SLUČAJ STAR 64 GODINE IMA PREVIŠE SLIČNOSTI SA BRAJANOM I ANOM VOLŠ: Naježićete se od DETALJA, JEDAN JE PRESUDAN!
Brajan Volš, Foto: PRINTSCREEN/7NEWS LIVE BOSTON

JEZIVO

SLUČAJ STAR 64 GODINE IMA PREVIŠE SLIČNOSTI SA BRAJANOM I ANOM VOLŠ: Naježićete se od DETALJA, JEDAN JE PRESUDAN!

Postavlja se pitanje da li će američki sud uspeti da zločinca privede licu pravde i osudi Brajana za monstruozno ubistvo

Objavljeno: 09:39h

Brajan Volš pojavio se u sredu na sudu nakon što je optužen za ubistvo svoje supruge Ane Volš. Međutim, ono što predstavlja otežavajuću okolnost za rasplet ovog jezivog slučaja jeste činjenica da telo Beograđanke Ane Volš još nije pronađeno.

Postavlja se pitanje da li će američki sud uspeti da zločinca privede licu pravde i osudi ga za monstruozno ubistvo, s obzirom da zakon u većini slučajeva zahteva i pronalazak tela koje bi potvrdilo počinjeno (ne)delo.

Ana i Brajan Volš sa decom
Ana i Brajan Volš sa decomfoto: Društvene mreže

Amerika nije striktna, niti se na njen zakon može primeniti izreka "nema tela, nema dela", što je kroz istoriju pokazala nekoliko puta. Ubice su dobijale presude (čak i doživotne), iako tela žrtava nikada nisu pronađena, već samo njihovi lični predmeti.

Jedan od najznačajnijih slučajeva dogodio se u Los Anđelesu. Leonard Skot je bio američki osuđeni ubica, kom je presuda izrečena 1959. godine u Kaliforniji zbog ubistva svoje supruge. Ovaj slučaj Amerika pamti kao jedan od prvih u kom je osuđen počinilac, a telo koje bi potvrdilo zločin nikada nije pronađeno.

Leonard Skot i njegova supruga Evelin Skot upoznali su se na žurci i venčali u Meksiku, a tokom braka uživali su u velikom bogatstvu koje je Evelin imala dok se nije udala za njega. Pet godina nakon venčanja, 16. maja 1955. godine Evelin je nestala. Skot je zabrinutim prijateljima davao različita objašnjenja - da je u bolnici, da ga je ostavila, da je pobegla.

U julu iste godine, samo dva meseca nakon nestanka Evelin, Leonard Skot ulazi u vezu sa razvedenom Hariet Livermor.

U martu 1956. godine, brat nestale Evelin, Rajmon Drozbi, sumnja u svog zeta Leonarda i odlučuje da prijavi nestanak svoje sestre. Tada počinje policijska istraga.

Policija u Los Anđelesu uhapsila je Skota i optužila ga za falsifikovanje i prevaru zbog pljačke bankovnih računa njegove žene nakon što su posetili Evelinine sefove i pronašli samo koverte napunjene peskom. Istraga je pokazala da je Leonard podizao velike sume iz Evelininih sefova i deponovao ta sredstva na svoje račune.

Velika porota u Los Anđelesu optužila je Leonarda po 13 tačaka optužnice za falsifikovanje i krađu, ali je pušten uz kauciju od 25.000 dolara. Zatim je pobegao u Kanadu. Uhapšen je godinu dana kasnije, 9. aprila 1957, kada ga je Everet Arči Bejl iz kanadskih carinskih organa zaustavio dok je ponovo ulazio u Kanadu u Vindzor Ontariju nakon posete Detroitu da kupi automobil. Tokom njegovog odsustva, velika porota je podigla dodatnu optužnicu protiv Skota za ubistvo.

Iako Evelinino telo nikada nije pronađeno, njene proteze, naočare i neki od njenih ličnih predmeta pronađeni su među zakopanim pepelom na imanju para koje se nalazilo u bogatom kraju Bel Air, u Los Anđelesu.

Skotov slučaj je bio revolucionaran, jer je to bio prvi slučaj u istoriji SAD da je neko osuđen za ubistvo isključivo na osnovu posrednih dokaza, a da telo žrtve nije pronađeno. Tužilaštvo je predvodio okružni tužilac J. Miler Levi.

Nakon što je osuđen za ubistvo, Skot je dobio doživotnu kaznu zatvora. U decembru 1959. godine, Apelacioni sud je potvrdio njegovu osudu, uprkos njegovoj pritužbi da prvobitni sud nije uspeo da pronađe predmet koji dokazuje krivicu.

Leonardu je ponuđen uslovni otpust 1974. godine, ali je on to odbio, tvrdeći da se to ne može primeniti jer je nedužno držan u zatvoru.

Leonard Skot je pušten 1978. na slobodu, nakon čega je priznao je da je počinio ubistvo. Umro je 1987. u 91. godini života.

Pratite slučaj nestale Ane Volš i na Espreso TikTok nalogu:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.