"PODNEĆEMO INICIJATIVU ZA SMENU DIREKTORKE CENTRA U VRŠCU": Vuletić TVRDI da je BILO PROPUSTA
Predrag Vuletić, Foto: Printscreen/RTS

OGLASIO SE

"PODNEĆEMO INICIJATIVU ZA SMENU DIREKTORKE CENTRA U VRŠCU": Vuletić TVRDI da je BILO PROPUSTA

Po njegovoj izjavi, Sekretarijat će podneti inicijativu za smenu direktorke, ali svakako o njenoj smeni odlučuje Grad Vršac kao osnivač Centra za socijalni rad

Objavljeno:

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić izjavio je danas na konferenciji za medije, koja je održana u holu Pokrajinske vlade, da bi on, da je na mestu direktorke Centra za socijalni rad u Vršcu sigurno podneo ostavku posle ovakvog događa i propusta koji su doveli do tragičnog događaja.

Vuletić je, takođe, izjavio da sekretarijat nije nadležan da odluči o tome da li će direktorka ovog centra biti smenjena, te da oni nemaju ingerencije, jer je njihova uloga inspekcijski nadzor i utvrđivanje eventualnih propusta u radu centra.

Po njegovoj izjavi, Sekretarijat će podneti inicijativu za smenu direktorke, ali svakako o njenoj smeni odlučuje Grad Vršac kao osnivač Centra za socijalni rad.

Osim ove inicijative, od strane sekretarijata biće podneta i inicijativa Vladi Srbije za izmenu zakona o nasilju u porodici, ali nisu mogli da nam preciziraju kada bi takav zakon mogao stupiti na snagu i da sve zavisi od Vlade, koja je dalje u tehničkom mandatu.

1 / 6 Foto: 192 instagram

Vuletić je rekao da je propusta svakako bilo, a pre svega u komunikaciji između Centra za socijalni rad, MUP-a i tužilaštva. Na pitanje našeg novinara da li će biti predloženo formiranje krovne organizacije koja bi kontrolisala rad sva tri činioca, Vuletić nije mogao da nam da precizan odgovor, jer je ovo pitanje veoma opširno. Takođe je rečeno da svaki činilaca ima svoj posebni nadzorni organ koji će utvrditi propuste iz svoje nadležnosti.

Vuletić je, da podsetimo, održao konferenciju za medije nakon obavljenog nadzora u Centru za socijalni rad Vršac, koji je sproveden povodom ubistva maloletne devojčice Petre Burazerović, kojoj je presudio otac Marko B., posle čega je digao ruku na sebe u Vršcu 4. oktobra ove godine.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.