"BRAJAN JE IMAO POMAGAČA I UBIO JE ANU IZ OVOG RAZLOGA": Privatni detektiv izneo šokantne tvrdnje o slučaju Volš
Privatni detektiv Uglješa Grgur, Foto: Printscreen Kurir tv, Craig F Walker The Boston Globe via AP

KO BI REKAO?

"BRAJAN JE IMAO POMAGAČA I UBIO JE ANU IZ OVOG RAZLOGA": Privatni detektiv izneo šokantne tvrdnje o slučaju Volš

Tvrdnje poznatog detektiva obistinile su se podizanjem optužnice kojom se Brajan tereti da je prvo ubio, a potom i raskomadao telo supruge Ane Volš

Objavljeno: 09:12h
Dijana Spasov

Brajan Volš, optužen za ubistvo svoje supruge Ane Volš kojoj se svaki trag gubi 1. januara, u četvrtak, 9. februara ponovo će se naći na sudu u Kvinsiju u državi Masačusets.

Na prvom saslušanju održanom 18. januara on se izjasnio da nije kriv, ali telo nestale Srpkinje već više od mesec dana nije pronađeno!

Uglješa Grgur, diplomirani pravnik i prvi privatni detektiv u Srbiji, nekoliko dana nakon Aninog nestanka u javnosti je izneo pretpostavku da je nesrećna žena ubijena i to od strane supruga. Tvrdnje poznatog detektiva obistinile su se podizanjem optužnice kojom se Brajan tereti da je prvo ubio, a potom i raskomadao telo supruge Ane Volš.

Privatni detektiv Uglješa Grgur
Privatni detektiv Uglješa Grgurfoto: Kurir TV

Privatni detektiv Grgur u razgovoru za portal Espreso kazao je kako je ubeđen da je Brajan imao pomagača u ubistvu, kao i da je motiv zločina koristoljublje! Mnogo se u javnosti spekulisalo o tome da osumnjičeni Brajan nije planirao ubistvo. U prilog tome govore i činjenice da je on nakon zločina na Guglu pretražio niz zastrašujućih stvari poput "Najbolji načini da se rešite tela", "Koliko je potrebno da neko primeti da je neko nestao", itd., kao i mnogo tragova koji su nakon zločina pronađeni. Međutim, naš sagovornik je mišljenja da je ovo ubistvo planirano.

"Ubeđen sam da je imao pomagača, najverovatnije da je to njegova majka i ubeđen sam da je ovo ubistvo iz koristoljublja. Mnogi su pričali da je možda zločin iz strasti, ali siguran sam da je u pitanju koristoljublje jer je Brajan čovek koji je opsednut novcem i bogatstvom. Verovatno da je povod za ubistvo bio taj što je Ana Volš imala životno osiguranje i nekretnine koje su vredele više miliona, zbog toga je i pretraživao kako da nasledi sve to. Iz tih razloga sam siguran da je ubistvo planirao jer da je udario i ubio iz nehata sigurno bi pozvao hitnu i policiju", kazao je naš sagovornik.

Više o tome šta je sve Brajan pretraživao na internetu nakon nestanka supruge možete pogledati u videu ispod. Upozoravamo na uznemirujući sadržaj!

@espreso_rs Šta je sve Brajan Volš guglao kada je njegova žena Ana Volš nestala. Ove stvari na sudu iznete kao BITAN DOKAZ #brianwalshe #anawalshe #usa #serbia #amerika #srbija #ubistvo #murder #fyp #fy #recommendations #espreso ♬ Scary BGM that the piano is impressive - CCsounds

Dok američka, ali i domaća javnost pomno prate svaki detalj koji se pojavi u slučaju Ane Volš, najčešće pitanje koje postavljamo jeste da li Brajan Volš može biti osuđen za ubistvo ukoliko se Anino telo nikada ne pronađe?

"Naravno da može da bude osuđen, ta floskula "nema tela, nema dela" je za neuke ljude. U Americi ima mnogo takvih slučajeva, a njihova policija poseduje dosta i neposrednih i posrednih dokaza protiv Brajana", kazao je privatni detektiv.

Inače, policija je prilikom pretresa kuće u Kohasetu pronašla krv u podrumu i jedan nož koji je oštećen, a pored toga pronađeno je i drugo sečivo. Takođe je nađena i oprema za čišćenje koju je Brajan kupovao nekoliko dana pre pretresa porodične kuće.

1 / 7 Foto: Printscreen / Instagram / Ana Walshe

Kako je tužiteljka na prethodnom ročištu rekla, na snimcima sa nadzornih kamera iz dva kompleksa vidi se kako Brajanov "volvo" i čovek koji odgovara njegovom opisu baca džakove u kontejner. Smeće iz ovih kontejnera je spaljeno pre nego što su istražitelji uspeli da ga pregledaju.

Međutim, istražitelji su uspeli da pronađu smeće koje je Brajan bacio na drugoj lokaciji. Pronađeno je 10 vreća sa dokazima. U kesama su nađeni: tragovi krvi, sekira, testera, peškiri, nož, rukavice, jako zaprljan tepih i zaštitno Tajvek (Tyvek) odelo, koje prekriva čitavo telo i koristi se kao zaštita od opasnih materija ili hemikalija. U kesama je nađen i vakcinalni karton za kovid- 19 na ime Ana Volš, kao i "prada" torba i delovi ogrlice koju je Ana nosila.

Hapšenje Brajana Volša posmatrao je ceo svet. Taj čovek je sve vreme bio nasmejan, kao da se apsolutno ništa ne dešava. Pretpostavlja se da je hteo ostaviti utisak nevine osobe ili da je bio toliko siguran da policija nikada neće otkriti šta je uradio. Poznati privatni detektiv Uglješa Grgur pomno je pratio ponašanje sada optuženog Volša.

Hapšenje Brajana Volša
Hapšenje Brajana Volšafoto: Printscreen/YouTube/CBS Boston

"Prvi sam rekao da je muž izvršilac dela, kada sam pročitao mejl koji je poslao njenoj firmi u Vašingtonu, tačno sam video da nešto krije! Nakon toga kada je uhapšen sve mi je bilo jasno kada sam mu video lice. Da se neko smeje, a nema majke njegovo troje dece, to prosto nije normalno. Na drugom suđenju kada su ga optužili za Anino ubistvo promenio je facu jer je tada shvatio ozbiljnost situacije i šta ga je snašlo. Mislio je sve vreme da je prevario policiju, ali je shvatio da nije u pravu", rekao nam je on.

Brajan Volš na suđenju
Brajan Volš na suđenjufoto: EPA-EFE/CRAIG WALKER / POOL

Brajan je prvenstveno uhapšen pod optužbom da je obmanuo policijsku istragu tako što je davao lažne informacije istražiteljima u slučaju nestanka njegove supruge, što Grugur objašnjavao kao taktički potez tamošnje policije. Naš sagovornik otkrio je da su supružnici u ovakvim slučajevima uvek sumnjivi. Napravio je i zanimljivo poređenje između Zorana Marjanovića i Brajana Volša.

"Američka policija je njega prvi put lišila slobode zbog obmanjivanja policijske istrage jer u tom momentu nisu imali čvrste dokaze da ga optuže za ubistvo. Brajan je u momentu hapšenja imao nanogicu i uhapsili su ga da bi lakše mogli da vrše uviđaj u kući i oko nnje, da je nije imao, u regularnim okolnostima ne bi ga lišili slobode već bi radili opservaciju njegovog kretanja i tako prikupljali dokaze protiv njega", pojasnio je naš sagovornik i dodao:

Zoran Marjanović i Brajan Volš
Zoran Marjanović i Brajan Volšfoto: Greg Derr, Zorana Jevtić

"Amerikanci će sto puta da mere pre nego što preseku, ne dopuštaju ni najmanju grešku tako da su ga sigurno sa čvrstim dokazima optužili za ubistvo. Policija uvek traži motiv kod zločina, supružnik je uvek sumnjiv u ovakvim situacijama i ispituje se njegov alibi. Možemo da uporedimo i slučaj Marjanovića sa Volšovima. Zoran Marjanović je prijavio Jelenin nestanak posle 10 minuta, svakom je bilo jasno da je on ubica, a kod Brajana Volša imamo slučaj da je tek nakon tri dana prijavio Anin nestanak što takođe nije normalno", objasnio je on.

Milanka Ljubičić, majka nestale Ane Volš, javno je objavila poslednje poruke koje je razmenila sa svojom ćerkom. Tada je otkriveno da je nesrećna žena samo nekoliko dana pre nestanka pozvala majku da hitno dođe u Ameriku i rekla joj kako ima problema sa mužem Brajanom. Nažalost, Milanka nije mogla da ode, a privatni detektiv smatra da je Ana sigurno osetila nekakvu opasnost kada je pozvala majku.

Milanka Ljubičić i Ana Volš
Milanka Ljubičić i Ana Volšfoto: Društvene mreže

"Ana je verovatno naslutila negde da može nešto opasno da se dogodi kada je zvala majku. Ona ga je i spasila zatvora kada je pisala sudiji kako je Brajan dobar muž i otac, kako je spasio život njenoj majci i na neki način sama sebi presudila nekoliko meseci kasnije", rekao nam je.

Da li Brajan može dobiti blažu kaznu ukoliko prizna ubistvo supruge?

"Pratio sam američko pravosuđe i zapazio bukvalno isti slučaj. Nije bilo tela, kao što nema ni Aninog, a suprug je osuđen na dugogodišnju robiju. Osuđen je na smrtnu kaznu, ali je dobio nagodbu od tužilaštva da se kazna preinači samo ako prizna gde je leš, ali nije hteo da kaže. Pitanje je i u ovom slučaju da li bi uopšte priznao", kazao je sagovornik.

Podsetimo, Ana Volš je nestala 1. januara u Kohasetu između 4.00 i 6.00 ujutru kada je, navodno, krenula na aerodrom u Bostonu. Ispostavilo se da Ana na aerodrom nikada nije ni stigla. Njen nestanak prijavljen je tek 4. januara i to od radnika obezbeđenja firme za nekretnine Tišman Spajer u kojoj je bila regionalni menadžer, nakon što se nije pojavila na poslu.

Pratite slučaj Ane Volš i na Espreso TikTok profilu:

(Espreso/Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.