KO JE DUŠKO ŠARIĆ ZA KOJIM TRAGA CEO SVET: Otkriveni detalji iz života rođenog brata NAJVEĆEG NARKO BOSA U SRBIJI
Duško Šarić, Foto: Vladimir Sporčić

BIOGRAFIJA

KO JE DUŠKO ŠARIĆ ZA KOJIM TRAGA CEO SVET: Otkriveni detalji iz života rođenog brata NAJVEĆEG NARKO BOSA U SRBIJI

Kako su preneli pojedini mediji, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjima Darka Šarića, vodio računa o finansijama kriminalne grupe

Objavljeno:

Za Duškom Šarićem je raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog sumnje da je pripadnk organizovane kriminalne grupe svog rođenog brata Darka Šarića, koji se nalazi u pritvoru, rečeno je iz Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Predlog za raspisivanje poternice je iznelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a Specijalni sud je doneo naredbu, nakon čega je Interpol Srbije raspisao poternicu.

Duško Šarić
Duško Šarićfoto: Zorana Jevtić

Kako su preneli pojedini mediji, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjima Darka Šarića, vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

Takođe, sumnja se da je Duško Šarić preko Boškovića plaćao policajcima Stojanoviću i Radovanoviću da kriminalnoj grupi dostave informacije koje ima policija i Bezbednosno informaciona agencija o napadu na svedoka Gorana Nikolaševića i da istragu usmeravaju u pogrešnom smeru.

Duško Šarić je, kako se sumnja, kupio telefone, platio instaliranje i održavanje aplikacije "Skaj", kao i da je platio izgradnju i opremanje vikedica Stojanoviću i Radovanoviću na Kosmaju.

Braća zajedno radila prljave poslove

Kada je u Srbiji pokrenuta istraga protiv 19 osoba za koje se sumnjalo da su deo kriminalne grupe koja je organizovala presečeni transport droge na čijem je čelu bio Darko Šarić, "Politika" je pisala: "Osumnjičeni Crnogorac je, zajedno sa rođenim bratom, označen u Beloj knjizi o organizovanom kriminalu kao član grupe ‘Amerika’", naveli su.

Darko Šarić
foto: Ana Paunković

Isti osumnjičeni kroz Belu knjigu "prolazi" kao vlasnik velikog broja hotela, diskoteka, klubova, splavova u Srbiji i Crnoj Gori, u kojoj je vlasnik i jednog fudbalskog kluba. Interpolov sistem, 21. januara 2010, postaje bogatiji za crvenu poternicu na ime Darko Šarić, a Srbiji o njemu stižu informacije iz najmanje 15 država.

Do kraja 2010. godine javnost biva zapljusnuta informacijama o pljevljanskom narko-bosu: od toga da je, navodno, "posao" započeo devedesetih otevši nekom krojaču nekoliko desetina hiljada evra od kojih je napravio svoju imperiju (taj novac je, isto navodno, vratio), preko toga da je policiji postao sumnjiv 2000. godine po liniji pranja novca, da je od 2005. imao državljanstvo Srbije, da mu je prvi veći legalni posao bila prodaja lanca kioska "Štampa" nemačkom medijskom gigantu VAC, da je preko firmi različitih biznismena navodno prao novac, da sa bratom Duškom Šarićem ima vile, restorane, klubove, stanove u gradovima od Palića do Budve.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

Prvu, od 11 optužnica protiv Darka Šarića i njegove grupe, Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije, podiglo je u aprilu 2010. Nedugo zatim, kreće i zaplena imovine Šarića i njegovih saradnika. Pokretnosti su prodavane na aukcijama, a celokupna imovina je procenjena na nekoliko desetina miliona

U novembru iste godine, bezbednosne službe Italije, Srbije, Crne Gore i Slovenije u okviru koordinisane međunarodne policijske operacije "Loptice" hapse 80 osoba osumnjičenih za saučesništvo u njegovoj grupi, među kojima i brata Duška, piše "Vreme".

Duško Šarić je iz publike redovno pratio suđenja bratu i tokom skoro osam godina. Poslednji put je viđen u javnosti 1. marta kada je Darku Šariću, dok je bio u kućnom pritvoru, bilo zakazano suđenje u Specijalnom sudu na koje su braća došla zajedno.

Bonus video:

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.