PROTIV 4 RADNIKA KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG UBIJENE PETRE (2): Ovo su ti ljudi!
Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

TUGA

PROTIV 4 RADNIKA KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG UBIJENE PETRE (2): Ovo su ti ljudi!

O eventualnim suspenzijama pomenutih radnika razmatraće se kada lokalna samouprava bude postavila novog v. d. direktora te ustanove

Objavljeno:

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku podneo je danas krivične prijave protiv celog stručnog tima koji je u vršačkom Centru za socijalni rad (CZSR) vodio slučaj porodice ubijene devojčice.

Reč je o zaposlenima S. S, A. P. i D. M, koji su u tom timu bili zaduženi za različite oblasti. Takođe, krivična prijava podneta je i protiv odgovornog lica Centra za socijalni rad M. K.

Krivične prijave podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu, jer su tokom vanrednog nadzora rada vršačkog Centra za socijalni rad, koji je sproveden odmah nakon što je Marko B. 4. oktobra udavio svoju dvoipogodišnju ćerku Petru u kanti vode, pa se obesio, utvrđeni ozbiljni propusti u radu pomenutih lica.

1 / 7 Foto: 192/Instagram

Ti propusti se, pre svega, odnose na činjenicu da malenu Petru nisu tretirali kao žrtvu nasilja, iako je njen otac Marko pet meseci imao zabranu prilaska njenoj majci Suzani zbog porodičnog nasilja. On je zbog toga bio i prvostepeno osuđen 27. septembra, uz meru obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Zbog svega toga, Pokrajinski sekretarijat je i predsedniku skupštine Grada Vršca danas uputio inicijativu za razrešenje vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Mirjane Knežević.

O eventualnim suspenzijama pomenutih radnika razmatraće se kada lokalna samouprava bude postavila novog v. d. direktora te ustanove.

Majka ubijene devojčice, Suzana B. se na svom „Fejsbuk“ profilu javno zahvalila Pokrajinskom sekretaru za socijalnu politiku Predragu Vuletiću na profesionalno obavljenom nadzoru CZSR.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.