BEOGRAĐANKE PANIČE ZBOG SERIJSKOG SILOVATELJA KOJI JE NA SLOBODI: Mrežama se šire apeli i saveti za ODBRANU (FOTO)
igor Milošević, Foto: Društvene mreže

U STRAHU

BEOGRAĐANKE PANIČE ZBOG SERIJSKOG SILOVATELJA KOJI JE NA SLOBODI: Mrežama se šire apeli i saveti za ODBRANU (FOTO)

Serijski silovatelj Igor Milošević (44) iz Beograda izašao je na slobodu nakon što je odslužio 15 godina robije zbog silovanja i razbojništava

Objavljeno: 12:12h

Igor Milošević (44) iz Beograda odslužio je kaznu za seriju silovanja i razbojništava i sad je na slobodi. Reč je o višestrukom povratniku i sasvim je izvesno da će opet napadati žene, zbog čega je pod nadzorom policije.

Igor Milošević
foto: Kurir

Serijski silovatelj Igor Milošević (44) iz Beograda izašao je na slobodu nakon što je odslužio 15 godina robije zbog silovanja i razbojništava koje je izvršio u septembru 2007! Ovaj nepopravljivi manijak prvi put je silovao kad je imao samo 14 godina i do sada je proveo ukupno tri decenije iza rešetaka!

Evo kako on danas izgleda. Dosta se fizički promenio, reč je o tamnoputom muškarcu, visokom oko 175 centimetara, snažnije građe.

Igor Milošević
foto: Društvene mreže

Žene su u panici, naravno sa razlogom, te međusobno dele savete kako da se zaštite, predloge o sredstvima kojima to mogu i da učine i gde mogu da ih kupe.

Na društvenim mrežama kruži upozorenje,a mi smo izdvojili kako se žene savetuju međusobno, a među njima se našao i po koji muškarac sa objašnjenjem kako se koje sredstvo koristi.

Najčešće sredsvo koje se predlaže je biber sprej - koji je legalan.

A, kako jedna Tviterašica otkriva - može da se poruči i onlajn sa nekoliko različitih sajtova. Sve što treba da uradite jeste da ukucate "biber sprej" u pretragu i sajtovi izlaze bez problema.

Takođe, Jovana otkriva kako se pravilno koristi biber sprej i koji je najbolje da izaberete:

- Army shop u Staklencu, ako si u BG, rade žene i održe ti kratku obuku. Preporučujem onaj u gelu jer ne može vetar da ti ga vrati u lice. Uvek sprejaj palcem, a bočica u šaci, nikad kažiprstom, lako se izbije iz ruke. I prskaj u krug.

Uključili su se i muškarci sa svojim preporukama:

Važno je da naglasimo da većina ljudi misli da su biber sprej i suzavac ista stvar, treba napomenuti da to nije istina i da postoji velika razlika. Biber sprej je hemikalija na bazi ekstrakta ljute paprike u malim bočicama i nakon što se naprska napadaču lice, izaziva intenzivan kašalj, probadanje u grudima, privremeno slepilo, suženje i iritaciju očiju.

Deluje na četiri metra, a nema opasnost po zdravlje, dok se isto ne može reći za suzavac.

Takođe, često se pominje i "tejzer", odnosno elektro-šoker.

Zakon o oružju i municiji („Sl. glasnik RS“, br. 20/2015 – dalje: Zakon) počeo je sa primenom 5. marta 2016. godine, a pored uvođenja obaveznog lekarskog pregleda za one koji žele da dobiju dozvole za nošenje oružja i municije, legalizacija biber-spreja i elektro-šokera jedna je od najvažnijih novina u ovom Zakonu.

Članom 5 Zakona između ostalog predviđeno je da se oružje za samoodbranu kao što je biber-sprej i električni šoker može nabavljati i držati bez isprave i obaveze prijave nadležnom organu.

Kruže predlozi o bokserima, kao i teleskopskim palicama, ali važno je naglasiti da to nije legalno.

A, korisnica se dosetila i vrlo priuštive varijante sredstva za samoodbranu i radi se o - povocu za pse.

Povodac
foto: Printscreen Tviter

Podsetimo, na ulicama prestonice je i tada vladala opšta panika, naročito među ženama i prodavačicama u buticima, a uznemireni građani su svaku sumnjivu mušku osobu prijavljivali policiji sve dok manijak nije završio iza rešetaka što se dogodilo u septembru 2007. godine.

Telefon 92 se tih dana usijao od poziva građana koji su primetili „beogradskog silovatelja“. Uznemirene prodavačice oprezno su posmatrale svakog sumnjivog muškarca koji bi ušao u njihovu radnju. Iz sata u sat, policija je legitimisala prolaznike na ulicama.

Milošević je pre poslednjeg hapšenja već dva puta bio osuđivan zbog silovanja. Poslednji put je izašao iz zatvora 25. avgusta 2007. godine, a posle samo 23 dana na slobodi, on je nastavio da napada i siluje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.