UKLETI DEO BEOGRADA! Ovde su žene pretrpele NAJGORE NASILJE, A NIZ SE NASTAVIO I U OKTOBRU! Meštani se pitaju JEDNO
Ilustracija, Foto: Tamara Trajković, Aleksandra Čolić

NASILJE

UKLETI DEO BEOGRADA! Ovde su žene pretrpele NAJGORE NASILJE, A NIZ SE NASTAVIO I U OKTOBRU! Meštani se pitaju JEDNO

Stravični slučajevi nasilja koji su se prethodnih meseci dešavali u Obrenovcu i okolini zaprepastili su javnost

Objavljeno:

Jedna baka već duže vreme trpi nasilje od supruga. O tome kroz šta žena prolazi znaju gotovo samo njene komšije koje su pokušavale policiji da prijave šta se dešava u njihovoj okolini, međutim, kako se navodi, iz PS Obrenovac nisu reagovali, a meštani su se pitali samo jedno, zašto?

Stravično nasilje u Obrenovcu je trajalo sve dok komšinica bake koja trpi nasilje nije snimila nekoliko videa koje je objavila na Tik-Tok, gde se jasno vidi da muškarac maltretira i udara staricu. U ceo slučaj ukljucio se i orvi čovek Levijatana Pavle Bihali, nakon čega se osumljičeni za nasilje našao iza rešetaka, a život starice je spašen.

Komšinica Aleksandra je u jednom od videa objavljenih na mrežama javno kritikovala što policija ne reaguje na prijave za nasilje, a iz istog razloga su ogorčene i ostale komšije u tom kraju.

Nažalost, baka nije jedina žrtva u ovom mestu koje od početka godine broji više žrtava nasilja, što vršnjačkog, što u porodici, što van nje. Pre snimka zlostavljanja bake, javnost je uznemirio video mučenja dece takođe u Obrenovcu. Na snimku se vidi kako majka tuče dete staro oko tri godine.

Dok mališan leži na dušeku i plače majka ga divljački udara lopaticom za muve i urla na jadno dete.

- Dosta, rekla sam dosta - u besu majka govori detetu koje se zacenilo od plača, a potom se kratko obraća osobi koja snima i izlazi iz sobe poručujući detetu: "Nemoj da si se makao".

Majka koja tuče dvogodišnjeg sina
Majka koja tuče dvogodišnjeg sinafoto: Printskrin/twitter/@Silvana71376830

Kako su mediji preneli, u pitanju je snimak koji je nastao pre 2 godine, a osvanuo je na društvenim mrežama juče jer ga je brat nasilnice objavio na svoj Fejsbuk nalog.

Tim ponovom kontaktirali smo Gradski centar za socijalni rad u Beogradu kako bismo utvrdili da li su upoznati sa slučajem koji je potresao javnost.

Iz pomenute ustanove su za Espreso potvrdili da su upoznati sa slučajem kao i da je Gradski centar reagovao u skladu sa zakonom, procenom i procedurom i preduzeo je neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu i zbrinjavanje maloletnog deteta.

- Tim stručnjaka GCSR će nastaviti da preduzima sve mere i aktivnosti u daljoj zaštiti deteta u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom. Takođe, nastaviće se saradnja sa relevantnim institucijama i ustanovama iz sistema", naveli su.

Inače, pre samo tri meseca Obrenovac je brujao o nezapamćenom zlostavljanju devojke koju je mladić oteo i držao zatočenu tri dana!

Ovaj slučaj, koji je zaprepastio i najiskusnije operativce, dogodio se krajem jula u Obrenovcu, kad je devojka došla u stan momka s kojim je bila u vezi. Iz njega je izašla tek tri dana kasnije, i to kad je uspela da se oslobodi i pobegne.

Namamio je

- Mladić je pozvao devojku da dođe kod njega, na šta je ona pristala. Međutim, kad je ušla u stan, oduzeo joj je telefon i počela je neviđena tortura. On ju je primorao da tri dana stoji u jednom ćošku, u kom je sve vreme morala da ponavlja rečenice koje joj je on govorio - rekao je tada izvor Kurira i dodao:

- Morala je čak da izgovara različite neistine o sebi, kao i da priča imena muškaraca s kojima nije nikad imala ništa, jer ju je on na to primorao.

Užice, Policija
foto: Rina

Navodi se i da se stravično psihičko iživljavanje ubrzo pretvorilo u fizičko, te da je devojka bila i pretučena.

- Tukao ju je rukama i nogama po telu, pretio da će ubiti nju i njenu porodicu, pa joj stavljao nož pod grlo. U jednom momentu je čak i počeo nožem preteći da ide po njenom telu - rekao je sagovornik iz istrage.

Jezive povrede

Devojka je imala povrede koje je zadobila mučenjem.

- Ona tri dana uopšte nije pila vodu jer joj dečko to nije dozvoljavao, ali ju je nasilno hranio. Polivao ju je vodom.

Monstruozno zlostavljanje kulminiralo je kad je mladić devojci zabranio da koristi toalet.

- Dao joj je konzervu piva i rekao da malu nuždu obavlja tu, a zatim ju je polivao urinom, pa i sam urinirao po njoj. Sve vreme joj je govorio " da mora više da ga poštuje", kao i da "razmisli dobro i smisli nešto što bi njega u ovom momentu usrećilo".

Pobegla iz stana

Tortura se prekinula trećeg dana, kad je zlostavljač morao da napusti stan.

- On je, inače, pre otmice zvao kolege i opravdao svoj nedolazak na posao, što znači da je verovatno sve isplanirao. Međutim, trećeg dana je morao da izađe iz stana zbog nekih neodložnih obaveza. Devojka je tada iskoristila priliku i pobegla iz mučilišta, pa prijavila slučaj, a mladić je ekspresno uhapšen.

Vršnjačko nasilje

Nekoliko meseci ranije, u martu ove godine, na društevnim mrežama se pojavio snimak vršnjačkog nasilja koje se dešavalo u parku pored Tehniče škole "Buda Davidović".

Snimak tuče, na kom se vidi kako jedan maloletnik trpi brutalno nasilje od strane nekoliko vršnjaka, nakon čega on pada na zemlju i počinje da se trese, brzo se proširio društvenim mrežama.

Policija
foto: Instagram/192_rs

U medijima se pojavila informacija da dečak koji je žrtva nasilja, ima zdravstvenih problema, kao i da su momci koji su učestvovali u tuči procesuirani.

Ono što je, pored brutalnog nasilja nad bolesnim dečakom, zasmetalo korisnicima društvenih mreža su "drugari" i "drugarice" maloletnika koji sve snimaju i smeju se u pozadini, dok jedna devojčica sve vreme viče: "Pomerite se, ne vidim ništa od vas!"

Iz škole se niko nije oglašavao povodom ovog slučaja.

Nasilje u porodici

Par dana pre slučaja vršnjačkog nasilja, policija u Obrenovcu uhapila je Z. S. (46) zbog nasilja u porodici.

Kako su mediji tada pisali, policiju je uznemirena pozvla D. M. (48). Ona je prijavila supruga da ju je rukama i nogama tukao.

"Rekla je da je morala da uzme nož kako bi se odbranila i da joj je suprug bio pod dejstvom alkohola. Policija je uhapsila Z.S. koji je imao posekotinu na ruci", rekao je izvor blizak slučaju.

Z.S. je kasnije priznao da je šamarao suprugu.

Inače, u Obrenovcu je u martu ove godine uhapšeno pet muškaraca zbog nasilja u porodici, četvorici je određen pritvor, a jedan je sproveden na lečenje u kliniku "Laza Lazarević".

Nakon svađe pucala u muža

Pre pet godina u Obrenovcu u porodičnoj kuci u Ulici Valjevski put 12, nakon svađe, Aleksandra Radovanović (38) je iz pištolja ispalila više metaka u svog supruga Aleksandra Jovanovića (43).

Čovek je pogođen u stomak, grudi i nogu, a Aleksandra je privedena.

Aleksandra je nakon višegodišnjeg maltreitranja, u svog supruga ispalila kišu metaka, a potom se sama prijavila policiji.

Naime, Aleksandra, koja je inače iz ugledne i dobrostojeće obrenovačke porodice skoro deceniju je trpela porodično nasilje i torturu. Prema prvim informacijama iz istrage, ona je uzela pištolj "glok", koji poseduje njena zaova. Ispalila je ceo šaržer i sa pet hitaca pogodila nevenčanog supruga, po dva hica u grudi i u stomak, a jedan u zadnjicu.

Kobni sukob započeo je u subotu na svadbi Aleksandrine rođake kada se posvađala sa suprugom koji je bio pijan. Aleksandar je u jednom trenutku i fizički nasrnuo na ženu, nakon čega je ona uzela pištolj i upucala ga.

Aleksandra je pre braka sa Jovanovićem koji ju je maltretirao, bila u braku sa bratom poginulog pevača Darka Radovanovića. Iako je sa Radovanovićevim bratom dobila dvoje dece, napustila ga je kako bi u Italiji započela život sa Jovanovićem.

Aleksandrin otac ispričao je da su Jovanović i ona morali da žive u Italiji jer je Jovanović bio na poternici zbog bekstva iz zatvora.

KRVAVI OBRAČUN PRED DECOM

Do sukoba i svađe koja je kulminirala u pucnjavu došlo je u prisustvu njihove zajedničke ćerke i Aleksandrovog sedamnaestogodišnjeg sina iz prvog braka.

- Njegov sin je istrčao iz kuće sav krvav, i uputio se ka susednoj kući gde mu žive tetka i baba. One su počele da viču. Za to vreme Aleksandra je pozvala policiju i sama se prijavila. Nakon toga je sin došao i zagrlio maćehu - kazao je za "Blic" sagovornik upoznat sa incidentom.

Aleksandra je uhapšena i pred tužiocem je rekla da je na muža pucala u samoodbrani. Isto je svedočio i Aleksandrov maloletni sin, da je njegov otac maltretirao maćehu.

Da li je nasilje u Obrenovcu od početka ove godine buknulo zbog straha žrtava da odmah i na vreme prijave slučaj nadležnim organima ili su institucije u ovom mestu zakazale kao što tvrde meštani, procenite sami.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.