrede

Objavljeno:

Sudija Okružnog suda u Las Vegasu u četvrtak je doneo presudu da će tužiocima biti omogućen pristup medicinskom kartonu devojke bivše NFL zvezde Henrija Ragsa III, koji je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Srpkinja Tina Tintor.

U trenutku nesreće Ragsova devojka je bila sa njima u vozilu.

Presuda je došla nakon što su advokati Ragsa i njegove devojke Kiare Kilgo-Vašington pokušali da spreče korišćenje medicinskih podataka kao deo slučaja.

Ragsova devojka se preko advokata borila protiv objavljivanja njenog medicinskog kartona u kojem su navedene povrede koje je zadobila tokom fatalne nesreće u kojoj je Srpkinja zadobila smrtonosne povrede.

Vašington se ne suočava sa optužbama u vezi sa sudarom, ali tužioci su rekli da pokušavaju da dokažu da je pretrpela teške telesne povrede.

Prethodno je, u januaru, sudija u Las Vegasu presudila da tužioci mogu da pristupe medicinskoj dokumentaciji Vašingtona, poništivši odluku drugog sudije da blokira objavljivanje. Advokat Ragsove devojke je nakon toga podneo peticiju Okružnom sudu, tražeći da sudija presudi da je sudija ovom odlukom "zloupotrebio svoje diskreciono pravo".

Advokat je rekao da je to zbog toga jer se Vašington ne suočava ni sa kakvim optužbama i da bi objavljivanje njenog medicinskog kartona bez njenog pristanka narušilo privilegiju doktor-pacijent.

Okružni sudija Tara Klark Njuberi potom je 27. aprila presudila da zahtev za medicinsku dokumentaciju Vašington "jasno spada u izuzetak" od ove privilegije. Njuberi je tvrdila da se nalog odnosi samo na ograničenu evidenciju o njenim povredama u nesreći.

Advokat Vašingtonove se nije pojavio na sudu u četvrtak, a preliminarno saslušanje u ovom slučaju zakazano je za 16. jun.

Podsetimo, Henri Rags se tereti za tešku vožnju pod uticajem alkohola koja je dovela do smrti i nanošenje teških telesnih povreda i dve tačke optužnice za nesavesnu vožnju.

Policija je rekla da je Rags vozio svoju korvetu brzinom od 250 kilometara na sat 2. novembra pod dejstvom alkohola pre nego što je udario u Tininu tojotu, nakon čega se vozilo u kojem je bila Srpkinja zapalilo.

Prema policiji, Rags je u noći nesreće imao dvostruko veću količinu alkohola u krvi od dozvoljene granice u Nevadi.

Nadležni su rekli da su u olupini Ragsovog automobila pronašli napunjen pištolj.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.