MILOŠ SIMOVIĆ OSLOBOĐEN TEŠKIH OPTUŽBI! Sumnjičio se da je Zoranu gurao kuku za meso u usta i SILOVAO ga ofingerom
Miloš Simović, Foto: Printscreen

javljeno je

MILOŠ SIMOVIĆ OSLOBOĐEN TEŠKIH OPTUŽBI! Sumnjičio se da je Zoranu gurao kuku za meso u usta i SILOVAO ga ofingerom

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbi okrivljenog i njegovog branioca, preinačio prvostepenu presudu kojom je Simović bio osuđen na kaznu zatvora

Objavljeno:

Nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana" Miloša Simovića Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužbe da je zajedno sa trojicom muškaraca, da je učestvovao u otmici i svirepom mučenju narko-dilera Zorana A.

Naime, "Zemunci" su, kako se sumnja, Zorana brutalno tukli, nabijali mu kuku za meso u usta, silovali ofingerom i palili mu testise upaljačem, a on je preživeo torturu.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbi okrivljenog i njegovog branioca, preinačio prvostepenu presudu kojom je Simović bio osuđen na kaznu zatvora od godinu dana, i pravosnažno ga oslobodio od optužbe zbog nedostatka dolaza, navodi se u odluci suda.

Miloš Simović
Miloš Simovićfoto: MUP

Apelacioni sud naveo je u obrazloženju odluke da iz iskaza oštećenog ne može na pouzdan, nesumnjiv i jasan način da se utrvdi da li je Simović tada udarao oštećenog, niti da li je bilo kojom radnjom onemogućio da oštećeni napusti dvorište kuće gde se odigrao događaj.

Takođe, oštećeni na suđenju nije mogao da se izjasni da li ga je Simović tukao i maltretirao ili je samo stajao sa strane, zbog čega po oceni Apelacionog suda nije dokazano da je okrivljeni preduzeo bilo koju od radnji izvršenja krivičnog dela za koje se tereti.

Optužnicom Trećeg osnovnog javno tužioca u Beogradu, Simoviću je stavljeno na teret da je 6. decembra 2002. godine, u Beogradu, zajedno sa Dušanom Krsmanovićem i pokojnim Milanom Jurišićem, prema kojima je krivični postupak pravosnažno okončan i Vladimirom Milisavljevićem u odnosu na koga je postupak razdvojen, zajednički protipravno držao zatvorenim oštećenog Zorana A. na svirep način.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.