"DA JE IGOR TOLIKI SILOVATELJ, VEĆ BI TO PONOVIO!" Komentar je NAPISALA JEDNA MIRJANA, a nije JEDINA KOJA GA BRANI!
Foto: printscreen

FANOVI

"DA JE IGOR TOLIKI SILOVATELJ, VEĆ BI TO PONOVIO!" Komentar je NAPISALA JEDNA MIRJANA, a nije JEDINA KOJA GA BRANI!

On je trenutno slobodan građanin, jer je izdržao zatvorsku kaznu...

Objavljeno:

Načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić naredio je načelnicima UKP BG i svih policijskih stanica da u skladu sa zakonom vode evidencije, prenose međusobno informacije i saznanja o svim registrovanim silovateljima na slobodi, kako bi koordinacijom i opservacijom mogli da spreče te osobe da ponove teska krivična dela.

- Igor Milošević je višestruki povratnik, prema operativnim saznanjima boravi u parkovima na teritoriji Grada Beograda. Procena je da može ponoviti krivična dela i zato je naređeno da se obrati pažnja na kretanje i ponašanje Igora Miloševića na teritoriji Beograda - rečeno je.

On je trenutno slobodan građanin, jer je izdržao zatvorsku kaznu.

1 / 3 Foto: Kurir

Iako je ova vest možda nekim ženama ulila nadu, većina je svakako još uvek u panici.

I dok na mrežama međusobno dele savete kako da se zaštite, predloge o sredstvima kojima to mogu i da učine i gde mogu da ih kupe, našli su se i oni koji smatraju da mu treba pružiti drugu šansu.

Tako je jedna Mirjana napisala da mu treba dati smeštaj jer će se "smiriti".

- Dajte mu neki odgovarajući posao i smeštaj, i smiriće se on, već je stariji, naći će neku ženu, pa nije mu uvek interesantno da siluje, odležao je 15 godina robije, sad nek mu država pomogne, da promeni svoj život, on i sad samo šeta, još nikog nije napao, a da je toliki silovatelj, već bi to počinio, ali treba opet otići u zatvor, nije to tako lako ni silovati, a izašao posle 15 godina.

Komentari
foto: Printscreen

Božo, pak, savetuje ljude da mu pruže "Hristovu ljubav":

- Ostavite tog žalosnika, on više nije ništa kriv. On je svoje pošteno odslužio i pokajao, budite ljudi, porazgovarajte sa njim, pružite mu Hristovu ljubav i dajte mu parče leba. A vi antihristi, Jehovini svedoci i ravnozemljaši, šiš iz mog komentara.

Komentari
foto: Printscreen

A onda je Bojan napisao ovo...

- Mislim da treba organizovati i prajd za silovatelje.

Komentari
foto: Printscreen

Korisnici Tvitera su bili u šoku nakon ovih komentara:

- Ne znam ni šta da napišem, a da budem pristojna, ova Mirjana nek ide da se leči.

- "Naći će neku ženu.." Ovo je jezivo, pogotovo jer ovo piše jedna žena. Ili ovo "žalosnik, ništa nije kriv.." Ljudi lečite se dok vam nije kasno. Evo ne znam više.

- Da su njihove ćerke silovali glavu bi mu otkinuli, potreban psihijatar i silovatelju i njima.

1 / 4 Foto: Printscreen/Instagram/Serbialive_beograd_rezerva

Kriminolog Dobrivoje Radovanović koji je godinama istraživao slučajeve silovatelja i pedofila u Srbiji rekao je za Espreso da su ovakvi manijaci u 100 odsto slučajeva povratnici!

"Ne poznajem detaljno taj slučaj ali znam da je bio na izdržavanju kazne zatvora. Što se tiče silovanja, moj stav je poznat i tvrdim da je su silovatelji u 100 odsto slučajeva povratnici, iako neki tvrde da se radi o nekih 70 procenata. Mi imamo istraživanja da je recidivizam potpuni kod silovatelja i zbog toga kod njih treba biti oprezan i dok su u zatvoru", priča naš sagovornik i dodaje:

"Silovateljima je potrebno potpuno isključiti mogućnost prelaska u otvoreno odeljenje zatvora ili ih podvrgnuti nekoj vrsti hemijske kastracije odmah nakon počinjenog prvog krivičnog dela. Ni jedan, ni drugi slučaj ne daju stopostotnu zaštitu i zato bi stručnjaci trebalo da porade na prevenciji kod potencijalnih žrtava, a naravno, dame koje su pretrpele silovanje treba da prođu ozbiljne psihološke terapijske postupke", pojašnjava kriminolog za portal Espreso.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.