ZA ŽARKOM "PINK PANTEROM" IZ LESKOVCA TRAGA CELA EVROPA: Krao šta je stigao, napadao SEKIRAMA, jako je OPASAN!
Žarko Pijanović, Foto: EUROPOL/SCREENSHOT

DA LI STE GA VIDELI?

ZA ŽARKOM "PINK PANTEROM" IZ LESKOVCA TRAGA CELA EVROPA: Krao šta je stigao, napadao SEKIRAMA, jako je OPASAN!

Za Srbinom Žarkom Pijanovićem raspisana je poternica Interpola

Objavljeno:

Evropska mreža timova za aktivno traženje begunaca (ENFAST) je, uz podršku Evropola, pokrenula kampanju u potrazi za najtraženijim beguncima u Evropskoj uniji 2022. godine, a među njima se nalazi i "Pink panter" Žarko Pijanović (39) rodom iz Leskovca. Poternicu za njim izdao je Luksemburg. Pored njegove slike stoji natpis "opasan".

Rođen je u Leskovcu, kao Žarko Stefanović. Kako se navodi na sajtu Evropola, on je osumnjičen da je 2008. godine učestvovao u oružanoj pljački zlatare u Luksemburgu. Osim pištolja, pljačkaši su koristili i sekire.

Tada su ukradena 64 veoma vredna sata u vrednosti od nekoliko stotina hiljada evra. Pljačkaši su potom pobegli ukradenim automobilom marke "Mercedes".

Istraga je pokazala da su pljačkaši deo bande "Pink panter", koja je odgovorna za mnogo pljački u draguljarnicama u Evropi. "Kraj igre - ti nam možeš pomoći da padnu", naziv je kampanje Evropola u kojoj su javnosti predstavljene slike ljudi za kojima se traga. Na spisku su, pored Žarka, iz Srbije još i Goran Mladenović i Bucmasti. Kako se navodi, lista opasnih begunaca je objavljena radi spasavanja eventualnih žrtva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.