SESTRE KOJE SU UBIJENE NA BEŽANIJSKOJ KOSI POZNAVALE SU UBICU: Isplivale nove sumnje, slučaj postaje sve čudniji
Mesto zločina na Bežanijskoj kosi, Foto: Kurir

NIJE DOBRO

SESTRE KOJE SU UBIJENE NA BEŽANIJSKOJ KOSI POZNAVALE SU UBICU: Isplivale nove sumnje, slučaj postaje sve čudniji

Policija sumnja da su žene poznavale osobu koju su pustile u stan

Objavljeno:

Policija i dalje traga za ubicom dve rođene sestre Jelisavetom Đ. (76) i Gordanom G. (78) čija su tela nađena pre dva dana u zaključanom stanu na Bežaniji. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je motiv novac za koji se pretpostavlja da su sestre imale od prodaje kuće.

"Sestre su, kako se priča, prodale tu kuću, to imanje koje su imale u Srbiji. Međutim, nisu pričale okolo puno o tome, te je za taj novac znao veoma uzak krug ljudi. Navodno im je u stan ulazio mlađi muškarac, ali se to sve i dalje ispituje. Veruje se da su, da tako kažem, sarađivale sa svojim ubicom, jer nije bilo premetačine, te da su mu verovatno rekle gde stoji novac. Šta se tačno dogodilo, to ćemo znati kada identifikujemo ubicu i kada bude uhapšen. Ono što za sada može da se kaže je da je jedna ležala sa jastukom preko glave, a druga je bila pored u lokvi krvi. Po zidovima su bili tragovi krvi. Još uvek nije poznato kako su ubijene, to će se znati kada bude završena obdukcija tela", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Policija sumnja da su žene poznavale osobu koju su pustile u stan jer ni vrata ni brava nisu oštećene. Zanimljivo je i to što je stan bio zaključan, a ubica je pobegao sa ključem.

Jeziv zločin otkrio je upravnik koji je otvorio vrata njihovog stana i zatekao beživotna tela.

Proveravaju se snimci sa kamera, njihovi mobilni telefoni, a policija je izuzela pojedine DNK-a tragove iz stana.

Komšije su policiji rekle da su videle, njima nepoznate osobe, koje su dolazile u stan kod sestara, ali da ništa nisu čuli. Tvrde da ih od 6. januara niko nije ni video žive. Njihovi telefoni prestali su da zvone dva dana kasnije.

Komšije u strahu

Komšije tvrde da nisu bile u svađi sa rođacima, niti su dobijale pretnje.

Jelisaveta Đ., koja je u ovoj zgradi prema rečima stanovnika živela 30 godina bila je veoma dobra komšinica, a do pre dve godine živela je sa mužem koji je preminuo. Kako nam je rekla Jelica, njena najbliža komšinica, ona je alarmirala da se stan obije jer se nisu čule oko desetak dana.

- Nedelju dana smo pričali o tome šta joj je, nismo znali. Policija je rekla da nemaju prava da razvaljuju, možemo samo mi sa dva svedoka, ali niko nije hteo. Ja sam nju videla poslednji put 6. januara, donela mi je pitu bundevaru jer sam imala goste. Nismo bile često zajedno ali smo razmenjivale kolače. Posle toga 2-3 dana se nismo čule. 10. januara sam je opet zvala i nije se javljala, posle toga opet i na kraju su svi njeni telefoni bili gluvi. Posle toga je iscurela baterija i tada sam počela da alarmiram. Neki kažu otputovala je, ali ja sam imala crnu slutnju - navodi Jelica za naš portal.

Kako dodaje, sumnja se da je u pitanju dvostruko ubistvo i kaže da ima pojedina saznanja o tome ko je preminuloj ženi ulazio u stan.

- Došla je policija i imali smo šta da vidimo. Sestra živi sa njom 5 godina, a kažu da je stravična scena bila u pitanju. Ona je bila depresivna i mislila sam da je prekratila sestri i sebi, ali nikako ne bih pomislila na dvostruko ubistvo - objašnjava utučena komšinica.

Drugi komšija napomenuo je da nije bio toliko blizak sa preminulom, ali kada god bi je sreo ona je bila nasmejana i fina. Potvrdio je da joj je muž preminuo pre 2 godine i da dece nisu imali.

- Nisam čuo za njenu sestru, ali bila je divna žena. Nije bilo boljih ljudi od nje i njenog muža - kaže komšija.

Istragu vidi Više javno tužilaštvo u Beogradu i Treće odeljenje beogradske policije UKP.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.