NAVRŠILO SE MESEC DANA OD NESTANKA ANE VOLŠ: Donosimo vam DETALJNU HRONOLOGIJU od crnog 1. JANUARA do danas
Ana Volš, Foto: Društvene mreže

potraga i dalje traje

NAVRŠILO SE MESEC DANA OD NESTANKA ANE VOLŠ: Donosimo vam DETALJNU HRONOLOGIJU od crnog 1. JANUARA do danas

Policija i dalje slaže kockice u hronologiji njenog nestanka

Objavljeno:

Danas se navršilo tačno mesec dana od kada je u Sjedinjenim Američkim Državama nestala rođena Beograđanka Ana Volš (39) za čije ubistvo je optužen njen suprug Brajan Volš (47).

Za ovih mesec dana policija i nadležno tužilaštvo u Bostonu pronašli su, kako tvrde, niz dokaza koji terete Brajana da je počinio najteže krivično delo, ali ovaj slučaj je i dalje obavijen misterijom jer Anino telo još uvek nije pronađeno. Njen nestanak izazvao je velik interes američke javnosti, ali i srpske jer je poreklom odavde.

Ana i Brajan Volš
Ana i Brajan Volšfoto: Facebook / Ana Ljubičić

Policija i dalje slaže kockice u hronologiji njenog nestanka, a sve što je do sada otkriveno ne sluti na dobro.

Predstavljamo hronologiju događaja koji su se odvijali do sada dok se istraga o njenom nestanku nastavlja:

Subota, 31. decembar 2022. DOČEK NOVE GODINE

Majka Ane Volš, Milanka Ljubičić, medijima je, dok je trajala istraga, ispričala kako je Ana novogodišnju noć provela sa suprugom i jednim prijateljem, koji je otišao oko 1.30 ujutro.

Milanka Ljubičić
Milanka Ljubičićfoto: Zorana Jevtić

Nedelja, 1. januar 2023. NESTANAK

Anu Volš su članovi porodice poslednji put videli između četiri i šest sati ujutru kada je trebalo da ode na aerodrom "Logan" u Bostonu, odakle je hvatala let za Vašington, u kome radi u agenciji za nekretnine.

Ona, međutim, nije stigla do aerodroma, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma.

Ponedeljak, 2. januar BRAJANOVA KUPOVINA SREDSTAVA ZA ČIŠĆENJE

Dva dana pre nego što je Brajan Volš prijavio nestanak svoje supruge Ane, nadzorne kamere su ga usnimile u radnji Home depot u kojoj je za 450 dolara kupio sredstva za čišćenje, uključujući krpe, trake, kantu i cerade. Sve je platio u gotovini.

Utorak, 3. januar AVIONSKA KARTA

Policija je tokom istrage došla do jednog novog detalja. Naime, Ana je imala avionsku kartu za 3. januar, ali je pozvana ranije zbog hitne situacije na poslu.

Sreda, 4. januar PRIJAVLJEN ANIN NESTANAK

Lokalna televizija Boston 25 njuz objavila je, pozivajući se na listing poziva policiji, da je nestanak Ane Volš prvo prijavio njen poslodavac, firma iz Vašingtona Tišman Spajer, čime su opovrgnuti izveštaji da su nestanak simultano prijavili njen suprug Brajan i ta firma.

Kako se navodi, policiji u Kohasetu 4. januara stigao poziv iz Vašingtona, od osobe koja se predstavila kao šef službe obezbeđenja u Tišman Spajeru i koja je od policije zatražila da proveri da li je Ana Volš dobro.

Ana i Brajan Volš
Ana i Brajan Volšfoto: Facebook / Ana Ljubičić

Ta osoba je, navodno, rekla da se čula sa njenim suprugom i da on nije policiji prijavio nestanak. Međutim, advokati Brajana Volša tvrde da je on kompaniju obavestio o njenom nestanku.

Tek kasnije istog dana policiju je pozvao Brajan Volš koji je tvrdio da je njegova supruga u ranim jutranjim satima 1. januara krenula za Vašington zbog posla i da se od tada nije čuo sa njom. Nije poznato zbog šta je rekao policiji, zbog čega nestanak nije prijavio ranije.

Četvrtak, 5. januarPOLICIJA TRAŽI POMOĆ U ISTRAZI

Šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli izveštava da policijska uprava traži pomoć javnosti u pronalaženju Ane Volš.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Instagram/anawalshe

Petak, 6. januar - POLICIJA PRETRAŽUJE ŠUMU

Specijalni tim za hitne slučajeve državne policije i lokalni regionalni policijski tim započeli su pretres područja pored autoputa u potrazi za dokazima.

Subota, 7. januar - OBUSTAVLJENA POTRAGA

Pretres terena oko Volševog doma završen je kada je 20 pripadnika Specijalnog tima za hitne slučajeve, tri tima K9 i Vazdušno snage državne policije pretražili područje oko Volšeove kuće, saopštila je državna policija. Istražitelji su takođe isušili bazen u njihovoj kući i pretražili obližnji potok.

Nedelja, 8. januar - BRAJANOVO HAPŠENJE

Potraga za Anom se preselila u Vašington u kom radi kao profesionalac za nekretnine i poseduje dom.

Ponedeljak, 9. januarBRAJAN NA SUDU

Brajan je optužen pred Okružnim sudom u Kvinsu zbog obmanjivanja policijske istrage u slučaju nestanka Ane Volš, a tužioci su saopštili da je u podrumu Anine kuće pronađen krvav nož. Kaucija mu je određena na 500.000 dolara.

Potvrđena je pretraga deponije u Pibodiju, koja je takođe povezana sa nestankom Ane Volš. Istražitelji su zaplenili dve prikolice za smeće od kompanije Šon Heris Enterprajz iz Kohaseta tokom vikenda.

Utorak, 10. januar - PRETRAŽIVANJE DEPONIJE

Više izvora kaže da je policija pronašla instrumente za sečenje, uključujući testeru za metal i tepih za koje se veruje da sadrže biološke dokaze, dok je istraživala nestanak Ane Volš, majke troje dece iz Kohaseta.

Istražitelji su rekli da je pretres i obrada porodičnog doma Volš završeni i da je policija napustila lice mesta.

Sreda, 11. januar - PRONAĐEN SNIMAK BRAJANA PORED KONTEJNERA

Policija je došla u posed snimka Brajana Volša u blizini kontejnera prodavnice pića u Svompskotu na dan nestanka njegove supruge.

Četvrtak, 12. januar - BDENJE ZA ANU VOLŠ U KOHASETU

Verske vođe u gradu Kohaset održavaju bdenje kako bi okupili zajednicu da se pomole za Anu i njenu porodicu posle teške nedelje.

Petak, 13. januar - VRAĆENI NALOZI ZA PRETRES

Okružno tužilaštvo Nortfolk potvrđuje da su nalozi za pretes u vezi sa slučajem nestanka Ane Volš vraćeni Okružnom sudu Kvinsi i zaplenjeni.

Utorak, 17. januar - IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE I PRONAĐENO TELO ŽENSKE OSOBE NA DEPONIJI

Okružno tužilaštvo Nortfolk saopštilo je da je dobijen nalog za hapšenje, kojim se Brajan Volš tereti za ubistvo svoje žene. On će biti optužen pred okružnim sudom Kvinsi.

Takođe, istog dana pronađeno je telo žene u Centru za reciklažu Casela u Hartfordu. Za sada nije poznato o čijem telu se radi.

Sreda, 18. januar - FORMALNO OPTUŽEN ZA UBISTVO

Brajan Volš je zvanično optužen za ubistvo u okružnom sudu Kvinsi. Tužioci detaljno navode uznemirujuće pretrage interneta kojeje navodno napravio Brajan Volš ubrzo nakon nestanka njegove supruge. Volš se izjasnio da nije kriv i zadržan je bez kaucije.

Brajan Volš sluša optužnicu
Brajan Volš sluša optužnicufoto: PRINTSCREEN/7NEWS LIVE BOSTON

Četvrtak, 19. januar - OGLAŠAVANJE ANINE MAJKE POSLE OPTUŽNICE

Majka Ane Volš Milanka Ljubičić se nada da je njena ćerka još uvek živa i ne može da veruje da je njen zet Brajan Volš napravio uznemirujuće internet pretrage vezane za ubistvo i rasparčavanje koje su tužioci otkrili na sudu u sredu.

- Mislim da je samo otišla negde, da pobegne, možda je bila umorna od svega... To je samo moja pretpostavka. Još ne znam istinu o tome šta se desilo - rekla je Milanka za medije dan nakon što je Brajan Volš optužen za ubistvo.

- Samo se nadam da je živa. Bilo gde, ali živa. To je moja jedina nada - dodala je.

Petak, 20. januar. - ISPLIVALE POSLEDNJE PORUKE ANE I NJENE MAJKE

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, pokazala je poslednje poruke koje je razmenila sa ćerkom i to neposredno pre nego što se Beograđanki izgubio trag 1. januara ove godine, u Kohasetu u Masačusetsu.

Celu prepisku koju su vodile majka i ćerka možete pročitati na linku.

Subota, 21. januar - SKINUTA POLICIJSKA TRAKA SA KUĆE ANE VOLŠ

Kuća u mestu Kohaset kraj Bostona kojoj je, kako sumnjaju američki istražitelji, Brajan Volš ubio suprugu, Beograđanku Anu Volš policija više ne tretira kao mesto zločina. Policija je, kako prenose mediji, skinula traku koja je zabranjivala prilaz kući.

- Traka je skinuta sa prednjih i zadnjih vrata, kao i sa vrata kroz koja se ulazi u podrum. To znači da policija kuću više ne tretira kao mesto zločina, odnosno da su iz nje uzeti svi tragovi i dokazi jezivog ubistva koje se unutra dogodilo - podsećaju mediji.

Četvrtak, 26. januar - PRONAĐENO TELO U BLIZINI KUĆE MAJKE BRAJANA VOLŠA

Telo nepoznate osobe isplivalo je 26. januara popodne na plaži kod mesta Marblhed u Salemu u Masačusetsu, na desetak kilometara od kuće Dajane, majke Brajana Volša, pronađeni su ljudski ostaci, a policija je odmah ispitivala o kome je reč, jer nije bila isključena mogućnost da ostaci pripadaju Ani Volš.

Subota, 28. januar. - OTRKIVENO ČIJE JE TELO ISPLIVALO NA OBALU

U vezi sa telom koje je isplivalo na obalu u blizini kuće svekrve Ane Volš, saopšteno je da to ipak nije telo Ane Volš za kojom se traga od novogodišnje noći.

Osoba čije je telo pronađeno je, kako pišu američki mediji, identifikovana, a reč je o muškarcu Majklu Greju, koji je nestao 11. decembra. Državna policija i lokalni ronilački timovi intenzivno su tražili Greja u vodi pored plaže Juniper u Salemu.

Najteži zločini u Americi ne dolaze uvek pred porotu, jer se slučaj često okončava sporazumom tužilaštva i optuženog o priznanju krivice. Takav sporazum je u SAD moguć i za veoma teška krivična dela, kao što je ubistvo Ane Volš. Čini se da njen suprug Brajan neće priznati zločin kako bi dobio manju kaznu od doživotne, a to bi bilo moguće ukoliko ispriča kako je izvršio ubistvo i šta je uradio sa telom.

Na prvom saslušanju negirao je krivicu, a advokatica koja ga zastupa izjavila je da će dokazati pred sudom da Volš nije kriv. Teret dokazivanja je na tužilaštvu, koje treba da uveri porotu, na osnovu dokaza, da je optuženi izvršio zločin. Veliki broj dokaza je već prikupljen i istražne radnje se nastavljaju, a očekuje se da će i odbrana izvesti svedoke i predložiti dokaze kako bi parirala tužilaštvu.

Slučaj Ane Volš pratite i putem Espreso TikTok naloga:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.