"SAMO SA LEŠEVIMA BLEJIM, ČUDNO MI KAD VIDIM ŽIVOG ČOVEKA": Danas pred sudom "MESAR", Nevoljina desna ruka!
Ilustracija, Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Profimedia

jezivo

"SAMO SA LEŠEVIMA BLEJIM, ČUDNO MI KAD VIDIM ŽIVOG ČOVEKA": Danas pred sudom "MESAR", Nevoljina desna ruka!

Prema njenim navodima, Miljković bio je zadužen za namamljivanje žrtava u kuću strave u Ritpeku

Objavljeno: 08:51h

Marko Miljković, optuženi član kriminalog klana Veljka Belivuka danas će pred Specijalnim sudom u Beogradu izneti odbranu.

Mnogi kriminolozi smatraju da je Miljković izrastao u najmračniju osobu najmonstruoznijeg kriminalnog klana u Srbiji koji je vremenom dobio nadimak "Mesar".

Njemu se optužnicom na teret stavlja udruživanje, otmice, droga i ubistva.

Prema njenim navodima, Miljković bio je zadužen za namamljivanje žrtava u kuću strave u Ritpeku. Iz optužnice se može zaključiti da je on imao presudnu reč i kako ljude ubijati, ali i kako se otarasiti tela. Od njega je, navodno, potekla i ideja da se žrtve potapaju u kiselini.

- Nadigrati suparnika i privesti ga u klanicu… za to je, prema rečima svedoka saradnika Bojana Hrvatina, “Miljković bio mag”.

On je žrtvama oduzimao mobilne telefone, a potom se lažno predstavljao i dopisivao sa suparničkim saradnicima.

- Moram na put malo da odmorim, odlepiću, brate! Samo sa leševima blejim, čudno mi je kada vidim živog čoveka- napisao je Miljković u poruci koja se navodi u optužnici.

Sudeći prema navodima iz optužnice, Miljković je u svom telefonu imao veliku kolekciju fotografija izmasakriranih ljudi što je jedan od glavnih dokaza protiv ovog kriminalnog klana. Hrvatin je Tužilaštvu rekao da mu je Miljković pokazao slike obezglavljenih članova njihovog, kavačkog klana, koje je ubio suparnički klan.

1 / 20 Foto: ANA PAUNKOVIĆ

- Voleo je da slike drži u telefonu, ne znam iz kog razloga, ali je voleo i imao je pun telefon tih slika. Imao je slike koje su (članovi drugih klanova) uradili kontra, pa su slali nama. Trup ceo sa odsečenom glavom, tu konkretnu sliku mi je pokazao i rekao da to nismo mi uradili, već grupa Škaljarci – rekao je u iskazu Hrvatin.

Grub prema ženama

Prema pisanju medija, Miljković naročiti znao da bude grub prema ženama i devojkam: nije se udvarao već je bio napadan. Tokom istrage se govorilo da je Lazara Vukićevića i mučio pre ubistva upravo zbog njegove supruge. Otac pokojnog Lazara je ispričao da je njegov sin bio u konfliktu sa Markom, jer je 2007-2008. bio u ljubavnoj vezi sa njegovom sadašnjom ženom.

- Je li, brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači, brate, ja ne mogu da ti opišem... Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa (Hodžića), odrali smo Zeta (Spahića) i evo ga Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan, znači, burazeru, četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni - poruka je Miljkovića prosleđena preko kriptovane aplikacije Skaj.

Odbrana

Optuženi Miljković je na sudu rekao i da je u Ritopeku pronađeno 14 DNK tragova osoba koje nisu identifikovane.

- On je pitao sudiju da li su to tragovi nekih novih žrtva, ubica ili nekog trećeg. Ove slike sečenja i mlevenja koje tužilac predlaže kao dokaz, pa toga nema ni u holivudskim filmovima. Ovo je foto-montaža - rekao je Miljković za sudskom govornicom, pa nastavio:

- Sudija, ako prođe Skaj, ovo i vama može da se desi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media