OTKRIVENO POSLE 19 GODINA! Advokat se oglasio, tvrdi da su Đinđića ubili OVI srpski političari, ŠOK!
Zoran Đinđić, Foto: Milan Obradović, Youtube / Printscreen

jezivo

OTKRIVENO POSLE 19 GODINA! Advokat se oglasio, tvrdi da su Đinđića ubili OVI srpski političari, ŠOK!

Advokat tvrdi da je neophodno ponoviti sudski proces

Objavljeno:

Advokat Goran Petronijević, bivši sudija Okružnog suda u Beogradu za mediji je jednom progovorio o ubistvu bivšeg premijera Srbije, Zorana Đinđića, ističući da je srpski premijer ubijen zbog Kosova i da je zato neophodno ponoviti sudski proces.

"Političari iz redova demokratske vlasti bili su direktno umešani u ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, 12. aprila 2003, a deo političkog vrha je to znao, ali je ćutao zarad očuvanja vlasti", ovo tvrdi advokat Goran Petronijević.

- Prošlo je dovoljno vremena i napravljena je ozbiljna vremenska distanca od toliko godina, što bi opravdalo pravo otvaranje i rešavanje tog slučaja. To bi trebalo da bude poziv svim onima koji o tome znaju mnogo više nego što se u javnosti zna i nego što stoji u sudskim spisima. Ovo je poziv tim političarima da konačno progovore o tome. Da ne čekamo opet britanske arhive da nam se otvore, da bi nam to pokazali - kaže za „Alo!“ Petronijević, koji je u procesu veka branio Sašu Pejakovića Peleta i Željka Tojagu Žmigija.

Petronijević otkriva da je reč o političarima DOS-a koji su u vreme ubistva Đinđića bili na vlasti.

- To su političari tadašnjeg državnog vrha, iz demokratske vlasti. Među njima i onih koji nikada neće smeti da progovore zbog sopstvenog učešća u tome i onih koji znaju šta se stvarno dogodilo - nisu učestvovali u tome, ali su ćutali zarad tadašnje političke situacije. Te druge pozivamo da ustanu, da kažu šta se stvarno dogodilo, a oni to dobro znaju - navodi Petronijević.

Zvezdan Jovanović
foto: Profimedia

On napominje da je sada vreme da se demistifikuje smrt prvog srpskog demokratskog premijera.

Zvezdan Jovanović mislio da ga truju u zatvoru!

Zanimljivo je da je Vesna Radomirović, branilac Zvezdana Jovanovića iz pretkrivičnog postupka, izjavila da je on je 7. aprila 2003. priznao u policiji da je pucao u premijera Zorana Đinđića. Ona je rekla da je o tome sačinjen zapisnik koji je Jovanović potpisao bez primedbi. Kazala je da je Zvezdan bio priseban, da se nije žalio na pretnje, ali da se „ponašao kao da je sam sebi policajac“. Prema njenoj oceni, Zvezdan se „ponašao kao osoba koja ne shvata svoju poziciju“.

- Imala sam utisak da je ta izjava već sačinjena bez mene i da je diktiranje zapisnika bilo samo verifikacija nečeg što je već postojalo. Nisam mogla mentalno da doprem do njega. Njegov odnos s inspektorom bio je kao da su na istoj strani, kao da su saglasni, što nije odgovaralo odnosu policajca i osumnjičenog. Moj uticaj na njega bio je kao da sam govorila zidu, ali ne umem da ocenim da li je to što je ispričao bilo naučeno ili ne - rekla je Vesna Radomirović o priznanju. Kazala je da joj je Jovanović nekom prilikom rekao da je imao neuobičajene glavobolje i da je sumnjao da ga truju, ali su bolovi prestali čim je dao izjavu.

- Postoji jedna grupa političara koja je pomagala prilikom streljanja Đinđića i druga koja nije učestvovala, ali zna da ovi prvi jesu. Ćutali su zarad tadašnjeg jedinstva vlasti iIi opasnosti da demokratska vlada ne izgubi poziciju. Sada je vreme da konačno progovore jer se bliži rešavanje pitanja Kosova… Ponovo se dešava ono što je Đinđić rekao: „Kosovo sad i Republika Srpska sad ili odmah!“. To ga je i ubilo! A to i oni znaju - iznosi za “Alo!” šokantne podatke advokat Petronijević.

Poznati beogradski advokat nije želeo da imenuje nikog od funkcionera tadašnje vlasti.

- Neću nikog imenom prozivati. Svako će se prepoznati. Bilo bi dobro da se zarad srpske istorije reši to pitanje o koje ćemo se kad-tad ponovo saplitati. Mislim da je vreme da se u Srbiji reše te stvari - upozorava sagovornik našeg lista.

Zoran Đinđić, Atentat
foto: Profimedia, Printscreen

Petronijević je siguran da su naručioci i izvršioci atentata iz inostranstva.

- Đinđića nisu imali vremena da satanizuju jer je on u tom trenutku shvatio da su oni umesto da pošalju silne milijarde koje su mu obećali, nastavili da rasparčavaju zemlju. To je momenat kada se on potpuno budi i kaže: „Ja u tome neću da učestvujem“ i izgovara dve ključne rečenice. Tada je tražio da se reši pitanje Kosova i Republike Srpske. Nisu imali vremena da ga proglase lošim momkom, kao što su to uradili sa Slobodanom Miloševićem. Odlučili da ga eliminišu, to su jedino mogli. Da ga ubiju i pokažu neprijateljsku zastavu. Naručioci su posle toga opstruirali istragu i upravljali suđenjem - zaključuje Petronijević.

Za ubistvo premijera osuđeni su Zvezdan Jovanović Zveki i Milorad Ulemek Legija na po 40 godina.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.