SRPSKA POLICIJA ČEŠLJA VIŠE LOKACIJA! Potera za članom grupe koja je falsifikovala pare
Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

akcija policije

SRPSKA POLICIJA ČEŠLJA VIŠE LOKACIJA! Potera za članom grupe koja je falsifikovala pare

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa za manje od sedam meseci stavila u opticaj lažan novac u ukupnoj dinarskoj protivvredosti od 15 miliona dinara.U toku su pretresi na više lokacija u Šapcu, Beogradu i Bogatiću

Objavljeno:

M.M., S.I., M.R, M.J. i M.M. uhapšeni su juče zbog sumnje da su u stanu u Šapcu napravili štampariju za pravljenje lažnog novca koji su stavljali u opticaj u Italiji, Grčkoj, Crnoj Gori i Srbiji. Za šestim članom bande raspisana je potera.

Ova organizovana kriminalna grupa, delovala je u periodu od aprila do danas na taj način što je u stanu u Šapcu napravila štampariju za pravljenje lažnog novca sa svom pratećom opremom u kojoj je pravila lažan novac u svim fazama izrade. Lažan novac koji su štampali bio je u valuti evro i dinar u apoenima od 100 i 500 evra odnosno 2.000,00 dinara. Ova organizovana kriminalna grupa je lažni novac stavljala u opticaj na teritoriji Republike Srbije, Crne Gore, Grčke i Italije.

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa za manje od sedam meseci stavila u opticaj lažan novac u ukupnoj dinarskoj protivvredosti od 15 miliona dinara.U toku su pretresi na više lokacija u Šapcu, Beogradu i Bogatiću.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Uhapšeni su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje finansijskog kriminala - Odsek za suzbijanje falsifikovanja novca i drugih sredstava plaćanja lišili slobode pet lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela odruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo falsifikovanje novca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.