"KOLIKO GOD ČOVEK BIO JAK, NE MOŽE DA IZDRŽI...": Potresne reči tetke ubijenog Stefana Filića
Ubijeni Stefan Filić, Foto: Facebook/Printscreen/Milica Milenković

tuga

"KOLIKO GOD ČOVEK BIO JAK, NE MOŽE DA IZDRŽI...": Potresne reči tetke ubijenog Stefana Filića

Pred Višim sudom u Smederevu postupak za ubistvo Stefana Filića se nastavlja 25. aprila

Objavljeno:

Suđenje Predragu Stoiljkoviću, trećem osumnjičenom za ubistvo Stefana Filića pre dve godine ispred diskoteke Brodolom u Velikoj Plani počinje danas u Osnovnom sudu u Velikoj Plani, a na teret mu se stavlja nasilničko ponašanje.

Kako se saznaje, Vrhovni Kasacioni sud je odbio predlog da se Predragu sudi zajedno sa Nikolom Bojovićem i Mitrom Pandurevićem koji su osumnjičeni.

Kako smo ranije pisali, uvidom u snimke sa nadzornih kamera i svedočenjem stručnjaka NKFC, čak i dodatnim veštačenjem, neosporno je dokazano da Predrag Stoiljković udara Stefana više puta pesnicama, ali s obzirom na položaj tela, ne vidi se da li ga udara u glavu ili gornji deo tela, za razliku od Bojovića i Pandurevića gde se jasno vide smrtonosni udarci.

Inače u ovom postupku pred Višim sudom Stojiljković ima status svedoka, a sada će mu se suditi odvojeno.

Stefan Filić
foto: Privatna arhiva

Ovim povodom mediji su kontaktirali tetku pokojnog Stefana Filića gde je na početku istakla da suđenje pred Višim sudom neće da komentariše, što iz obaveze ćutanja, što iz razloga što nema zamerke na tok procesa, ali nam je rekla da je za njih kao porodicu, poražavajuća stvar, što umesto da su na kraju ovog procesa, oni nisu čak ni na pozitivnoj nuli.

"Koliko god čovek bio jak, ne može da izdrži ovoliki pritisak. Posle više od tri godine, čak i pored neospornih dokaza, mi nemamo osuđene za ubistvo našeg deteta, imamo samo osumnjičene, a kao što vidite, jedan još uvek nije ni priveden pred licem pravde. Protiv Predraga za koga se, nakon gledanja snimaka sa nadzornih kamera i to tačno na godišnjicu Stefanovog ubistva, saznalo da učestvuje u tom tragičnom događaju, a nakon podnošenja tužbe od strane mog brata, tužilaštvo u Velikoj Plani je podiglo optužnicu još 2022., a proces pred sudom počinje konačno. Pored patnje i duševne boli koju porodica proživljava zbog Stefanovog ubistva, ista je izložena i nepravdi i njihovim konstantnim provokacijama i pritiscima, jedni se vade na ludilo, drugi na psihičku nezrelost, a o trećem Predragu Stoiljkoviću koji je još uvek na slobodi, da i ne govorim. I posle nekoliko dana roditelji ne mogu da se oporave od provokativnog pogleda i ciničnog podsmeha, upućenom mom bratu i snaji, nakon izlaska iz Višeg suda kada je saopšteno da ga neće pridružiti zajedničkom gonjenju. Ovakav vid provokacije je neprimeren čak i za nekog nedužnog, a kamo li za njega koji i sam u prvostepenom postupku pred Višim sudom, priznaje da pesnicama udara Stefana u glavu. S obzirom da više od tri godine izbegava zakon, rekla bih da se radi o vrlo opasnom i manipulativnom čoveku, ali bih to prepustila stručnjacima da dokažu, a nama porodici samo preostaje da se borimo i dalje kao i do sad, jer za nas je on podjednaki krivac kao i ova dvojica optuženih", rekla je.

Pred Višim sudom u Smederevu postupak za ubistvo Stefana Filića se nastavlja 25. aprila gde se Bojović i Pandurević terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.