NEKAD POKAZUJE NERVOZU, POČEO JE OVIM DA SE BAVI: Isplivalo šta Goran Džonić radi u iza rešetaka dok čeka suđenje
Goran Džonić, Foto: Facebook

zna se sve

NEKAD POKAZUJE NERVOZU, POČEO JE OVIM DA SE BAVI: Isplivalo šta Goran Džonić radi u iza rešetaka dok čeka suđenje

Zasad, kako je rečeno, Džonić će izneti svoju odbranu na sudu tokom glavnog pretresa

Objavljeno:

Osumnjičeni Goran Džonić spreman je psihofizički da prisustvuje na optuženičkoj klupi 22. februara za kada je zakazano pripremno ročište na suđenju u Višem sudu u Nišu, a zbog trostrukog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca.

Njegova advokatica dodeljena po službenoj dužnosti, Biljana Pešić priča da je Džonić spreman da sarađuje sa sudom, ali i da se značajno lakše oseća jer mu sinovi Milan i Stefan, nisu obuhvaćeni optužnicom. Džonić je u nekoliko navrata menjao svoje iskaze, saopštavao na saslušanju jedno, a onda kasnije pričao potpuno različito tako da posao Pešićeve nimalo neće biti lak na sudu.

Zasad, kako je rečeno, Džonić će izneti svoju odbranu na sudu tokom glavnog pretresa. Ovaj penzionisani vatrogasac se, kako se saznaje, u istražnom pritvoru zanima tako što se posvetio nekim zanatima koji su dostupni pa dok čeka suđenje bavi se raznim rukotvorinama. Nedavno je tražio da mu se donesu naočare. Supruga ga posećuje redovno kao što i uzima terapiju za dijabetes. Nekad iskazuje određenu dozu nervoze u zatvoru, nekada ne, ali to je normalno s obzirom u kakvoj se situaciji nalazi, rečeno je Kuriru.

Goran Džonić
Goran Džonićfoto: Printscreen/Facebook

- Jeste, oslobađanje sinova mu je donelo neku vrstu olakšanja. Sada pred suđenje, idem češće u posete kako bismo utvrdili neke dokaze. Na pripremnom ročištu ćemo uvažiti i prihvatiti sve dokaze koje ima tužilaštvo, ali predstavićemo i neke dokaze koje tužilaštvo nije uvrstilo u optužnici. Ja sada ne mogu da kažem koji su to dokazi, ali ako ih sud prihvati biće izneseni na glavnom pretresu. Ostaje njegova izjava i tvrdnja da on nije izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret - saopštila je Pešićeva za Kurir.

Kako se saznaje, Džonić negira i da je uopšte učestvovao ubistvu, ali o tome će se više znati kada počne glavni pretres. Njegovi sinovi, Milan i Stevan su "na pravdi boga" bili u pritvoru jer je dokazano da su bili na svojim radnim zadacima, u vatrogasnoj jedinici i u Kopnenoj zoni bezbednosti. Njihovo obustavljanje istrage bi trebalo uskoro da bude okončano.

Kako se navodi u optužnici, on se tereti da je detaljno isplanirao zločin, a koji je izvršio 27. septembra 2021. godine u periodu od 00.22 do 3.05 časova u selu Moravac kod Aleksinca. Navodi se da je u stanju uračunljivosti, znao da Đokić ima menjačnicu i bio je uveren da deo novca nosi sa sobom ili drži u svom vozilu marke „Foklsvagen pasat“. Zbog toga je, kako se navodi, pratio njegovo kretanje.

1 / 5 Foto: Kurir/D.Ilić

Na sudu će biti iznesena sumnja da je 26. septembra 2021. godine video da je Đokić sa suprugom i ćerkom došao u posetu svojoj majci pa je tako odlučio,navodi se u optužnici, da ih u povratku zaustavi. To je navodno i učinio pa je stao kod pružnog prelaza gde se seoski ukršta sa regionalnim putem broj 127. Đokić mu je stao jer su braća od tetaka. Tada je kako se navodi Đžonić izvadio pištolj marke „Pietro Beretta Gardone - model 34“.

Đokići su 2. oktobra nađeni ubijeni i spaljeni na mestu Dudine bare u Moravcu. Mučki su lišeni života a onda zapaljeni, Goran(57), Gordana(56) i Lidija Đokić. Do sada je pronađeno 43.000 evra na Džonićevom placu i garaži koji nesumnjivo potiču iz Pasata kojim su Đokići došli u obilazak majci Stojanki.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.