STEFANA BILIĆA NIKO NE MOŽE VRATITI, ALI ONO KROZ ŠTA PORODICA PROLAZI KIDA SRCE: Počinje ponovni postupak!
Stefan Filić, Foto: Facebook

tuga

STEFANA BILIĆA NIKO NE MOŽE VRATITI, ALI ONO KROZ ŠTA PORODICA PROLAZI KIDA SRCE: Počinje ponovni postupak!

Odbrana je takođe tražila ponovno gledanje snimka, ne ovog već postojećeg, nego nekog njihovog sa navodno boljom rezolucijom

Objavljeno:

Danas je u Višem sudu u Smederevu počeo ponovni postupak za ubistvo Stefana Filića (19), a sve zbog vraćanja predmeta od strane Apelacionog suda na dodatnu doradu.

Održano je pripremno ročište na kome Više javno tužilaštvo ostaje pri svom stavu, a to je da su Stefana zajedničkim delovanjem i radnjama lišili života Nikola Bojović i Mitar Pandurević, pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Odbrana Mitra Pandurevića tražila je izuzeće veštaka Dejana Ćirkovića kao i celokupnu i jedinu relevantnu ustanovu NКTC koja je nadležna za obradu i veštačenje. Sud je odbacio taj zahtev smatrajući ga neosnovanim jer se na taj način omalovažava i pobija rad veštaka i ustanove.

Odbrana je takođe tražila ponovno gledanje snimka, ne ovog već postojećeg, nego nekog njihovog sa navodno boljom rezolucijom. Sud će to na sledećem pretresu odlučiti o tome da li će taj eventualni snimak uvrstiti u dokaze i u kom će pravcu krenuti suđenje.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Sledeći pretres je zakazan za 6. decembar gde će se znati koji će dokazi eventualno biti izvedeni.

- Mi, Stefanova porodica smo ponovo na samom početku. Nije lako, ali moramo da ostanemo jaki, to dugujemo Stefanu i svim žrtvama koje su stradale od ruku bahatih aktera. Dugujemo i ovoj deci koja su pored nas i očekuju pravdu. Nije samo Stefanu prekinut život, već i njima je promenjen iz korena. Кada su najviše trebali da budu bezbrižni i veseli, njima je nametnuto da odrastu preko noći - kaže Stefanov otac.

On dodaje da ne očekuju neka velika odstupanja ni u ponovljenom postupku, jer su i ranije dokazi bili vrlo jasni.

- Ne mogu da kažem da smo zadovoljni ni prethodno izrečenom kaznom, ali smo je negde prihvatili jer je zakon takav kakav jeste. Nijedna kazna koju budu dobili ne može da nam vrati prvenstveno sina, a onda i onaj bezbrižan i skroman život koji smo vodili, a posebno i pakao kroz koji prolazimo. Mnogi na svu sreću ne mogu ni da zamisle kako je teško i nezamislivo gledati svog nepomičnog sina u bolničkoj postelji, ljubiti mu noge samo da preživi, a onda otići u mrtvačnicu i potvrditi njegov nestanak. Ne, to ne može nijedna kazna da nadomesti, ali bi nam bio neki vid olakšanja ako bi bili kažnjeni u skladu sa zakonom - kaže Stefanov otac.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.