BALKANSKI PINK PANTERI UKRALI ŽUTI DIJAMANT: Kamere snimile lica LOPOVA, svi obučeni kao likovi iz POZNATE SERIJE!
Pink Panteri, Foto: Printscreen/Youtube/ THE MIRROR

vešto

BALKANSKI PINK PANTERI UKRALI ŽUTI DIJAMANT: Kamere snimile lica LOPOVA, svi obučeni kao likovi iz POZNATE SERIJE!

Holandska policija je u cilju pronalaženja kradljivaca skupocenog dijamanata objavila fotografije osumnjičenih uz njihov detaljan lični opis

Objavljeno:

Holandski istražitelji intezivno tragaju za osumnjičenom petorkom, koja je maskirana upala na sajam umetnosti i antikviteta TEFAF, izvršila oružanu pljačku i odnela poseban žuti dijamant, a sva sumnja pada na "Pink pantere" sa Balkana.

Holandska policija je u cilju pronalaženja kradljivaca skupocenog dijamanata objavila fotografije osumnjičenih uz njihov detaljan lični opis. Oni mole građane da im se jave ukoliko prepoznaju osobe sa fotografija ili imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa ovim krivičnim delom.

Oružana pljačka dogodila se 29. juna u jutarnjim časovima na veoma posećenom sajmu umetnosti TEFAF u MECC-u u Mastrihtu, ali i dalje je u fokusu holandskih istražitelja, koji danonoćno rade na pronalasku počinioca.

- Tamošnji istražitelji sumnjaju da je ovu akciju izvršila najpoznatija banda kradljivaca dijamanata Pink Panteri, čiji su članovi mahom sa naših prostora. Istražitelji imaju određena saznanja koja im ukazuju na to da su ovu akciju izveli Srbi. "Panteri" su ukrali posebni žuti dragi kamen, jedini takav na svetu. Celokupnu akciju profesionalno su organizovali, pa im nisu smetali ni obezbeđenje, ni kamere, kao ni posetioci sajma - prenose holandski mediji.

- U pljački niko nije povređen, ali je ukraden nakit, žuti dijamant, jedini takav na svetu. U potrazi smo za najmanje petoricom odbeglih i postoji bliska saradnja sa belgijskom i nemačkom policijom - saopštila je tamošnja policija.

Oni su naveli i detaljan opis ove pljačke i objavili da su nakon krivičnog dela uhapsili dve sumnjive osobe, ali su one nakon informativnog razgovora puštene na slobodu.

Ova pljačka digla je celu Holandiju na noge i svi se pitaju da li su kradljivci dijamanata Srbi.

- Sumnja se da su u pitanju "Pink panteri" sa Balkana, i da su u pitanju verovatno Srbi, jer su oni i više nego poznati članove ove ozloglašene bande - pišu holandski mediji.

Istražitelji su se oglasili 4. jula i objavili nove fotografije i video-snimke pljačke. Na fotografijama se jasno vide lica razbojnika, njihovo bekstvo, kao i slika mogućeg petog člana bande.

- Nepoznati muškarac, inače, peti osumnjičeni kupio je kartu za četvoricu razbojnika kako bi mogli da uđu na sajam. Policija sumnja da su naočare koje nose razbojnici deo njihove maske - naveli su holandski mediji.

Policija sumnja da su razbojnici imali maske, s obzirom na to da su nesmetano prikazali svoje lice.

- Imali su perike, naočare za vid, kačkete i lažne brade - preneli su holandski mediji.

Kačketi po ugledu na "Birmingemsku bandu"

Ono što je veoma zanimljivo jeste i to da su "Pink panteri" tokom ove spektakularne pljačke bili maskirani, tako da su izgledali kao likovi iz popularne britanske kriminalističke serije "Birmingemska banda". To se može zaključiti na osnovu brojnih video-snimaka koje su snimili posetioci sajma, a holandska javnost komentariše da su kradljivci bili obučeni gotovo isto kao i likovi iz čuvene serije.

Snimak pljačke

Video-snimak koji su snimili očevici ove spektakularrne pljačke pokazuje da četvorica muškaraca u jaknama i sa kačketima, nalik onima koje nose likovi popularne serije "Peaky Blinders" (Birmingemska banda), učestvuju u pljački. Jedan od njih ima macolu kojom razbija izlog, dok su ga drugi pljačkaši okružili i oružjem prete svakom ko se približi. Kada se dijamant našao u ruci pljačkaša, on je uzeo plen, stavio ga u vreću i krenuo da trči zajedno sa svojom ekipom i izlaze iz objekta u nepoznatom pravcu.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.