"UBADA ME NOŽEM I SA LEVE U SA DESNE STRANE I UBIJA JEDNU BEBU": Srbija se ZALEDILA nakon Dalibornike ispovesti
Daliborka Ristić, Foto: Printscreen/Pink

STRAŠNO

"UBADA ME NOŽEM I SA LEVE U SA DESNE STRANE I UBIJA JEDNU BEBU": Srbija se ZALEDILA nakon Dalibornike ispovesti

Daliborka je tokom odrastanja imala veoma težak život. Tokom detinjstva nju i njenog brata seksualno je zlostavljao čovek koji ih je čuvao, dok je otac pio u kafani

Objavljeno:

U emisji “Novo jutro” na Pink televiziji, gost Jovane Jeremić bila je majka Daliborka Ristić koja je ispričala da je doživela jezivo nasilje tokom trudnoće.

Daliborka je tokom odrastanja imala veoma težak život. Tokom detinjstva nju i njenog brata seksualno je zlostavljao čovek koji ih je čuvao, dok je otac pio u kafani.

Nakon toga, ona pronalazi partnera koji ju je godinama tukao, zaključavao u kući, a vrhunac nasilja bio je kada ju je tokom blizanačke trudnoće ubo u stomak pri čemu je jedna beba preminula.

Ona je u potresnoj ispovesti ispričala kako joj je otac bio alkoholičar, da ga deca nisu interesovala, a da je okolina znala i da niko nije reagovao.

– Moj otac je čak dobijao novac od tog monstruma, jednostavno znao je kako sa njim – ispričala je Daliborka i dodala:

– Jednostavno, prodavao nas je!

Sa 14 godina prijavljuje nasilje direktoru škole da se lokalni mafijaš koji ih je čuvao iživljava nad njima i čak zahteva od njih da izvrše incest.

– Direktor škole je bio frapiran. Njegovo prvo pitanje bilo je: Daliborka, da li si ti sigurna u to što pričaš? – rekla je u emisiji.

Nakon toga je reagovao Centar za socijalni rad Barajevo koji ih je uputio u SOS dečije selo u kome je, kako kaže, provela najlepši deo života.

Njen brat još uvek ne može da se oporavi od ovakvog detinjstva.

– On ima posledice. Ja sam psihički jača od njega! Sa njim je radio tim stručnjaka, ali on je obeležen – kaže Daliborka i napominje da nisu imali podršku porodice i da su ih nazivali pogrdnim imenima.

Osam godina trpela nasilje

Nakon završene škole se vraća u Beograd u porodičnu kuću. Muža upoznaje preko partnera njene majke. On je u početku bio dobar prema njoj, ali se sve menja kada se ona preselila kod njega.

– To je bio zatvor za mene! Nisam smela da izađem nigde bez pratnje njegove dece iz prvog braka, njegovog ooca, njega. Nisam smela da razgovaram sa komšijama – ispričala je.

Torturu je trpela 8 godina, tokom kojih ju je nasilnik tukao, ograničavao kretanje, a za sve je ubeđivao da je ona kriva. On je i pre nje imao dve žene koje su maltretirane od strane njenog muža, za koje je saznala kada je pronašla sudske presude tokom spremanja stana. Kako Daliborka kaže, on je za sve ranije prijave bio oslobođen.

– Ali zato treća žena, moja malenkost, naplaćuje za sve suze moje i moje devojčice – rekla je i istakla je da je dete tukao i šišao na ćelavo, jer je htela da zove baku da je spase prilikom maltretiranja.

Daliborka je ispričala i da ju je tokom jednog batinanja policajac pronašao u lokvi krvi i da je za mito od 10 evra sve zataškao.

Ubo je nožem u stomak dok je bila trudna

Ona je ispričala i da je motiv za nasilje prilikom kojeg je ubodena u stomak bio – novac, jer je njen partner imao kockarske dugove i želeo da prodaju imanje.

– Kada sam rekla da neću da se proda imanje, udario mi je šamar. “Daliborka, da li ti znaš šta će tebi da se desi ako ti ne prodaš, ti moraš da prodaš?” Ja sam rekla: “Neću, ne želim”, to malo što je ostalo htela sam da ostavim za decu – rekla je ona i dodala:

– Onda me je ščepao za gušu i počepa da me davi i rekao: “Sad ću da ubijem i tebe i tu kopilad u stomaku” – rekla je ona.

– Uzima nož, ubada me sa leve i desne strane, gubim devojčicu, dečak je preživeo, sam bog ga je sačuvao, a dečak još uvek ima ožiljak.

– On ima 3 i po godine i kaže:”Mama, ovo je meni uspomena od tate! – ispričala je jedva zadržavajući suze.

Daliborka je rekla i da se spasila, jer joj je pomogla jedna komšinica koja ju je previla, dok su ostali pričali da je sramota i da se skloni. Neko je pozvao Hitnu pomoć, a u ambulantnim kolima joj preti da će, ukoliko kaže, da joj zakolje oca i majku.

Prvu pomoć ukazala joj je doktorka u Domu zdravlja Čukarica, a nakon toga je prebačena u Narodni front. Devojčica nije preživela, dok je dečak rođen u terminu.

Daliborka napominje i da ljubav ne treba da boli i da je ona došla u emisiju kako bi ohrabrila žene da prijave nasilje.

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.