NAJNOVIJI MOMENTI IZ SUDNICE, BELIVUK LJUT: "Neću da se žalim, nisam Kalimero, ali..."
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić

burno

NAJNOVIJI MOMENTI IZ SUDNICE, BELIVUK LJUT: "Neću da se žalim, nisam Kalimero, ali..."

Pošto su se svi optuženi izjasnili, za reč se ponovo javio Belivuk, počinje iznošenje odbrane.

Objavljeno:

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, optuženi da su vođe organizovane kriminalne grupe odgovorne za 7 ubistava, otmice, silovanje i dilovanje droge, pojavili su se danas u sudnici Specijalnog suda u Beogradu sportski obučeni i ponašali su se sasvim opušteno.

Pošto su se svi optuženi izjasnili, za reč se ponovo javio Belivuk, počinje iznošenje odbrane.

Veljko Belivuk je izašao za sudsku govornicu. Sudija ga je upozorila da ne može da čita odbranu, pošto je poneo papire sa sobom, ali je on naveo da su mu to samo beleške, zapisnici sa saslušanja svedoka saradnika.

- Ne slažem se da je sada suđenje otvoreno za javnost. Javnost je i do sada bila prisutna, baš dok sam stajao za ovom govornicom, izašle su naše slike u medijima. U proteklih par dana objavljivani su transkripti sa ovih sudjenja, koja su bila zatvorena za javnost. Govorili smo da nam se krše prava, neću da se žalim, nisam Kalimero, ali sve od A do Š je izašlo u javnosti - naveo je Belivuk na početku izlaganja.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

On je rekao i da smatra da je ovo početak istrage, a ne suđenja, nazivajući presedanom to što je optužnica protiv njih uopšte podigunta.

Belivuk je u sudnici naveo i da smatra da je cela optužnica izmišljotina i da ne stoji da su se on i ostali branili ćutanjem, jer su izjavili da nisu krivi.

Naveo je da su im "nakačena" silna ubistva, tvrdeći da su Skaj dokazi montirani. O konkretnim krivičnim delima i brutalnim ubistvima u kući strave u Ritopeku do sada nije rekao ni reč osim da nisu krivi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.