JEZIVO PODSEĆA NA SLUČAJ ANE VOLŠ: Tina je nestala 2002, telo NIKAD NIJE NAĐENO, a njen muž je OSUĐEN za ubistvo!
Ana i Tina, Foto: Društvene mreže

tragedija

JEZIVO PODSEĆA NA SLUČAJ ANE VOLŠ: Tina je nestala 2002, telo NIKAD NIJE NAĐENO, a njen muž je OSUĐEN za ubistvo!

Ostaci mnogih nestalih žena, za koje se kao u slučaju Ane Volš snažno sumnja da su ubijene na osnovu raznih dokaza, nisu pronađeni ni danas, a jedna od njih je 41-godišnja Britanka Tina Bejker, koja je nestala u julu 2002.

Objavljeno:

Ubistvo Srpkinje iz Masačusetsa i majke troje dece Ane Volš 1. januara ove godine šokiralo je širu javnost, a tužioci su optužili njenog muža Brajana da je raskomadao njeno telo i da se rešio ostataka.

Brajan Volš (47) je rekao policiji da je svoju 39-godišnju suprugu poslednji put video 1. januara kad je napustila njihov dom u Kohasetu radi leta za Vašington zbog posla. Ali, vlasti su ga u utorak optužile da ubistvo, tri nedelje nakon njenog nestanka koji je Brajan prijavio tek tri dana kasnije. On je već bio u pritvoru pod optužbom da je obmanuo policiju.

Brajan Volš
Brajan Volš foto: Printscreen/7NEWS Live Boston

Izjasnio se da nije kriv za optužbe.

Ubistvo Ane Volš dogodilo se najverovatnije u periodu između 1.30 i 4.55 sati 1. januara ove godine. Nakon zločina Brajan je krenuo da pretražuje kako da se reši tela, može li da baci delove tela, ali i koliko će vremena proći dok telo ne počne da smrdi. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Takođe, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario. Brajan Volš se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, gde čeka epilog istrage.

Ana Volš sa sinovima
Ana Volš sa sinovimafoto: Instagram/anawalshe

Slučaj Ane Volš sličan nestanku Tine Bejker

Telo njegove supruge još nije pronađeno, dok detalji jezivog zločina neodoljivo podsećaju na slična ubistva koja su se dogodila u prošlosti. Ostaci mnogih nestalih žena, za koje se kao u slučaju Ane Volš snažno sumnja da su ubijene na osnovu raznih dokaza, nisu pronađeni ni danas, a jedna od njih je 41-godišnja Britanka Tina Bejker, koja je nestala u julu 2002.

Tinin muž Martin optužen je za njeno ubistvo tek četiri godine kasnije.

Tina Bejker
Tina Bejkerfoto: Društvene mreže

Dok su mogući motivi za ubistvo Ane Volš bili razvod, selidba i novac, u slučaju nestanka Tine Bejker iz Sarija poznato je da je tražila od svog muža razvod. Tina je, naime, u maju 2002. obnovila vezu sa prijateljem iz škole i otuđila se od supruga. Napustila je kuću svog novog partnera na dan kad je nestala, navodeći da ide da nahrani životinje na farmi Brukfild blizu sela Čobama, u vlasništvu nje i supruga. Njen pas je nađen napušten, a bankovni račun je bio netaknut. Poslednji put je viđena živa u Sanberiju 8. jula 2002.

Muž Tininim telom nahranio svinje?

Njen nestanak je isprva tretiran kao slučaj nestale osobe, ali policija je vremenom počela da sumnja na njenog muža. Sa psima su tragali po farmi za njenim ostacima, ali bez uspeha. Martin je uhapšen u oktobru 2005. i optužen za Tinino ubistvo. Osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva svoje supruge sredinom novembra 2006, a na suđenju su izneti strahovi da je Martin njenim telom nahranio svinje.

Naime, Martinova prva supruga Džilijan Hopkins je svedočila da joj je on pre razvoda pretio da će je ubiti i nahraniti svinje njenim telom.

- Rekao mi je: “Da li shvataš da ja imam moć da trajno nestaneš? Niko te nikad ne bi našao. Mogao bih da te isečem i nahranim tobom svinje” – rekla je ona policiji.

Svinjske pomije i đubrivo su pretraženi, ali Tinini ostaci nisu nađeni. Martin je porekao da je bio na farmi na dan Tininog nestanka. Ali, je svedok rekao da se sreo sa njim na farmi tog dana, da je Martin bio uznemiren i da se osećao nepoželjnim. Telefonski podaci su pokazali da je bio blizu farme tog jutra i da je bio u kontaktu sa prijateljem koji je vodio otpad automobila – na kojem je mogao da se reši vozila svoje žene.

"Nestala sa lica zemlje"

Detektivi nisu mogli da pronađu ni traga nestale žene uprkos opsežnoj pretrazi. Martin je osuđen na doživotnu robiju, sa minimalnom kaznom od 14 godina zatvora. BBC je te godine pisao da se on plašio da će izgubiti svoju farmu vrednu 100.000 funti nakon što ga je žena napustila mesec dana pre nestanka, kako je rečeno na sudu.

- Iako je išla na farmu, mi nismo imali ni telo ni oružje ni mesto zločina. Ne znamo kako je umrla, ali mogao je da je nahrani svinjama, zakopa je ili baci u vodu – rekao je kasnije detektiv Brajan Rasel, dodajući da je “prosto nestala sa lica zemlje”.

Sudija Pol Fok rekao je da se Martin veoma zabrinuo zbog finansijskih posledica razvoda i da je potom otkrio da njegova žena ima aferu.

Martin
Martinfoto: Društvene mreže

- Sačekali ste je kad je trebalo da dođe da nahrani životinje. Ubili ste je i na brzinu se rešili njenog tela i automobila. Nijedno ni drugo nije pronađeno. Nakon toga ste krenuli da održavate šaradu da je ona i dalje živa – rekao je sudija, dodajući da je Martin lišio Tininu porodicu oproštaja i sahrane.

Policija nastavila da traži Tinino telo

Tinini roditelji su nakon presude rekli da im je laknulo.

- Tina je bila predivna osoba. Bila je vesela i opsednuta životinjama. Otkako je bila mala devojčica želela je da ima svoju farmu i da ostvari taj san radila je veoma naporno, samo da bi njen život bio skraćen tako tragično – rekla je njena majka Džin Dojl.

Ali, policija Sarija je nastavila da traži Tinino telom nakon presude Martinu, a nove informacije dovele su do nove potrage. U avgustu 2020. vojska i specijalizovani forenzički timovi su zajedno sa policijom kopali zemlju u obližnjem Bizliju, oko tri kilometra od Čobama.

- Istražni rad u vezi smrti Tine Bejker se nastavio od 2006 i primili smo informacije koje su za posledicu imale našu odluku da sprovedemo dalju istragu na lokaciji u Bizliju – rekao je tada detektiv Kris Rembur.

Ostaci Tine Bejker ni tada nisu nađeni.

Pratite slučaj nestale Ane Volš i na Espreso TikTok nalogu:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.