"NA NJEGOVOM LICU NE VIDIM VAŽNU STVAR": Psiholog za Espreso KOMENTARIŠE Brajanovo PONAŠANJE na ROČIŠTU!
Foto: Craig F Walker The Boston Globe via AP, Privatna arhiva

hladnokrvi ubica ili NEVINI introvert?

"NA NJEGOVOM LICU NE VIDIM VAŽNU STVAR": Psiholog za Espreso KOMENTARIŠE Brajanovo PONAŠANJE na ROČIŠTU!

Komentarišući njegovo pojavljivanje na jučerašnjem ročištu, psiholog Snežana Repac za Espreso je istakla da je Brajan i pre hapšenja ostavljao utisak osobe koja ne vodi preterano računa o svom fizičkog izgledu

Objavljeno:

Juče je trebalo da bude održano saslušanje Brajana Volša u sudu u okrugu Kvinsi. Međutim, na zahtev Brajanove advokatice Trejsi Majner, saslušanje je odloženo.

Naime, odbrana je tražila da se rasprava o statusu odgodi jer nije ni dobila detalje naloga za pretres iz Brajanovog automobila. Rekla je da nedostaje mnogo dokumenata.

Nakon što je sudija prihvatio predlog advokatice Trejsi Majner, poručio je Volšu da ostaje u pritvoru do novog termina saslušanja i ponovio da pritvor može napustiti uz kauciju od 500.000 dolara.

Sudija je prihvatio njen zahtev, a novo saslušanje zakazano je za 1. mart.

Ročište je najpre kasnilo pola sata, ali se Brajan putem video-linka uključio iz pritvora u kom se nalazi već tačno mesec dana.

Na sebi je imao narandžasti zatvorski kombinezon i vrlo malo je govorio. Na internetu se pojavio snimak ročišta, a mnogi su komentarisali da Brajan izgleda zapušteno.

Komentarišući njegovo pojavljivanje na jučerašnjem ročištu, psiholog Snežana Repac za Espreso je istakla da je Brajan i pre hapšenja ostavljao utisak osobe koja ne vodi preterano računa o svom fizičkog izgledu.

- Mislim da je to više njegov imidž. To govori da ga ovo suđenje nije promenilo, nego da je ono bilo nešto na šta je on računao, navela je naša sagovornica.

Volš je sve vreme naizmenično gledao u ekran na kom je bio prikazan sudija i u svoju kameru.

Delovao je trezveno i pribrano, a odsustvo empatije zbog potencijalne smrti svoje supruge, čini se, da je i ovoga puta bilo upadljivo.

- Čini mi se da je sada bio malo uplašen. Hoće da sarađuje, ali mu stvari izmiču kontroli. On meni stalno deluje kao da postoji neka igra koja se odigrava iza suđenja. Deluje kao da učestvuje u dve priče. Interesantno mi je njegovo praćenje informacija koje dobija. Ne vidim na njegovom licu emotivnu bol, istakla je psiholog Snežana Repac za Espreso i dodala da joj Brajan ne ostavlja utisak počinioca zločina.

- Da li je počinilac ili ne, to ćemo videti. Ne deluje mi kao da se kaje, nego kao da je sa sobom načisto što se tiče njegove savesti. Više ga strah i radoznalost zbunjuju, a ta emotivna bol se ne vidi što znači da ubistvo, ukoliko je izvršeno, nije urađeno u afektu.On se ne bavi toliko gubitkom i ličnim emotivnim stanjem, koliko želi da sazna svoju poziciju. To može govoriti i o tome da ga gubitak nije izmenio, na njemu se ne vidi patnja, više strah i iščekivanje. To ukazuje da je emotivni deo njega kontrolisan iz razloga svojstveno karakteru. Da li je hladnokrvan uvek kao introvert ili ga ovo nije emotivno dotaklo, zaključuje naša sagovornica.

Snežana Repac
Snežana Repacfoto: Privatna arhiva

Podsetimo, Brajan Volš je 18. januara optužen za ubistvo supruge Ane, rođene Beograđanke, a ovo je bilo njegovo drugo pojavljivanje pred sudijom.

On je optužen da je 1. januara u podrumu porodične kuće u Kohasetu ubio i raskomadao Anino telo, a onda ga se rešio.

Tužioci su tada izneli niz dokaza do kojih su došli tokom istrage nestanka Ane Volš, kojoj se svaki trag gubi 1. januara.

Osam dokaza u slučaju Volš

Brajan je optužen za ubistvo svoje supruge koju je, kako se sumnja, raskomadao obučen u zaštitno odelo za deratizaciju i kućne papuče!

I dok Trejsi Majner, advokatica Brajana Volša, kaže "da namerava da dobije ovaj slučaj na sudu", odnosno da oslobodi Brajana krivice, tužiteljka Lin Beland je tokom prethodnog suđenja iznela niz dokaza protiv Volša:

Smeće ključ

- Brajan Volš je želeo da se razvede, ali umesto razvoda on je svoju suprugu pretukao nasmrt, zatim se otarasio tela - rekla je tužiteljka na sudu u sredu, a zatim iznela niz dokaza koji su doveli do toga da Brajan bude optužen za ubistvo.

- Na snimcima sa nadzornih kamera iz dva kompleksa vidi se kako Brajanov "volvo" i čovek koji odgovara njegovom opisu baca džakove u kontejner. Smeće iz ovih kontejnera je spaljeno pre nego što su istražitelji uspeli da ga pregledaju - rekla je tužiteljka i dodala:

- Međutim, istražitelji su uspeli da pronađu smeće koje je Brajan bacio na drugoj lokaciji, u blizini kuće svoje majke. Pronađeno je 10 vreća sa dokazima. U kesama su nađeni: tragovi krvi, sekira, testera, peškiri, nož, rukavice, jako zaprljan tepih i zaštitno Tajvek (Tyvek) odelo, koje prekriva čitavo telo i koristi se kao zaštita od opasnih materija ili hemikalija. U kesama je nađen i vakcinalni karton za kovid 19 na ime Ana Volš, kao i "prada" torba i delovi ogrlice koju je Ana nosila.

Tužiteljka Lin Beland je govorila i o nađenim biološkim tragovima. - DNK trag Brajana i Ane Volš izolovan je na pronađenim stvarima na deponiji, odnosno na paru papuča i na Tajvek zaštitnom odelu. Na pronađenim predmetima bilo je i ljudskog tkiva, a DNK analiza je pokazala da se poklapa sa Aninim biološkim materijalom - navela je ona i dodala da su tragovi krvi pronađeni i u podrumu kuće Volšovih, na podu i na zidovima, kao i u Brajanovom automobilu.

Hapšenje Brajana Volša
Hapšenje Brajana Volšafoto: Printscreen / Tviter / MariSalazarTV

Mračan internet

Ona je navela da je Brajan imao nekoliko "mračnih" inetrnet pretraga na dan kada je Ana ubijena, ali i dan posle zločina.

- Koliko dugo telo može da stoji dok ne počne da smrdi, šta radi formaldehid, koliko dugo opstaje DNK, može li da se identifikuje telo bez zuba, koji je najbolji način da se telo raskomada i uništi, kako očistiti krv sa drvenog poda, možete li biti optuženi za ubistvo bez tela - samo su neka od pitanja koja je Brajan ukucavao u Gugl u kritično vreme - navode izvori američkih medija.

Hronologija

x 1. januar - Brajan i Ana su se posvađali, Brajan je ubio Anu između 1.30 i 4.55 sati

x 2. januar - Kamera snimila Brajana kako u prodavnici, sa zaštitnom maskom na licu i rukavicama, kupuje krpe, četke, selotejp, zaštitno odelo, kante, sodubikarbonu i sekiru. Istog dana je otišao u drugu prodavnicu i kupio tri tepiha.

x 5. januar - Brajan odlazi u dve prodavnice i kupuje peškire, prostirke za kupatilo, muško radno odelo, gumene rukavice i kante za smeće

Advokatica

Videćemo šta je prihvatljivo na sudu

Trejsi Majner, advokatica Brajana Volša rekla je za američke medije da je lako doneti optužnicu za krivično delo, a još lakše reći da je osoba počiniča to krivično delo.

- Mnogo je teže dokazati, a videćemo da li će tužilaštvo to moći da uradi - navela je advokatica i dodala da joj tužioci nisu pružili "nikakav dokaz".

- Videćemo šta oni imaju i koji su dokazi prihvatljivi na sudu, gde će na kraju biti odlučeno o slučaju. Nameravam da dobijem ovaj slučaj na sudu - zaključila je ona.

Trejsi Majner
Trejsi Majnerfoto: msdefenders.com

Osam ključnih dokaza protiv Brajana Volša

1. Lagao policiju

2. Gugl pretraga

3. DNK tragovi

4. Snimci sa kamera

5. Krv u podrumu

6. Krv u kolima

7. Kupovina sredstava za čišćenje

8. Bazne stanice mobilne telefonije

Pratite slučaj Ane Volš i na Espreso TikTok profilu:

@espreso_rs Pojavili se dokazi da žena koja se predstavlja kao Anina dobra prijateljica nju zapravo nije ni poznavala. Poslušajte o kome se radi #anawalshe #anavolš #fy #fyp #recommendations #crime ♬ Creepy and beautiful piano background music(918069) - TrickSTAR MUSIC

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.