MISTERIOZNA SMRT ŠARIĆEVOG BLISKOG SRADNIKA: Nađen je MRTAV pre 7 godina, a sahranjen pod LAŽNIM imenom?
Darko Šarićesp, Foto: Nemanja Nikolić

JEZIVO

MISTERIOZNA SMRT ŠARIĆEVOG BLISKOG SRADNIKA: Nađen je MRTAV pre 7 godina, a sahranjen pod LAŽNIM imenom?

Nedić je važio za jednog od najvažnijih članova Šarićeve grupe u Italiji. Osuđen je u odsustvu na 12 i po godina zatvora, zajedno sa drugim pripadnicima ove organizacije, presudom koja je kasnije oborena u Srbiji

Objavljeno:

Da li je rešena misterija o tome šta se dogodilo sa Boškom Nedićem, osumnjičenim da je deo grupe Darka Šarića koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu?

Prema pojedinim informacijama, postoji sumnja da je ovaj Užičanin, koji je imao nadimak Žuti ili Žuća zbog svetle kose, zapravo osoba koja je pronađena mrtva u Paragvaju još 2015. godine.

Naime, osoba predstavljena kao profesor Hasan Ugailu iz Centra za vizuelno računarstvo Univerziteta u Bredfordu u Velikoj Britaniji je navodno analizirala fotografiju osobe pod imenom Antonio Herardo Veber Mendes i fotografije Nedića pomoću specijalnog algoritma i došla je do zaključka da bi moglo da bude reči o istoj osobi.

Banjica, Ubistvo
foto: Zorana Jevtić

LEŠ U BLINDIRANOM AUTOMOBILU

Fotografiju osobe označene kao Veber Mendes objavili su 2015. godine mediji u Paragvaju, uz apel lokalnog ministarstva da im se pomogne u pronalaženju porodice čoveka za koga su napisali da je iz grada Kazapa i da ima 34 godine.

Policija je dobila anonimnu dojavu 19. aprila 2015. godine. Patrola je otišla u elitno naselje glavnog grada Asunsiona. Tu je pronađen blindirani „mercedes” u kome je bio mrtav muškarac. Utvrđeno je da ima ranu od metka, a u zvaničnom izveštaju stoji da se sumnja na samoubistvo – pisali su tada mediji u Paragvaju. Pronađeni su i lični dokumenti na ime Antonio Herardo Veber Mendes izdati šest meseci ranije.

IZBEGNUTA HAPŠENJA IZAZVALA SUMNJU

Nedić je važio za jednog od najvažnijih članova Šarićeve grupe u Italiji. Osuđen je u odsustvu na 12 i po godina zatvora, zajedno sa drugim pripadnicima ove organizacije, presudom koja je kasnije oborena u Srbiji.

Tvrdilo se da je radio direktno pod komandom Gorana Sokovića, koji je već 13 godina u bekstvu, kao i da je bio jedini koji je imao dozvolu da dođe u kuću u kojoj je bio smešten švercovani kokain.

Nedić je bio jedan od onih koji su tada izbegli hapšenje, a italijanski policajci su tvrdili da se to dogodilo kako bi ustanovili ko su mu bile mušterije. Kasnije se pojavila informacija da je 26. juna 2009. godine otputovao u Argentinu, gde su ga sigurnosne kamere snimile u Buenos Ajresu na aerodromu. Navodno je i tada nastavio da radi za Šarićevu grupu i bio je umešan u krijumčarenje dve tone kokaina jahtom „Maui”.

Kako je i tada izbegao hapšenja koja su potom usledila, u Šarićevom klanu su se navodno pojavile sumnje da sarađuje sa policijom.

Bonus video:

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.