VELJA NEVOLJA ODBRUSIO SUDIJI: Članovi KLANA izneli svoje odbrane, trojica PRIZNALA krivicu!
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić/Ana Paunković

DEŠAVANJE U SUDNICI

VELJA NEVOLJA ODBRUSIO SUDIJI: Članovi KLANA izneli svoje odbrane, trojica PRIZNALA krivicu!

Veljko Belivuk je izašao za govornicu i razumeo optužbu ali je negirao izvršenje krivičnih dela

Objavljeno:

U toku je glavni pretres u slučaju klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Okrivljeni su se izjasnili o krivičnim delima koja im se stavljaju na teret, a obratio se i vođa klana Veljko Belivuk!

Optuženi odgovaraju na pitanja sudije da li optužnicu razumeju, da li će iznositi svoju odbranu i odgovarati na pitanja, kao i da li priznaju izvršenje krivičnih dela. Oglasili su se Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Vladimir Grek, Aleksa Šejić, Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić, Vladimir Dimitrijević, Vladimir Dimitrijević i Dragan Mitrović.

Veljko Belivuk je izašao za govornicu i razumeo optužbu ali je negirao izvršenje krivičnih dela. Sudija Vinka Beraha ga je upozorila da ne može da čita odbranu, ali je on njoj odbrusio da su mu to beleške.

"Dobar dan, ja sam Veljko Belivuk. Ne slažem se da je sada suđenje otvoreno za javnost. Javnost je i do sada bila prisutna, baš dok sam stajao za ovom govornicom, izašle su naše slike u medijima. U proteklih par dana objavljivani su transkripti sa ovih suđenja koja su bila zatvorena za javnost. Govorili smo da nam se krše prava, neću da se žalim, nisam Kalimero, ali sve od A do Š je izašlo u javnosti. Ovo je početak istrage a ne suđenja, ovo je presedan jer je optužnica protiv nas uopšte podignuta. Jesam razumeo optužbu, ne priznajem nijedno krivično delo, neću odgovarati na pitanje, ali ću izneti odbranu", izjavio je Veljko Belivuk.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Belivuk je u sudnici naveo i da smatra da je cela optužnica izmišljotina i da ne stoji da su se on i ostali branili ćutanjem, jer su izjavili da nisu krivi. Naveo je da su im “nakačena” silna ubistva, tvrdeći da su Skaj dokazi montirani. O konkretnim krivičnim delima i brutalnim ubistvima u kući strave u Ritopeku do sada nije rekao ni reč osim da nisu krivi.

Belivuk je sa sobom imao papir, a Marko Miljković je nakon njega takođe negirao krivicu.

"Razumeo sam, želim da se izjasnim, nijedno krivično delo ne priznajem za koje me optužuje ovo tužilaštvo“, rekao je Miljković.

Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Slađana Sekulić, Boris Karapandžić, Nikola Stefanović, Vladimir Grek, Aleksa Šejić, Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić, Vladimir Dimitrijević, Senad Rašović i Dragan Mitrović su razumeli optužnicu, ali su svi negirali krivicu. Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin, koji su s tužilaštvom sklopili sporazume, istakli su da će se u skladu sa njima i izjasniti.

Da podsetimo,danas je počeo glavni pretres u slučaju klana Veljka Belivuka. Advokati Veljka Belivuka i Marka Miljkovića su navodno zatražili da se sudsko veće izjasni o “Skaj” dokazima, na kojima se zasniva optužnica protiv ove kriminalne grupe. Belivuk se u sudnici češao i smejao, a Marko Miljković se javio za reč da bi išao do toaleta.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.