PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE I INICIJATIVA ZA RAZREŠENJE DIREKTORKE CENTRA U VRŠCU! Utvrđeni propusti u radu
Ubijena devojčica Petra, Foto: Nenad Kostić

podneta krivična prijava

PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE I INICIJATIVA ZA RAZREŠENJE DIREKTORKE CENTRA U VRŠCU! Utvrđeni propusti u radu

Podneta je krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu protiv odgovornog lica Centra i zaposlenih, kod kojih su utvrđeni propusti u radu u slučaju nasilja u porodici sa tragičnim ishodom od 4. oktobra 2022. godine

Objavljeno:

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, na osnovu prikupljenih podataka u obavljenom nadzoru, Gradu Vršcu – predsedniku Skupštine grada Vršca uputio je inicijativa za razrešenje vršioca dužnosti direktorke Centra za socijalni rad grada Vršca povodom utvrđenih nepravilnosti u radu.

Podneta je krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu protiv odgovornog lica Centra i zaposlenih, kod kojih su utvrđeni propusti u radu u slučaju nasilja u porodici sa tragičnim ishodom od 04. oktobra 2022. godine.

Tada je Marko B. ubio svoju dvogodišnju ćerku Petru, a zatim presudio i sebi.

Unesrećena Petrina majka Suzana danas je trebalo da održi konferenciju za novinare, ali ju je otkazala. Ona je na svom Fejsbuk profilu napisala da njena odluka nije bila laka, a da sve propuste i loše razmene informacija između službi koje je želela da iznese, saopšti i pokazao pokrajinski sekretarijat za socijalnu zaštitu, Predraga Vuletića.

- Kome se zahvaljujem ovom prilikom za profesionalno sproveden nadzor.Prolazim kroz najteže dane u životu sa svojom porodicom, ne mogu vam opisati prazninu koju osećam. Tuga i tišina koja je zavladalia našim domom je ušasna i teško je zamisliti ovu tamu koju osećamo zbog našeg anđela Petre.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova se ovom prilikom zahvaljuje majci na javnoj objavi povodom izvršenog nadzora i iznetih rezultata.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.