GORANU DŽONIĆU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Tužilaštvo se još uvek nije izjasnilo o kazni za trostruko ubistvo!
Goran Džonić, Foto: Printscreen/Facebook

krivično delo

GORANU DŽONIĆU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Tužilaštvo se još uvek nije izjasnilo o kazni za trostruko ubistvo!

Više javno tužilaštvo je u optužnici zatražilo da se optuženi oglasi krivim te da se kazni po zakonu, ali nije preciziralo visinu kazne

Objavljeno:

Goran Džonić iz Aleksinačkog sela Moravac optužen je za teško ubistvo svog brata od strica Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

Viši sud u Nišu saopštio je danas da je nepravnosnažnim rešenjem potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva od 7. oktobra ove godine zbog krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom, držanjem, nošenjem i prometom oružja i eksplozivnih materija.

Istom odlukom obustavljena je istraga u odnosu na njegovog sina Stefana Džonića zbog krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom, držanjem, nošenjem i prometom oružja i eksplozivnih materija.

Ukoliko bude osuđen Džoniću preti zatvorska kazna od deset godina pa do doživotne robije koliko Krivični zakonik predviđa za teško ubistvo za koje ga tereti Više javno tužilaštvo. Međutim, kako saznajemo, mada na to ima pravo, niško Više javno tužilaštvo se u optužnici nije izjasnilo o predlogu kazne već je samo delo okvalifikovalo kao član 114. tačka 11 Krivičnog zakonika. U ovom članu se navodi da najstroža kazna preti onom “ko umišljajem liši života više lica a ne radi se o ubistvu na mah, ubistvu deteta pri porođaju ili lišenju života iz samilosti.

Porodica Đokić
Porodica Đokićfoto: Kurir/Dragan Ilić, MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

- Više javno tužilaštvo je u optužnici zatražilo da se optuženi oglasi krivim te da se kazni po zakonu, ali nije preciziralo visinu kazne – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Filip Domazet, branilac Stefana Džonića pozdravio je odluku suda da se protiv njegovog klijenta obustavi istraga.

- Nakon više od godinu dana i agonije mojih klijenata, konačno je istina izašla na videlo i optužnica protiv Stefana Džonića je odbijena. Mislim da je to logičan sled događaja nakon velike borbe – kazao je advokat Domazet.

Optuženi sa sinovima
Optuženi sa sinovimafoto: Printscreen/Facebook

Tročlana porodica Đokić nestala je u noći između 26. i 27. septembra prošle godine tokom povratka iz Moravca gde su boravili kod Goranove majke. Njihovo spaljeno vozilo pronađeno je u ataru sela Donja Trnava 2. oktobra 2021. godine a istog dana na obali Morave u ataru Moravca i njihova ugljenisana tela. Zbog njihovog ubistva uhapšen je Đokićev brat od tetke Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan kao i braća Kostadin i Aleksandar Milošević iz Moravca koje je Džonić naveo kao saučesnike. Nakon sprovedene istrage ustanovljeno je da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora, zatim je pritvorsku jedinicu KPZ napustio i Džonićev sin Milan a nedavno se kući vratio i Stefan. Smatra se da je Džonić familiju likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

(Espreso / Telegraf.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.